0   

Gašper Franko @fotofranko18 25. Mar 2013, 18:18

dober dan mene zanima če mi lahko pomagate izbrati izmed zelo znanimivima kamerama Canon 7D in 6D

vem da ima Canon 6D 20,1 megapixclov Canon 7D pa le 18 megapiclov

pa Canon 6D je full frame camera

in če mi lahko razloži kakšna je razlika med kamero ki nima full frame in kamero ki ima full frame

mi lahko prosim pomagate katerga imed njiu bi kupil ker sem zaznal da ima Canon 6D polno novih funkcij

npr Canon 7D ima 8 slikc na sekundo.

Canon 6D ima pa le 4,3 slikc na sekundo

lepo bi vas prosil za vašo pomoč

ker jaz bi rad vedel ali lahko slikam z Canonom 6D tudi šport npr. nogomet rad bi pa tudi rad imel kakovostne posnetke 20 megapixlov.

hvala vsem thumbsup
 0   

ant-dj @ant-dj 25. Mar 2013, 19:02

Kupi rabljen 40d ali 50d, potem ko se boš spoznal s fotografijo pa boš kupil tistega, ki bo najbolj primeren zate.

Namesto novega bodya kupi raje boljši objektiv 70-200 f4 ali f2,8 IS

LP
 0   

Luka Trošt @luxxx7 25. Mar 2013, 19:02

Če sprašuješ zakaj ima en in drug samo toliko in toliko slikovnih pik in zakaj en naredi samo 4 fotografije na sec, potem ti še veliko manjka do osnov fotografije. Prvo raje kakšno knjigo v roke ali pa kar v google napisat osnove fotografije(zaslonka,iso,čas zaklopa...) nato pa v nakup fotoaparata. Pa raje začni z nižjim rangom body-a in nato ko boš nadgrajeval znanje si kupiš boljši objektiv, itd...

Več pa naj še povedo drugi mojstri na tej forumu.

LP Luka
 0   

Sašo @HRCo 25. Mar 2013, 19:03

kaj pa objektiv? ali boš kar brez tega? smile
 0   

komar89 @komar89 25. Mar 2013, 19:53

HRCo je napisal/a:
kaj pa objektiv? ali boš kar brez tega? smile

To ne rabiš. Važno da ima 8 slikc na sekundo biggrin
 0   

Sandokan @Sandokan 25. Mar 2013, 20:55

Če bi jaz kupoval podoben fotoaparat, bi vzel tistega, kateri ima cel - poln okvir (full frame), saj slike z pol ali 3/4 okvirja zgledajo malo čudno. Ampak jaz bi - če bi vzel Canona - kupil 1 (enko) mark 3 ali 4 . Ima full frame in dosti slikic na sekundo, zraven pa 18-55 z IS (stabilizacijo), da bi bile slikice ostre tudi v slabših svetlobnih pogojih.
 0   

porkoja @porkoja 25. Mar 2013, 21:19

Za šport, če ti hitrost zajemanja fotografij res igra glavno vlogo, bo 7D veliko boljša izbira. Tistih 2 Mpix (1600 px × 1200 px) primanjkljaja pri 18 Mpix niti pogruntal ne boš.
Je pa pri športni fotografiji še veliko drugih pomembnih dejavnikov in ne zgolj fps. V kolikor bi fotografiral dvoranske športe, bo zelo občutljiv senzor v veliko pomoč. In to ponuja 6D.
Seveda pa smo spet potem pri Full-Frame senzorju ali senzorju s crop faktorjem. Kaj je boljše, kdaj se kateri boljše obnese, komu je kateri sploh namenjen....

Ampak po prebranem in zahtevnih željah za specifiko dela, ki ga boš sigurno opravljal s tovrstnim aparatom, sklepam, da ne boš zadovoljen ne s 7D, ne s 6D. Si mogoče pogledal Nikon bodyje? Bi utegnili imeti veliko fps-jev na zelo velikem senzorju. Npr. D3X ima nekaj več kot 24 Mpix pa še 5 slikc na sekundo naredi. Ali pa Mamiya DM56 serije, ki omogoča kar 56 Mpix in na sekundo zajame en "frejm".
Objektiv 18-55 s stabilizacijo je tipa EF-S in ne gre skupaj s serijo 1D.
 0   

Sandokan @Sandokan 25. Mar 2013, 21:41

Se opravičujem za napako. 18-55 res ne gre na 1d.....24-105 je boljša izibira.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 25. Mar 2013, 22:27

O čem vidva zdej bluzita?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

ant-dj @ant-dj 26. Mar 2013, 07:52

Mislim, da sta malo sarkastična smile
Kar je tudi normalno glede na avtorjevo vprašanje.
 0   

andyz @andyz 26. Mar 2013, 08:55

Če nimaš denarja ravno za čez okno metat, potem upoštevajnasvete.
Kupi rabljen body tam okrog 400 EUR in se nauči fotografirat.
Ko boš to obvladal, boš šele lahko ocenil, kaj ti kakšen aparat ponuja.
Upoštevaj nasvete, ki so ti jih dali.
Seveda se lahko fotkanja učiš tudi na aparatu za 4000 EUR, je pa vprašanje, če ima to kakšen smisel.
Pa še kakšnega kompakta vzemi v roke. Mogoče boš ugotovil, da je to tisto tapravo.
Samo ne gledat število pix, ker je za amatersko uporabo to povsem brezveze.
andyz
 0   

Jan Križaj @ginzl 26. Mar 2013, 17:17

Evo eno kratko mnenje..... Ker imaš dilemo zaradi 8 slik na sekundo in 4,3....tko povem po mojem mnenju: za šport je že fajno če ima veliko slik na sekundo...najbolj se boš naučil, če boš znal ujeti tapravi trenutek, ne pa da boš držal in imel polno posnetkov...to ti lahko povem, ker je moj stric športni fotograf in mi isto govori....za landscape alpa kaj podobnega pa itak ne boš potreboval veliko slik na sekundo grin...če mene vprašaš bi na tvojem mestu kupil full frame, zaradi boljše kvalitete slik...če pa je na njem še kakšen "hud" objektiv je pa še toliko boljše smile
 0   

Jan Križaj @ginzl 26. Mar 2013, 17:21

*je pa res da kakšne velike razlike med kvaliteto slik ni....7d je pa skoraj isti kot 650d samo da hitreje slika, tako da bi še najbolj predlagal 650D....ki je konec koncev enak kot 7d...
ODLOČITEV JE TVOJA biggrin
 0   

andyz @andyz 27. Mar 2013, 09:57

Ej, 650D in 7D pa ne bi ravno v isti koš metal. Ne gre samo za seznam funkcij, ampak še za marsikaj drugega.
andyz
 0   

jernej kaše @zapp0 27. Mar 2013, 14:33

Sandokan je napisal/a:
Če bi jaz kupoval podoben fotoaparat, bi vzel tistega, kateri ima cel - poln okvir (full frame), saj slike z pol ali 3/4 okvirja zgledajo malo čudno. Ampak jaz bi - če bi vzel Canona - kupil 1 (enko) mark 3 ali 4 . Ima full frame in dosti slikic na sekundo, zraven pa 18-55 z IS (stabilizacijo), da bi bile slikice ostre tudi v slabših svetlobnih pogojih.

Rofl
 0   

Dule @DuleB 27. Mar 2013, 21:40

ginzl je napisal/a:
*je pa res da kakšne velike razlike med kvaliteto slik ni....7d je pa skoraj isti kot 650d samo da hitreje slika, tako da bi še najbolj predlagal 650D....ki je konec koncev enak kot 7d...
ODLOČITEV JE TVOJA biggrin

Samo gledam in se čudim... Rofl
Dušan Brezovnik
 0   

Gregor Gomboc @George 27. Mar 2013, 21:50

Zelo zabavno branje. Grem si kokice spečt in koj pridem nazaj brat...
 0   

Jan Križaj @ginzl 28. Mar 2013, 07:31

Evo, mal sem res pretiraval....majhna razlika je v kvaliteti slik...prou drastične razlike pa ni!!
klele sta dva linka za primerjavo:
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-6D-vs-Canon_EOS_7D
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-650D-vs-Canon_EOS_7D
NOČEM SE PA NIČ KREGAT SAMO POMAGAT!!!
 0   

shkorc @shkorc 28. Mar 2013, 08:46

Razlika je v ergonomiji, kjer je 7D zgrajen bistveno bolj robustno in ima vse "pomembne" funkcije dosegljive prek gumbov na ohišju. Pri 650D se moraš dosti sprehajati prek menijev. Nekaterim ogromno pomeni tudi LCD na vrhnji strani 7Dja, kjer hitro odčitajo trenutne nastavitve.

Jan, prepričan sem, da želiš samo dobro, noben se ne krega smile Pri nakupu fotoaparata ni pomembna samo kvaliteta slik, se mi zdi da so to želeli povedati ostali.

LP
 0   

Dule @DuleB 28. Mar 2013, 09:30

Laboratorijski testi... so sicer neko okvirno napotilo pri odločanju, vendar previdno! Vedno je treba imeti pred očmi, da so tudi ti lahko le ena od oblik proizvajalčevega marketinga! Namreč, ko pošlje proizvajalec na trg nov model, mu je še kako v interesu, da prodaja le-tega steče v količinah, ki kar se da hitro povrnejo v razvoj vložena sredstva. Ko je cena še "vroča" (beri - pretirano navita začetna cena)... Tu razni DXo testi pridejo ko "ata na mamo", za dobro plačilo seveda. grin

EOS 650D vs EOS 7D... nov canonov DSLR aparat vstopnega razreda proti nekaj let staremu canonovemu polprofesionalnemu, zahtevnim naprednim fotografom namenjenemu aparatu, ki pa v svojem razredu še nima naslednika (čakamo na EOS 7D Mark II ?)... Vsak poizkus enačenja (četudi približnega) teh dveh aparatov, med katerima je dva razreda razlike, je blago rečeno smešen. upset

Pa brez zamere! smile
Dušan Brezovnik

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati