kupil bi bliskavico, pa ne vem niti na kaj moram paziti pri nakupu rabljene, kupujem nekaj v nižjem cenovnem razredu. Iščem nekaj takega da mi omogoča tudi ''off camera flash'', se pravi da bi jo imel na stojalu medtem ko bi slikal z druge točke.
Kaj paziti in kakšno kupiti?
Gledal sem:
Metz 48 AF-1
YONGNUO yn-468 II
YONGNUO 560II
Kupi še kakšno 430 EX, ki se jih rabljene dobi res poceni. Nekje v tistem cenovnem rangu, si lahko omisliš tudi Yongnuo YN-565 EX. Jaz imam obe in sem zelo zadovoljen. Yongnuo po kvaliteti in robustnosti prav nič ne zaostaja za 430 EX, le kar nima HSS in njeno vodilno število ni realno, ampak samo rahlo večje kot pri 430 EX (I ali II).
Odvisno kaksno rabis. Optimalno bi bila SB700 ali mocnejsa SB910. Potem pa imas se starejse modele SB600, SB800, SB900, ki se dobijo samo rabljene. Ali pa se kaksno od drugega proizvajalca.
Rabil bi pomoč pri izbiri bliskavce! Rabim za Canona, uporabljal bi za v kakšnih diskačih, koncert in pa pa za na beauty dish.
Katero priporočate? 600 EX-RT mi je malo predraga, kako je recimo z 430EX II... ali pa mogoče kakšna tretja firma? Recimo Nissin ali Metz! In pa mora imeti možnost natančnega fokusiranja, mislim mora imeti tisto lučko da osvetli, za ostrenje v temi, ker 5d ii nima te lučke.
Hvala.
Jaz sem pred kratkim kupil za "glavno bliskavico" speedlite 580EX II ...
Dela več kot odlično... Imam tudi metz 50 AF-1 in je prav tako odlična... do sedaj je bil moj metz glavni in se je vedno dobro odnesel... lahko samo pohvalim obe bliskavice... s pravimi baterijami imaš res hitro obnovo ponovnega bliska pri obeh!
Rabljene poglej po bolhi in že se bo našlo kaj pametnega...
Obe imata ogromno funkcij, ki velikokrat pridejo prav...