Pri manualni (M) nastavitvi na fotoaparatu EOS 550D in objektivu Canon 17-85mm se pojavi omenjena napaka Err 01. Ni bitno niti a je objektiv na MF ali AF.
Normalno deluje na ostalih nastavitvah (Av, Tv,...).
M normalno deluje na 50mm in 18-55mm objektivu.
Kje se bi lahko nahajal problem?
Klasicna napaka tega objektiva. Dost pise na netu. Servis stane vec kot ce kupis drug rabljen objektiv kakor sem prebral. Najbolj se ti splaca tega prodat za drobiz in drugega kupit al pa, ce probas sam popravit. Literature je dost.
Moj nasvet, ko se boš spravljal razstavljati objektiv: vse si označuj kje je bilo kaj ali pa fotografirat. Prav tako pazi na položaj raznoraznih obročkov, leč ipd. pa pazi na vijake kateri je bil kje. Se mi je že zgodilo pri Nikkor objektivih, da je npr. en vijak od štirih daljši za 1,3 milimetra. Ravno dovolj, da, če jih zamešaš, lahko drgne po kakšnem rotirajočem-se delu. Nižje cenovni in manj kompleksni objektivi res niso problematični. za razstaviti. Srečno!
Canon 17-85 je dokaj zahteven za razstavit.Teh kablov,ki se lahko prekinejo je notri več.
Mislim,da vsaj trije.Če res nisi vešč finomehanike,ne priporočam,da sam razstavljaš.