0   

andyz @andyz 14. Sep 2013, 09:48

Problem zna biti kar nadležen, posebej če gre za kakšno močnejšo mašino in ga imaš na kolenih. Odvisno seveda tudi od obremenitve procesorja.

Meni se je HP grel ko vrag. Kadar je šlo za grafično obdelavo (fotke ipd) ali še bolj - igre, ga na enem mestu skoraj ni bilo mogoče prijeti.
Kupoval sem različne hladilne podstavke, ki so sicer imeli učinek, a ne povsem.
Potem pa sem se enkrat s sesalcem spravil nad laptop in ga posesal pri vse luknjah in režah.
Sedaj je hladen kot špricer!
andyz
 0   

Žiga @thunder_road 14. Sep 2013, 11:34

Poznam problem, isto pri mojem HP. Dobesedno še spodnji del mize, debele par cm, je bil vroč na dotik, kaj šele računalnik.
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

porkoja @porkoja 14. Sep 2013, 14:18

Dostikrat pomaga že, če ga s kontra strani kot je ventilator in hladilno rebro, spihaš s kompresorjem, da potem prah s tega ventilatorja in hladilnega rebra odpihne ven skozi ohišje. Sicer je potrebno večkrat pihniti v sunkih in pod različnimi koti.
Če to ne pomaga, potem ni drugega kot razšraufati s strani, da prideš do procesorja, spucaš vse okrog, jaz takrat še ventilator vzamem ven, ga očistim s čopičem in alkoholom ter dodam nekaj olja in prav tako odstranim hladilno rebro s procesorja, očistim procesor in rebro ter dodam novo plast srebrove masti za boljšo toplotno prevodnost.
Rezultat je veliko tišji računalnik in občutno manj pregrevanja ter napak vezanih na ta faktor.
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 16. Sep 2013, 15:38

Prepihat in tu in tam tudi razstavit ter prah obrisat. Za slednje neseš na servis, če nisi sam vešč teh zadev.

p.s.: izogibat se HP-ja (ne zaradi temperatur ampak vsega ostalega).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

samos1111 @samos1111 16. Sep 2013, 21:18

Če sesaš ali prepihavaš skozi reže, obvezno s kakšnim izvijačem ipd blokiraj rotor ventilatorja. Sicer menda lahko uničiš njegov ležaj, če se od velikega pretoka zraka prehitro zavrti.

Pri kakšnih je ohišje pri ventilatorju zelo enostavno odpret... pri drugih pa je treba razdret skoraj cel laptop. Poskusi poiskat servisna navodila za svojega, da vidiš, pri čem si.
 0   

andyz @andyz 17. Sep 2013, 13:15

Ok, hvala. Glede ventilatorja bi znalo to držati. Mislim pa, da ni problem prahu samo na ventilatorju, ampak tudi na ostalih mestih, kar preprečuje odvajanje toplote.
andyz
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 17. Sep 2013, 13:36

Prah je najbolj problematičen na hladilnih rebrih in ne na ventilatorju (čeprav tudi tam ne deluje blagodejno in lahko povzroči, da ventilator zastane. Hladilna rebra polna prahu pa začnejo toploto zadrževati, namesto da bi jo oddajali in zato pride do pregrevanja. To je nekako tako kot bi v avtu kiler ogrnil z odejo.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Marko Omerzel @marko888 15. Okt 2013, 12:40

Kot je že nekdo prej omenil, izogibat se HP-jem, sam sem imel res slabe izkušnje... Pa "pucat" prah ane, če kdo obvlada malce bolj pa razstavit prenosnik in namazat z novo hladilno pasto...
 0   

Miran Kos @tealc 18. Mar 2014, 15:51

Pri HP-jih je pač tako, da se ornk segrevajo. Treba ga je spihovat kar pogostoma. Za samodejno odpiranje so pa kar zapleteni
 0   

Janez Gorenjski @majkeljanuar 11. Jun 2014, 15:04

Če te taka stvar matra, kar dejansko je problem, ker so HP-ji glede tega navadno sranje, potem HP ne več kupovat. Drugač pa, če greš sam prepihavat, se lahko polomi rotor, to je prvo, kot drugo pa se ne greje komp zaradi prahu na rotorju, ampak zaradi diska in grafične ter pomanjaknja termalne paste v ceveh za hlajenje ter na grafični. Lahko jo dodaš, ampak po kake dveh letih bo vse isto, vroč bo pa itak ves čas.
 0   

andyz @andyz 12. Jun 2014, 08:41

S HP-ji ni nič narobe, prah pa je problem.
Kot sem že omenil, posesati reže s sesalcem, pa bo.
Imam trenutno zadnji model Z-book HP. Je kar močna mašina, pa je hladen kot špricer.

Je pa še ena stvar - gretje je odvisno od obremenitve procesorja in graf kartice.
Pri kakšnih 3D igricah se zna vseeno greti. Mislim, da so za to boljši PC-ji.
 0   

Janez Gorenjski @majkeljanuar 13. Jun 2014, 13:01

Kok si pa dal za mašino? Se mi zdi, da je HP dober, če daš tam čez 1000€, potem je razred zase. Moj sploh rež za dovajanje svežega zraka v mašino nima. Spodnji del je le plastika. Drugače pa mislim, da se naslednjič vseeno raje odločim za lenovo, te se sploh nič ne grejejo, pa tudi če kakšno igrico zalaufaš, so le malo bolj topli


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati