Uporabljam Canon SX130 in pri fotografiranju uporabljam P, če imam tovarniške nastavitve se mi zdi, da so slike ˝blede˝, če pa vključim My Colores Vivid so pa slike bolj živahne, ampak težava se pojavi, ker so slike mogoče malo preveč obarvane˝in meni nerealne.
Zdaj pa ne vem, kaj bi blo boljš za slikat, slikam NARAVO, SLAPOVE, GORE in se mi zdi boljše uporabljat živahnost baru. Ampak pričakoval sem neko solidne fotografije s tovarniškimi nastavitvami.
Dve slike:
prva je tovarniška v P rogramu, druga pa imam vključen V
Katera se vam zdi bolj realna?
Katera se mi zdi bolj realna , ne vem, ker ne vem kakšne so bile razmere. Če je bilo koprenasto potem je bolj realna zgornja, če pa je bilo lepo nezastrto sonce je pa mogoče bolj realna spodnja. Drugače pa obe izgledata čisto vredu, pač v zmožnostih kompakta. V naravo realnosti se pa nebi spuščal.
Če pa hočeš več kontrole in ne samo izbire med nastavitvami Vivid ali ne (in biti s tem na milost in nemilost obsojen na tovarniške nastavive), se pa čim prej spravi s P in začni sam nastavljati WB in ostale parametre .
Aja pogoji slikanja so bolj tako tako, tele 3 slike pa so bile narejen po nevihti, ko ej za kratek čas posijalo sonce, v sončnem vremenu so pa pri tem fotoaparatu slike vse tam tam z različnimi nastavitvami.
No, pogoji so bili skoraj idealni. Meni je prva bolj naravna, ima manj kontrastov, je pa to čisto stvar okusa. Običajno ljudje prenavijejo barve, kar je fotki prej v škodo.
Običajno lahko pri aparatu nastavljaš posebej barve in kontrast, pa še marsikaj.
Ne vem pa, kaj tvoj omogoča.
Nobena od teh treh ni tista, ki bi bila najbolj taprava, se mi zdi, da je to to od tega fotoaparata, saj tudi cenovno ni bil drag prej skoraj zastonj.
A vseeno malo igranja s fotoaparatom.