Imam Canon 5DmkII in ko pogledam skozi iskalo se vidi pod AF točkami majhna smet. Na sliki ni videti ničesar torej mora biti na focus screenu ali medlici. Res sem vedno pazil pri menjavi objektivov, aparat je bil vedno obrnejn na dol, objektivi vedno čisti,...
To se mi je zgodilo že na prejšnjem 50D, pa sem s pihanjem s puhalko prišel do še več prahu in spraskal medlico.
Se tudi vam nabira prah na teh delih? Kako rešujete te probleme? Pustite pri miru, očistite sami ali odnesete na servis?
Če ga vidiš, potem je res na medlici ali na zrcalu. Ponavadi zgine samo od sebe, verjetno zaradi prepiha ki ga naredi zrcalo. Na začetku, ko sem imel še novo opremo me je motil vsak prahek, zdaj mi je pa ravno in zaradi prahu nič kaj ne šparam in pazim, ker v vsakem primeru ga fašeš tako ali drugače. Dam pa spucat senzor vsake toliko, ko postane res opazno na F11 recimo.
Hvala vsem za odgovore. Se bom probal navadit, zaenkrat je to edina stvar ki jo vidm ko gledam skozi okular. Na živce mi gre ker se res pazim in lepo delam z opremo...
Tega se ne moreš ogniti, ne se sekirat. Če imaš kakšna OCD nagnenja daj spucati, drugače si pa ne delaj stroškov za brezveze, ker na fotke to itak na vpliva. Vprašaj Fotomehaniko na Dolenjski cesti v Ljubljani. Bo pomojem najceneje (popravite me, če se motim).