0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 25. Apr 2013, 14:19

Pozdravljeni!

Imam Sony nex-5r z objektivom SELP 1650 (16-50mm). Sedaj pa bi imel še teleobjektiv (najraje rabljen in več kot 200mm). Sonyjevi E-mount so do največ 200mm. Kakor vem, se da brez problema uporabljati tudi kakšnega drugega z adapterjem seveda. Potrebujem vaš nasvet, ker se sam ne spoznam toliko. Lahko tudi kakšen konkreten primer, samo da ne bo predrag.

Hvala že vnaprej

Žiga
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 25. Apr 2013, 17:09

Če te moti brati v angleščini imaš enako temo staro par dni na dpreview:
http://www.dpreview.com/forums/thread/3476381
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 25. Apr 2013, 18:25

Sem prebral vse poste, ampak še vedno sem zbegan. Če sem prav ugotovil je najbolje kupiti A-mount objektiv in adapter. Objektiv verjetno ne bo problem, sem našel kar nekaj rabljenih. Sedaj pa me zanima glede adapterja. Original od sonyja sta 2, ampak oba predraga. Eden 200€, drugi pa 400€. Drugih adapterjev za A-mount lenses pa sploh nisem našel :S Kako je pa še potem z AF in OSS? Res ne vem kaj bi bilo najbolj primerno. :/
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 25. Apr 2013, 18:31

Bo treba še malo pobrskati po forumih na dpreview, ker se vprašanja ponavljajo (in potem se ljudem v novi temi ne da razlagati vse na novo). Sonyjevi adapterji pa ti drugače nudijo vse elektronske dobrote, AF je lahko celo hiterjši od E-mount objektivov.
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 25. Apr 2013, 18:45

Tudi cenejši nudi AF ali samo dražji? Kako to da ni kakšnih drugih adapterjev za A-mount objektive?
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 25. Apr 2013, 18:47

Hehe, preveč me vprašaš. Trenutno se za Sony NEX šele zanimam in glede teh adapterjev nisem preveč "načitan". Do sedaj sem se nekaj zanimal za manualne adapterje, za A-mount pa ne (ker me privlači majhnost sistema NEX).
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 25. Apr 2013, 19:32

Tudi mene privlači majhnost, zato ga tudi imam. Imam pa zaenkrat samo objektiv 16-50mm, ki je dokaj majhen (samo 3cm dolg). Sedaj pa bi imel še malo več zooma (kakšen 70-300mm mi je všeč). Objektiv sicer ni drag (okoli 180€), vendar pa je original adapter drag (200€), kakšnega cenejšega pa ne najdem.
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 25. Apr 2013, 21:27

Pri poceni adapterjih za moraš biti pozoren na to, da so namenjeni "ročnim" objektivom. To pomeni, da lahko na njih ročno nastaviš zaslonko (kot recimo pri modernih Samyang). Če bi na takem adapterju uporabil moderni objektiv, bi bila zaslonka vedno nastavljena na največjo možno vrednost. Žal pa taki ročni objektivi v tele območju baje niso dobri. Na bolhi imaš Sonyjev adapter za 250€, tako da preveri, kaj vse ti ponuja.
 0   

Žiga Plahutar @ZigaPlahutar 25. Apr 2013, 21:49

Hja pri tem piše da dela tut "A mode", torej nej bi lahk nastavlu zaslonko. Sem videl tega na bolhi za 250€, sam je pa kr drag. Res da omogoča AF, ampak je razlika v ceni 20€ vs. 250€.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati