Vprašal bi vas za mnenje ali se splača kupiti ta nov model zgoraj omenjenega objektiva oz. je boljše prejšnjega. Namreč nekaj razlike v ceni vseeno je. Za predhodnika so testi zelo dobri, za novega pa ne vem. Baje je nadgradnja prvega z nekaj finesami. Počasi se namreč pripravljam na nakup enega makro objektiva in glede na ceno/kvaliteto mi je ta padel v oko. Hvala za mnenja...
Jaz si lastim tastari model, sem kupila rabljenega pred leti.
Ne morem ti pomagati glede izbire med obema modeloma, ker ne poznam razlik, ampak... Mojega uporabljam za makro in tudi za portrete in pri slednjem je fokus izredno počasen in neroden, kar je včasih lahko moteče. Tako da če bi ti to predstavljalo težavo in ima novi objektiv pri ostrenju občutne izboljšave, se splača preveriti.
Drugače mi je pa že moj starejši model top objektiv, malo je CA, ampak za potrebe ljubiteljske fotografije nenadomestljiv.
O, super - hvala za izrčpno mnenje. Ma jaz bi ga uporabljal skoraj izključno za makro, tako, da... Še mičkeno bom pregledal kaj pravijo testi itn. in potem nabavil. Saj, če bi bila razlika v ceni manjša, dileme niti ne bi bilo, a je kar konkretna in ker ga bom pa kupil za trajno razmišljam... Kakorkoli hvala lepa za odgovor...
V primeru, da ne slikaš vedno s stativom, se splača dat malo več za stabilizacijo. Pri večjih povačavah je včasih težko držat pri miru, ko loviš fokus in takrat ti stabilizacija pomaga.
Hvala vsem za odziv. Sem se odločil za nakup ta novega modela s stabilizacijo. Sedaj se moram samo še malo zglihati za dobro ceno in akcija... Lep pozdrav, Andrej
Kupil lani novi model (Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC USD )pri beseničarju in sem zelo zadovoljen,ojster in hitr k šus,vredno nakupa,priporočam,je pa velika razlika proti staremu modelu,v vseh pogledih.