0   

Uroš Uršej @Lucifix 16. Nov 2004, 12:03

Sem ravno zasledil novico na Siol-u, ki se navezuje na študente in ker vem da nas je tukaj gor kar nekaj, vse to tudi pišem v forumu.

Če na kratko povzamem...

Citiram:
...akontacija dohodnine plačevala sproti, mesečno, in sicer 12,5 odstotka (če zaslužek na napotnico ne bo višji od 74.000 tolarjev) ali 25 odstotkov (če bo zaslužek na napotnico višji od 74.000 tolarjev).Citiram:
Skupni obdavčeni prihodki posameznega študenta ali dijaka ne smejo preseči 1,6 milijona tolarjev letno, ker bodo v nasprotnem primeru izgubili olajšavo v višini 1,2 milijona tolarjev. Na plačilo dohodnine bo vplivalo tudi, ali so starši uveljavili olajšavo za vzdrževanega družinskega člana ali ne.


Več na strani:
http://www.siol.net/novice/default.asp?site_id=1&page_id=4&article_id=1404111516181368


Zdaj pa poglejte izrednega študenta... ta sigurno na mesec zasluži več kot 1.6 miljona na leto (in teh ni malo).

Na kratko... kakorkoli že spet nas bodo užemali in nad tem sigurno nisem navudšen :evil:
 0   

iztok @izo 16. Nov 2004, 13:28

ja, do zdej je blo ene 10%, kolk jst vem. servisi pa rastejo kot gobe, se ve zakaj.., prek napotnic ne delajo samo študenti, to je država skužila, pa hoče svoj del pogače nazaj, servisom pa sekira v med. bi mogli videt recimo letno poročilo enga npr. mariborskega servisa, ki ima izspostave pa celi sloveniji, cifre so v miliardah tolarjev, dragi moji. pa če vam povem, da je tip v navezi z odstavljenim direktorjem rdečega križa, vam je tudi vse jasno, kajneda? ko bo enkrat nekdo začel vrtat v te stvari, bodo začele padat glave, vam povem, še en orion na obzorju :mrgreen: .
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 16. Nov 2004, 13:34

Eni si pač polnejo žepe na račun nas študentov. Okey, strinjal bi se s tem ukrepom, da bi ukinili šolnine šolnine za izredne študente ali pa jih vsaj zmanjšali.

Saj če bo šlo tako naprej, se bo sigurno spet zgodil kak protest študentov.
 0   

slowenien @slowenien 16. Nov 2004, 21:39

Pa tud ti redni studenti niso tak revni ........jaz pac gledam tak ce mas za avto in bencin ter pol se petek in sobota zabava do jutranjih ur pol se mas za vse ostalo........tak da skinit vse vse bone vse ales uber ales pa reseno ,pa bi sistem glih tak laufal hahaha
 0   

matjaz007 @matjaz007 16. Nov 2004, 22:04

pa še fotoaparate lahko kupujejo po polovični ceni.

sicer pa študentski servis daje denar tudi študentski organizaciji in verjamite tudi tukaj se govori o miljardah.
lp
 0   

tim @tim 16. Nov 2004, 22:33

matjaz007 je napisal/a:
pa še fotoaparate lahko kupujejo po polovični ceni.

sicer pa študentski servis daje denar tudi študentski organizaciji in verjamite tudi tukaj se govori o miljardah.
lp


Ja samo ne za studente :evil:
 0   

iztok @izo 16. Nov 2004, 23:02

ja, da ne bi zdej o kakšnem šou začel pisat, pa kolk majo plače tm (tisti, ki si stolčke podajajo). pa da ne bi o tem, kako servisi izplačujejo tsite 3 % al kolk že, ki so namenjeni nazaj za študente (organizacije, klubi). smo se pr nas v beli krajini lep cajt pravdali, da so izplačali za par let nazaj tsito, kar bi morali prej. sloweinien, ne vem, kakšne študente ti poznaš, verjetno ljublančane, ti ne rabjo dnarja praskat za prehrano, ko jim mamice doma kuhajo, pa jim ni treba nejemnin plačevat, pa fotr da avto pa žepnino, taki tudi feštajo po najdražjih diskotekah, ja..
večina ni takih, zato ne govori neumnosti.
 0   

slowenien @slowenien 17. Nov 2004, 01:41

Tud ce mas staro katerco al pa jugeca al pa bilokaj te registracija in bencin na leto pride kr lep denar tak da revnih studentov je danes vsega ene 5% pa se to ne vrjamem
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Nov 2004, 08:58

Mogoče res 5% tistih, ki nimajo čist nobene žepnine. Vendar večino znancev dobiva denar od staršev le toliko, da so si lahko privoščili kakšno kava in kdaj pa kdaj šli ven v petek zvečer (zdaj jih kar nekaj dela poleg študija). Nikoli pa, da bi si privoščili kaj več, kaj šele, da bi šli na kakšno potovanje!
Študentska leta pa so ravno najbolj primerna za kakšen road trip, ker ko si enkrat redno zaposlen te možnosti nimaš.
 0   

MareŽ @maremare 18. Nov 2004, 00:06

Enim študentom je danes lahko,enim pa težko.Vedno je bilo tako,da nismo vsi meli enako dnarja.Eni znajo z denarjem,drugi pa ne.Tako je za ene dovolj 20-25ksit na mesec,enim pa ni dovolj 40-50ksit žepnine.
lp, mare


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati