Kako ter s katerimi orodji obdelujete fotografije? Sam uporabljam Lightroom 3 ter PS. Največ uporabljam funkcije contrast, clarity, vibrance, highlights, shadows, sharpen. Na forumu sem našel to fotografijo, posneto z istim aparatom kot ga imam jaz. Katere funkcije obdelave je uporabil fotograf? Se mi zdi dosti boljša obdelava kot pri mojih fotkah... seveda, če gre res za ta body... https://www.slo-foto.net/galerija_slika-133589-search.html
Hah, se se spomnim, ko sem gledal tutorial od Petra. Pa na zacetku sem se spraseval pa kako je to dubu, pa kje je ta funkcija, da ti pokaze kateri deli so preosvetljeni ipd.
Kot funkcijo luci mislim, kot nek flash oz. druga svetloba na fotografiji. Vcasih sem imel en program pa ne vem vec imena k je imel to funkcijo... foografija je bolj osvetljena, ziva pa ne gre za brightness ali kaj taksnega.
Meni še zdaj ni jasno, kakšno "luč" iščeš. Najlažje je, da že pri fotografiranju poskrbiš za to luč.
Vse ostalo so, vsaj v večini primerov, poceni triki in imitacije, ki izpadejo slabo.
In veliko večino teh efektov, če ne kar vseh, ki jih ponujajo instant efekt programi, se da narediti v Lightroomu ali podobnih programih, le razumet je treba kaj kakšen slider ali krivulja naredi.
Se to... nisem se odkril. Se da v LR oznaciti del slike (npr. samo nebo) tako,da potem uredis le ta del slike)?
0
notko@notko 27. Avg 2014, 08:51
27. Avg 2014, 08:51
FotografLL je napisal/a:
Se to... nisem se odkril. Se da v LR oznaciti del slike (npr. samo nebo) tako,da potem uredis le ta del slike)?
Najbolja varianta v LR je s copicem z vklopljenim auto mask opcijo. Da pa bi bila opcija kot v PS, kjer pac delas z lejerji tega pa ni oz. jaz nisem videl tega da bi bilo.