0   

PIP33 @IgorPodlipnik 1. Jun 2013, 09:14

Hello...

Kupujem/iščem en all around objektiv, ki bi mi lepo služil na mojem Canon 600D in sem nekako se zagrel za tega - Tamron 28-75mm f/2.8 Sp Di
Všeč mi je namreč fiksni F2.8 (kar pomeni, da je pri 3.5 že lepa ostrina in brez raznih napak) in tudi goriščne razdalje zavzemajo lepo območje, kjer se (mislim da) največ slika, predvsem portretno seveda.

Zanima me, če ima kdo kako izkušnjo z dotičnim objektivom in če ve kdo za kak ql shop, kjer bi se dalo kupiti zadevo po konkurenčni ceni.

Hvala za pomoč in odgovore.
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 1. Jun 2013, 09:54

Jaz ga prodajam zaradi prehoda na Sony NEX:
http://www.bolha.com/fotografija-in-optika/fotografska-oprema/fotografski-objektivi/za-canon/objektiv-tamron-28-75mm-2-8-canon-bajonet-zasc-filter-1284807068.html

Uporabljal sem ga na Canon 350D, zato nisem veliko pričakoval od autofocusa, pa je vseeno bil zadovoljiv (na 7D je bil seveda dosti hitrejši). Pri 2.8 pa praktično nisem uporabljal, ker sem imel vedno pri roki Canon 50mm 1.4. Pri 3.5 je že popolnoma spodoben, drugače pa kolko dnarja, tolko muzike (moraš preizkusit, pa vidiš, če je to to, kar pričakuješ) smile
 0   

buzicek @buzicek 2. Jun 2013, 22:22

Zdravo!
odličen objektiv! potrebno imeti zelo mirno roko za f2.8. uporaben do malo manj ko 70mm od tam dalje precej "mehek" (tudi za slikanje s stativom). Focus je smiselno hiter (uporabljal na 60d). opozoril bi pa da 28mm na naših crop fotoaparatih ni več tako zelo široko in se na širšem območju vsak mm zelo pozna.

LP
a.
 0   

Tibor Tomšič @sid911 3. Jun 2013, 12:37

Kot je že buzicek opozoril, 28mm na širokem koncu ni ravno blazno široki kot. Če le ni prioriteta območje med 50 in 75mm bi bil za 600D njegov manjši brat, Tamron 17-50 2.8 precej bolj primeren.
 0   

PIP33 @IgorPodlipnik 3. Jun 2013, 14:25

Hvala za odgovore... much apreciated!

Sem se na podlagi parih testov in priporočil raznih strani odločil za drug objektiv. Še 1x hvala.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati