0   

Boštjan Peternel @BostjanP 29. Jan 2013, 09:49

Mene zanima s čim in kako očistite filtre (UV, CPL...)
 1   

Ratter @Ratter 29. Jan 2013, 10:54

Krpica za očala + sapa.
Zahvala: BostjanP
 1   

misfits @misfits 29. Jan 2013, 11:17

S tekočino, ki je namenjena čiščenju filtrov in papir (ki je temu namenjen). Včasih sem jih obrisal s krpico za očala, majico...ampak, da je filter res očiščen, mi je ratalo pa samo s tekočino in papirjem. 1 kapljica na filter in obrišem celo površino s papirčkom.
 0   

Ratter @Ratter 29. Jan 2013, 12:04

Misfits,kje pa tole nabaviš?
Ebay?
In kako se zadeva imenuje?
A velja tudi za leče?
 1   

misfits @misfits 29. Jan 2013, 12:24

Sem dobil zraven ob nakupu rabljenega objektiva.
Na tekočini piše samo: lens cleaner, papir je pa: Tissue paper (soft).
 0   

ogabe @ogabe 29. Jan 2013, 13:59

Na vsake toliko casa prasek za posodo, potem pa speres z vodo in na koncu obrises s krpo/vrecko za ocala. Redno pa samo vrecka za ocala in sapa. Ce ne gre drugace so pa dobre tudi majice, rokavice in ostalo blago, ki je pri roki smile
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 29. Jan 2013, 14:07

ogabe je napisal/a:
Na vsake toliko casa prasek za posodo, potem pa speres z vodo in na koncu obrises s krpo/vrecko za ocala. Redno pa samo vrecka za ocala in sapa. Ce ne gre drugace so pa dobre tudi majice, rokavice in ostalo blago, ki je pri roki smile

Tako. Da bi kupoval neka "posebna" čistila za filtre mi na pamet ne pade. Tista krpica iz mikrovlaken ki jo dobiš pri vsakih špeglih zraven je več kot dovolj. Ko se zamasti jo pač opereš, vsaketolk pa tut filter z gelom za posodo spucaš, pa je. Majice pa tudi pogosto brišejo moje filtre.... sej niso iz cukra.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 1   

Žiga Šparemblek @ZiZa 30. Jan 2013, 20:30

problem pri krpicah iz mikrovlaken je prav ta da se namastijo - če opereš rabiš z milom, da razrgradiš maščobe... potem pa to ni to več... najboljš so riževi listi. Pobrišeš in zavržeš. Je pa res da ni ravno najbolj ekološko smile
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 31. Jan 2013, 08:29

ZiZa je napisal/a:
problem pri krpicah iz mikrovlaken je prav ta da se namastijo - če opereš rabiš z milom, da razrgradiš maščobe... potem pa to ni to več... najboljš so riževi listi. Pobrišeš in zavržeš. Je pa res da ni ravno najbolj ekološko smile

Kje dobiš te liste?
 0   

Simon @SimonG 31. Jan 2013, 09:10

V vsaki foto štacuni... jst tut uporabljam te robčke/papirčke + Pancro Lens Cleaner če na suho ni dost...
[url=http://geesphoto.blogspot.com/]M Y P H O T O B L O G[/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 31. Jan 2013, 10:16

ZiZa je napisal/a:

Kako zgledajo te riževi papirji? Rizle?
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 2. Feb 2013, 00:14

vem da rečejo eni tud rizle tem listkom... sam jst primerjave še nism delu, zna bit pa da je to pótato potáto smile
v angleščini je lens tissue paper... drgač pa je skor v vsakem čistilnem setu za lense ta zadeva...
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

ander @ander 2. Feb 2013, 13:47

V Hoferju sem kupil paket posamično pakiranih mokrih robčkov "Alles klar"; made in Germany.
Piše, da raztopijo maščobe, ne puščajo sledi, so primerni za vsa očala in objektive kamer.
Mislite, da so neškodljivi tudi za foto filtre?
Dobro luč!
 0   

Jernej Lasič @Sviri 2. Feb 2013, 13:56

seveda.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati