0   

Uros @uros1210 9. Jul 2014, 09:06

Trenutno se odločam za nakup novega prenosnika. Ker imam namen kupiti max. 15.6" prenosnik me zanima kakšne imate kaj izkušnje z obdelavo slik, če prenosnik prek HDMI-ja povežem na LedTV, ki ima resolucijo 1920x180.

Ker so cene 15" prenosnikov z resolucijo ekrana 1920x1080 zelo visoke se odločam za nakup prenosnika z 1366×768 resolucijo tega pa bi povezal na tv in slike obdeloval tam. Kakšno je vaše mnenje o takem razmišljanju ?
 0   

Boštjan Horvat @BostjanHorvat 9. Jul 2014, 10:09

Kupi 17'. Za 650 € dobiš Full HD zaslon, i5 pa ločeno grafiko.
[url=http://klikaj.si]Klikaj.si - portal z zabavnimi videovsebinami[/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 9. Jul 2014, 13:29

Kdo bo pa 17" okoli vlačil... že 15" je zame prevelika zadeva. Raje kupiš 13" ali 14" laptop pa ga na monitor priklopiš, ko si doma. Ali pa na TV, če je dober...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 9. Jul 2014, 18:29

jaz ti odsvetujem 4gb rama, oz. glej da je možnost dodat ram. Vsaj 8gb bi jaz vzel. Vzel bi tudi SSD, namesto HDD oz. v kombinaciji z njim.

Pa dobro premisli če se ti splača kupit 15" laptop, ali mogoče raje vzeti 13" in en dober monitor za doma, kamor ga priklopiš ko delaš. Za okoli nosit je 15", za moje pojme, preveč.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

samos1111 @samos1111 10. Jul 2014, 15:58

Kar se prenosnikov in njihovih ekranov tiče, moraš vedet da so za LR v zelo veliki večini za en drek, ker je gamut (barvni obseg) omejen, linearnost barvnega odziva za zjokat, pa bogih 6 bitov na kanal, tako da tudi kalibracija ne more zelo pomagat. Pa TN paneli imajo problem kotne vidljivosti, zlasti od spodaj. Boljši so paneli IPS, ki s koti nimajo težav, glede gamuta so tudi v povprečju boljši (ampak so razlike).
LR vedno dela s color managementom. Tj, se trudi, da so barve, ki so prikazane, točne. Problem so barve izven gamuta zaslona, ki izpadejo tako, kot če ima slika prežgane svetle tone (ali posamezen kanal).
Na televizorje se ne spoznam. Poskusi ugotovit kakšen je panel, njegov gamut, kolk bitov itd.
Nekaj časa nazaj je bila o tem debata na slo-tech v temi Kateri prenosnik.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati