0   

Aleš @lial 13. Okt 2004, 19:59

Potrebujem pomoč - želel bi preveriti resnično število posnetkov na aparatu Nikon Coolpix 4500.

Zanima me, če je še kakšen način, ali le številka, ki jo izpiše aparat za ime vsake fotke.

Hvala vnaprej, vsakemu, ki bi mi lahko pomagal!

P.S.: opravičujem se, če je ta tema že bila...
 0   

odi7850 @odi7850 14. Okt 2004, 08:15

Ni druge varjante, samo st. fotografije. Ime fotografije lahko dolociti potem, ko si jih prekopiral na HD PC-ja. St. se nadaljujejo v zaporedju do zapolnitve spomina kartice. Mislim, ce samo kopiras in brises kartico se ti st. potem nadaljujejo, ce jo pa formatiras, pa mislim, da se ti stevilke fotografij potem ponavljajo.

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Gumby @Gumby 14. Okt 2004, 12:25

Sicer ne vem, ce je pri vseh fotoaparatih tako, a pri Sony DSC F717 (kakor tudi pri OLY C2100UZ in Samsung Digimax 370) se ta podatek nastavi v nastavitvah. Torej, lahko se stetje (imena fotk) zacne z vsakim brisanjem (ali formatiranjem) kartice na novo, lahko pa gre dalje (in potem nekako imas podatek o tem koliko fotk je fotoaparat ze naredil, ce seveda vmes ne resetiras stevca). Podatek je shranjen v samem fotoaparatu in s formatiranjem/brisanjem kartice nima prav nic...

LP, Gumby
 0   

Tomaž @Ktr1sk 5. Jan 2014, 22:29

Kako vam je pomemben podatek koliko ste naredili posnetkov, se s tem obremenjujete, ..no jaz se malo...ker me zanima koliko je strošek popravila zaklopke, nekdo mi je rekel da je dal za Canona 40d 80€ je to odvisno od aparata ali je ponavadi večji strošek, povejte prosim koliko ste plačali za popravilo zaklopke in kateri fotoaparat je bil, hvala Vam!!
 0   

Aleš @lial 6. Jan 2014, 07:35

Sicer si odprl dobrih devet let staro temo, kjer je debata že davno zaključena, kljub temu pa: število posnetkov pri vseh treh omenjenih aparatih v tej temi nima nobene povezave z zaklopko. In moje vprašanje je bilo postavljeno predvsem zaradi tega, ker sem kupoval rabljen aparat, prodajalec pa je bil zelo 'skrivnosten' in sem sumil, da je bil aparat precej bolj uporabljan, kakor je trdil.

Bolje bi bilo, če bi za tvoje vprašanje odprl novo temo s konkretnim naslovom.
Lahko pa, da se bo kdo oglasil tudi tukaj.
 0   

Scorpio @scorpiosp 14. Jan 2014, 22:22

Če še kdo potrebuje:
http://www.nikonshuttercount.com/

lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati