Ali se strinjate, da se uvede obvezen komentar za oceno 2?
Da
71%
 71%  [ 28 ]
Ne
28%
 28%  [ 11 ]
Skupaj glasov : 39

 0   

Uroš Uršej @Lucifix 16. Jan 2014, 22:28

Ker je vse več pozivov, da se uvede obvezen komentar v galeriji tudi za oceno 2, sem se odločil, da pripravim glasovanje, kjer se boste sami odločili o morebitni spremembi.

Vprašanje je: Ali glasujete za to, da se uvede v galeriji obvezen komentar za oceno 2?

Glasovanje traja do konca nedelje 19.1.2013
 0   

Miran @miran_a 17. Jan 2014, 07:06

Se pravi, da bo trojka nova dvojka? Kolikor opažam, tisti, ki zdaj talajo dvojke, jih talajo samo zato, ker ne morejo talat enic. Če bo tale predlog sprejet, se ne bo spremenilo čisto nič, razen to, da se bo vse skupaj premaknilo za eno navzgor. Povprečje se bo zvišalo, večina bo kliknila štiri ali pet, avtorji pa bodo pod svojimi fotkami pozivali, naj se javi tisti anonimni trojkar, če se upa. Oceni ena in dva bosta še vedno obstajali, ampak ne bosta skoraj nikoli uporabljeni. Skratka glasujem z ne, ker mislim, da tak ukrep ne bo rešil ničesar.

Kontra predlog: ukinit ocene in namesto njih uvest sistem dobra/slaba in če klikneš slaba, moraš napisat, kaj ti ni dobro. Se pravi zreducirat ocene iz petih na samo dve.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Jan 2014, 07:23

Citiram:
Kontra predlog: ukinit ocene in namesto njih uvest sistem dobra/slaba in če klikneš slaba, moraš napisat, kaj ti ni dobro. Se pravi zreducirat ocene iz petih na samo dve.


S tem se bi tudi jaz strinjal. Kot pa sem že omenil, imam problem, ker še nisem ugotovil kako urediti fotografije z ocenami, ki so bile podane v skali od 1-5. Namreč trenutno se vse popularne fotografije urejajo na podlagi skupnega seštevka in povprečne ocene.
 0   

Tomaž @pisofsit 17. Jan 2014, 07:39

Jaz sem tudi za NE. Kot je že Miran Amon napisal, potem se bo začelo tečnarjenje pri trojkah. Malo samokritike pa določenim tudi ne bi škodilo, ker "napadanje" nekoga, ki ti je dal oceno, pa čeprav slabo po tvojem mnenju, je preveč. Vsake oči imajo svoj pogled in v tem primeru svojo oceno. Hrvaški portal ima za zanimivo ocenjevanje in komentiranje; ko daš oceno ali ko pokomentiraš fotko, šele takrat vidiš kdo je avtor. Moj pogled na situacijo smile
lp
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Jan 2014, 07:51

Citiram:
rvaški portal ima za zanimivo ocenjevanje in komentiranje; ko daš oceno ali ko pokomentiraš fotko, šele takrat vidiš kdo je avtor.


Tole je sicer offtopic pa vseeno podajam odgovor:
Takšen sistem smo že imeli pred leti, ampak se ni odnesel, ker se je kmalu dalo po stilu fotografije prepoznati avtorja. Potem so nekateri z vodnim žigom označili fotografijo ipd. Ponovna uvedba takšnega sistema po mojem ne pride v poštev.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Jan 2014, 10:14

Za informacijo... samo 6% tistih, ki so se odločili, da ocenijo fotografijo z 2, so tudi podali komentar. Zaradi tega se strinjam z @miran_a, da bo ocena 3 nadomestila oceno 2.
 0   

misfits @misfits 17. Jan 2014, 10:51

Lucifix je napisal/a:
Za informacijo... samo 6% tistih, ki so se odločili, da ocenijo fotografijo z 2, so tudi podali komentar. Zaradi tega se strinjam z @miran_a, da bo ocena 3 nadomestila oceno 2.


Mogoče bo pa samo manj ocen, če je neka slika slaba in sedaj dobi 2, potem sigurno ne bom dal taki sliki 3 (ker ocena 3 vendarle pomeni, da je dobra), ampak jo ne bom ocenil.
 0   

santo @santo 17. Jan 2014, 10:53

Še moje mnenje: verjetno bo res, da bo ocena 3 v tem primeru nadomestila trenutno oceno 2. Res je tudi, da včasih, ko ni bilo možno anonimno ocenjevati, ocenjevanje ni bilo čisto relevantno in je bilo povprečje malo precenjeno. Je pa tudi res, da razumem tiste, ki jim nekdo, ali več le-teh, iz morda čiste zlobe zbija oceno, da jih to jezi in jih destimulira. Bi podal kak predlog, pa se mi ne utrne nič zares pametnega, kar bi rešilo obe težavi.

@Lucifix: pa včasih je bilo možno videti statistiko podanih ocen pri lastni fotografiji (število glasov za vsako oceno). To že nekaj časa ni več vidno, pa mogoče ne bi bilo napačno, da bi bilo (to sem se sedaj mimogrede spomnil, vem pa, da problema o katerem sedaj diskutiramo, to ne bo rešilo).
 0   

Jernej Lasič @Sviri 17. Jan 2014, 11:15

Večni problem, tole ocenjevanje.

Nima smisla.
Koliko pa je res takih, ki nalašč talajo slabe ocene? trije mogoče?
Jaz mislim, da manj kot se komplicira, bolje je. Magari če je samo opcija "like" - če je fotka kolikortoliko spodobna, jo bo folk opazil in nagradil, če je gnila je pač ne bo povohal.

Men je po pravici povedano po toliko letih spremljanja SF začelo mal dol viset kar se teh glasovanj in ocen tiče. Če mi je kakšna res všeč stisnem tisto 4 ali 5, če pa nekdo slika nek brezvezen šteker na steni pa pač stisnem dvojko. Največkrat pa itak ne ocenjujem, ker se mi zdi vedno bolj nesmiselno. Vem pa tudi, da folk blazno pali na ocene, ker je v naši naravi da iščemo neko potrditev od vrstnikov, če nas lahko tako poimenujem. In vedno bojo bedaki, ki se bodo potem maščevali in nazaj talali slabe ocene kar tako, iz principa... "jaz pa že ne bom edini s slabo oceno"... bo pa šel in bo trojke stiskal ali pa bo pod dvojke pisal "zanič" - ravno toliko, da ga sistem spusti skozi.

Uglavnem, proti sem. Če se sprejme pa preprosto ne bom več talal dvojk, ker se mi res ne bo dalo utemeljevati da ene stvari pač niso dobre...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Andrej @f0r3st727 17. Jan 2014, 11:41

Zakaj pa se ne pusti tako kot je, pa se naredi gausova krivulja, ki pobere stran 1/6 najslabših ocen in 1/6 najboljših? Ta delež je pač lahko tudi poljuben, ni nujno, da je toliko, kot sem napisal. Sicer ne vem, kakšen je proces za to skodirati,...
 0   

Sašo Kočevar @Sasoko 17. Jan 2014, 13:26

Ali pa pustiš tako kot je la da če greš z miško na seštevek ocen se pojavi oblaček kjer so napisane posamezne ocene in njih avtorji (da ne bojo takoj vsem na očem). Mogoče se bojo potem tisti ki to počnejo 'nalašč' drugače obnašali, ostalim pa itak nebi smelo biti narobe, saj verjetno če že dajo oceno znajo tudi stati za njo in jih ne bo motilo če se vidi oz. kdor nima kakih 'slabih' namenov ga ne bo motilo da se vidi kako oceno je dal...
Samo razmišljam, mogoče pa tud to ni rešitev...
 0   

Peter @saintek 17. Jan 2014, 16:33

Itak da sem zato, da se da obvezen komentar na 2-ko.
Tisti, ki zanalašč da 2 bo zdaj moral zanalašč dati 3 (ali pa se bo raje obesil preden da 3) in tako ne bo naredil tolikšne škode.

Gre se pa tudi za novince, ki objavijo fotko in se jim vsuje na fotko 2-3 dvojke in NOBENE razlage zakaj tako slabo. Takim je potrebno pomagat in mu obrazložit zakaj je fotka slaba in se bo lahko kaj naučil.
 0   

Saša Bizjak @SasaBizjak 17. Jan 2014, 17:48

Se popolnoma strinjam s Petrom
Jaz bi pa ukinil glasovanje komentarjev ker vidim da se en in isti uživlja pa glasuje sam negativne pod vsak komentar ko jih ljudje dajajo...
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 17. Jan 2014, 18:16

jaz bi isto ukinil glasovanje ocen... skratka 2 opciji dobra, slaba fotka... tako kot so prejšnji že omenili...
Pač nič kompliciranega... tisti, ki stisne slaba fotka naj da še komentar, načeloma me konstruktivna kritika ne prizedane, oz. vzameš ponavadi to na znanje, da kaj popraviš ane... sigurno bi bilo bolje.
 0   

Janez Ule @ulej 17. Jan 2014, 19:25

Kaj pa če bi takole: pri ocenah od 1 do 4 je obvezen komentar, samo ocena 5 je lahko brez komentarja.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 18. Jan 2014, 00:10

Pol ne bo drugih ocen kot 5.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Dejana MŠ @d3ja 18. Jan 2014, 09:03

saintek je napisal/a:
Gre se pa tudi za novince, ki objavijo fotko in se jim vsuje na fotko 2-3 dvojke in NOBENE razlage zakaj tako slabo. Takim je potrebno pomagat in mu obrazložit zakaj je fotka slaba in se bo lahko kaj naučil.


Se popolnoma strinjam s Petrom thumbsup

drugače, če ostane tako kot je, lepo bi bilo, da bi bilo vidno kdo kaj ocenjuje.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 18. Jan 2014, 09:42

Kaj pa če povej, da to niso novinci na portalu?
 0   

Dejana MŠ @d3ja 18. Jan 2014, 10:33

Prav je, da tudi če ni novinec, se razloži kaj je narobe in kaj se lahko popravi.
Tudi največji "majstor" lahko naredi napako... in če že dobi 2, verjetno bi rad vedel "zakaj".

(osebno mnenje - jaz sem začetnik, in vsak nasvet je dobrodošel)
DejanaMŠ
 0   

Anita @anita666 19. Jan 2014, 00:20

Tudi jaz se ne morem nič takega spomniti, da bi se mi zdelo optimalno. Sama dvojk ne delim, fotografijo, ki se mi zdi, da je za ena ali dva enostavno preskočim. Ko se mi zdi zanimiva, a slabo izvedena, takrat raje napišem svoje mnenje in dopišem, da nisem ocenila.

Če se gre to odločanje zdaj zaradi tega, ker so tisti, ki dobijo dvojko in mislijo, da je to neupravičeno, prizadeti, potem bi bil najbolj fajn sistem, ocene samo od 3-5. Če se ti ne zdi vredna toliko, je pač ne oceniš. Tako nobenemu 'ne rečeš', da je njegova fotografija slaba (kar naj bi pomenila ocena 2) in bi bili vsi zadovoljni. Nekomu reči to je slabo, grdo, zanič, je težko, raje ne rečeš nič, če je pa ok, potem pa z veseljem pohvališ. Saj tu nismo zato, da bi govorili, kdo ima slabe fotografije, ampak med vsemi izbirali dobre, a ne? Lp. smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati