V Lightroomu se mi je kar naenkrat spremenil izgled drsnikov, s katerimi delaš korekcije. Pojma nimam zakaj se je to zgodilo. Prilagam sliko kako sem imel prej in kako izgleda sedaj.
Cela drama! To je odvisno s katerim procesom delaš, če imaš zadnjega 2012 potem imaš drsnike tako kot jih imaš sedaj, če pa jih imaš tako kot na prvi sliki pa delaš še v 2010 procesu (se prenese v novejšo verzijo na starejših fotkah obdelanih s starim procesom in moraš ročno spremeniti, glej pod camera calibration čisto na koncu) in če si v starem procesu bi moral imeti en klicajček desno spodaj ob fotki, ki ti pove da delaš še v starem in ne novem. Upam, da sem razumljivo odgovoril.
Že ves čas delam v 2012 procesu, pa sem imel prej drugačne drsnike. Pa tudi če prestavim sedaj v 2010 proces imam še vedno iste drsnike. Govorim za izgled drsnikov. Imena so druga, ampak to ni problem.
Piši na Adobe , če je pa temu tako pa ne vem kva je fora; vrjetn je ena glupa fora nekje v nastavitvah (ponavadi je tako). Mogoče še malo poguglaj za kak tuj forum ali pa če se tukaj oglasi kdo z več izkušnjami na tem področju (meni pač dela normalno). Upam da rešiš, če rešiš napiši kaj je bilo .
Res mi ni jasno. Sam a vidiš razliko v izgledu če klikneš on drugi link, ki sem ga dal. Take mam zdej. Prej sem mel pa normalne, tiste iz prvega linka.
Sem vprašal tudi na dpreview, pa jim ni jasno. :/ Tudi pogooglal sem in ne piše čisto nič o tem. Niti nobene slike nisem našel, da bi kdo imel take, ki jih imam jaz.