Seveda nista izenačena, Canon 60D je vsaj za razred boljši.. Razlika v ločljivosti zaslona je minimalna in tudi sicer to ni lastnost ki lahko bistveno vpliva na odločitev kateri je boljši... Zaporedje posnetkov 5 proti 5,3 !? Nikakor ni omembe vredno... Čas osvetlitve 1/8000 proti 1/4000 -- Tudi to je zlahka spregledana razlika. Ne spomnim se kdaj sem rabil krajši čas kot 1/4000 (kvečjemu če sem pozabil znižati ISO)... Ločljivost tipala 24MP tudi ni nekaj kar bi potreboval, 18MP je zelo veliko in ti bo premalo samo če boš printal velike plakate ali delal radikalne izreze, vendar za to potrebuješ tudi zelo dober (drag) objektiv da bo tisti izrez izgledal ostro..
Bistvena razlika je v sami ergonomiji body-ja. Tu je 60D precej boljši. S tistim dodatnim ekrančkom zgoraj, ki vsebuje vse bistvene nastavitve in dodatni gumbi, ki veliko pripomorejo k hitrim nastavitvam bistvenih parametrov. To je tisto, ki pri sami uporabi pomenijo zelo veliko. Ko se teh omenjenih prednosti navadiš ne boš več pomislil na bodynižjega razreda, ki tega nima. Sam sem pred leti naredil preskok s Canona 1000D na 50D (ki je sicer glede gumbov na body-ju nekoliko boljši od 60d) predvsem zaradi omenjene prednosti. Dejstvo ja da je 60D boljši.
Razlika je tudi v boljšem Autofokusu (zame pomembna prednost) in še kaj bi se našlo...
Sicer pa se sam odloči kaj ti več pomeni in kupi dober body, ker boš največ zapravil če boš kupil takšnega ki ga boš zamenjal po enem ali dveh letih.