0   

Matej Kucler @MatejKucler 11. Jun 2013, 19:23

Živjo

Uporabljam Canon SX130 in pri fotografiranju uporabljam P, če imam tovarniške nastavitve se mi zdi, da so slike ˝blede˝, če pa vključim My Colores Vivid so pa slike bolj živahne, ampak težava se pojavi, ker so slike mogoče malo preveč obarvane˝in meni nerealne.
Zdaj pa ne vem, kaj bi blo boljš za slikat, slikam NARAVO, SLAPOVE, GORE in se mi zdi boljše uporabljat živahnost baru. Ampak pričakoval sem neko solidne fotografije s tovarniškimi nastavitvami.

Dve slike:
prva je tovarniška v P rogramu, druga pa imam vključen V
Katera se vam zdi bolj realna? 0   

Sašo Kočevar @Sasoko 11. Jun 2013, 22:51

Katera se mi zdi bolj realna smile, ne vem, ker ne vem kakšne so bile razmere. Če je bilo koprenasto potem je bolj realna zgornja, če pa je bilo lepo nezastrto sonce je pa mogoče bolj realna spodnja. Drugače pa obe izgledata čisto vredu, pač v zmožnostih kompakta. V naravo realnosti se pa nebi spuščal.
Če pa hočeš več kontrole in ne samo izbire med nastavitvami Vivid ali ne (in biti s tem na milost in nemilost obsojen na tovarniške nastavive), se pa čim prej spravi s P in začni sam nastavljati WB in ostale parametre grin.

lp
 0   

Matej Kucler @MatejKucler 12. Jun 2013, 07:19

Imam še možnost izbrat Custom Color:
Contrast
Sharpness
Saturation
Red
Green
Blue
Skin Tone
Ena slika, če vse te parametre dodam predzadnjo črtico

 0   

Matej Kucler @MatejKucler 12. Jun 2013, 07:56

Aja pogoji slikanja so bolj tako tako, tele 3 slike pa so bile narejen po nevihti, ko ej za kratek čas posijalo sonce, v sončnem vremenu so pa pri tem fotoaparatu slike vse tam tam z različnimi nastavitvami.
 0   

andyz @andyz 12. Jun 2013, 08:40

No, pogoji so bili skoraj idealni. Meni je prva bolj naravna, ima manj kontrastov, je pa to čisto stvar okusa. Običajno ljudje prenavijejo barve, kar je fotki prej v škodo.
Običajno lahko pri aparatu nastavljaš posebej barve in kontrast, pa še marsikaj.
Ne vem pa, kaj tvoj omogoča.
andyz
 0   

Matej Kucler @MatejKucler 12. Jun 2013, 22:23

Nobena od teh treh ni tista, ki bi bila najbolj taprava, se mi zdi, da je to to od tega fotoaparata, saj tudi cenovno ni bil drag prej skoraj zastonj.
A vseeno malo igranja s fotoaparatom.
 0   

Matej Kucler @MatejKucler 13. Jun 2013, 23:26

Sharpness
Saturation
Skin Tone

Bi znal kdo tole mal opisat, pri Saturation se da tole bledost fotografije popravit, pri Sharpness/Skin Tone pa ne vem, kakšen bi bil učinek.
 0   

Sašo Kočevar @Sasoko 14. Jun 2013, 00:11

http://www.ricoh.com/r_dc/photostyle/knowledge/preparation/is.html

Google je tvoj prijatelj, ne pozabi nanj grin.

lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati