Namreč zanima me če ima kdo kakšne izkušnje, glede tega ptiča... kako ga dobiti v objektiv... kakše ne so priprave na fotografiranje, kje se ponavadi nahaja iz kakšne dolžine se ga fotografira ...
moja oprema:
CANON 7D
CANON 70-200, 2.8 L stabilizator
CANON converter 2x
Ugotoviš kje je njegova pot, ta je največkrat ob bregu potoka ali reke kakšen meter nad vodo v razdalji redko večji od nekaj sto metrov. V bolj naseljenih delih lahko tudi manj. Če ne vidiš kje se največkrat usede s plenom ali pa tudi samo za počitek, mu lahko nastaviš poševno palico ali golo vejo napol v vodi. na tem mestu se bo v nekaj dneh zelo verjetno pričel usedati in nato potrebuješ še primerno kamuflažo. najprimernejši je seveda namenski šotor, zadošča pa tudi zeleno ogrinjalo in sedenje pri miru. Oddaljenost od palice naj bi bila med 3 in 5 metri, torej konverterja ne boš potreboval.
Oa hvala veliko koristnih podatkou.. kolku ur se pa caka v enem dnevu in pa kdaj je najbolj aktiven verjetno zjutraj..? pa hvala za kakršno koli teoretično pomoč... ))
Koliko časa ga boš čakal, je tvoja odločitev, vsekakor pa je koristno biti na mestu za opazovanje je bolj zgodaj. Aktivni postanejo kakšno uro, dve po sončnem vzhodu in to lahko traja do večera, odvisno od vremena, uspešnosti lova, motečih elementov in predvsem ali ima mladiče.
Kaj si mislil s 'teoretično pomočjo'?
ja zahvalil sem se pač za tvojo pomoč ker si mi teoretično razložil o fotografiji vodomca... praktično bom pa že nekako sam izvedel na terenu in pofotkau.. LP!