0   

andrazh @andrazh 4. Dec 2014, 23:37

Fotografija je napisal/a:
Ravno tega vašega "pametovanja" sem se želel izogniti. Mene je zanimala LE razlika med aparati v praksi, kar nima popolnoma nobene veze z mojo sedanjo opremo. Verjetno ste hoteli potem odgovoriti, naj si raje kupim stojalo, da bodo bolj kvalitetne fotografije, hehe. biggrin


Razlika med aparati.. Splosno razliko med aparati si lahko preberes na internetu. Je se prevec primerjav.

Povej raje kaj potrebujes. Ce rabis 10fpsjev ti 6D ne bo dovolj. Kvaliteta senzorjev pa je v vseh nastetih zelo dobra takda glede same kvalitete ne bos zgresil. Pomemben pa je seveda tudi budget.
 0   

stm @stm 5. Dec 2014, 08:11

Zanimivo, približno enkrat na mesec se pojavi taka ali drugačna tema z namenom provociranja.
 0   

Aleš @lial 5. Dec 2014, 08:38

Pravzaprav je takih tem več, le da jih očitno uporabniki prepoznajo takoj, ali pa po dveh, treh odgovorih.
Recept za 'uspešno' trolanje pa je: na novo prijavljena gospodična, ona bi nekaj kupila, pa ne ve kaj, najraje kompakta, ali pa DSLR, ne ve kje so razlike itd...
In trolanje se prične grin grin

Takle mamo.
 0   

tmt @tmt 5. Dec 2014, 11:26

No, meni se pa ne zdi tako. Vidim bolj nesramnost in zafrustriranost v tistih , ki odgovarjajo. Kot da hočejo pokazat, kako so na previsokem nivoju za odgovarjanje na taka vprašanja, forum pa skoraj mrtev zaradi tega. Zraven tega jih pa nihče ne sili in če se nekomu ne da razlagat gospodični o osnovah fotografskih aparatov, pač ne bo, ne rabi pa izlivat nesramnost. A, ko vas neznanec kje med fotografiranjem vpraša (vsaj mene večkrat) kaj o osnovah fotografije, mu tudi rečete naj ne provocira ali pa morda začnete z zajedljivimi ciničnimi odgovori o njegovi nevednosti?
 0   

Mirko1 @Mirko1 5. Dec 2014, 11:55

Tisti, ki odgovarjajo so že predolgo na sceni in so videli marsikaj, hkrati pa vejo kako malo je treba googlati da dobiš osnovne informacije o izbranih modelih. Če tisti, ki sprašuje ne pokaže niti kančka zainteresiranosti brez lastnega vložka v informiranje, da bi se naprimer vsaj malo pozanimal o produktih ki jih smatra primerne za lastno uporabo, potem se to vidi v vprašanju. Oglej si razliko pri teh dveh vprašanjih:

V1: Pozdravljeni vsi, sem pred nakupom FF fotoaparata in zanimajo me vaše izkušnje. Po raziskovanju sem prišel do zaključka da bi bila zame primerna 5D mkII ali 6D, ker sem nov v tem razredu vas sprašujem ali so med tema dvema modeloma kakšne bistvene razlike pri uporabnosti oz. kateri je lažji za vsakodnevno uporabo, fotografiram pa predvsem pokrajino na izletih in pa trenutke z družino. Vsaka izkušnja in mnenje mi bosta koristila.

Hvala za odgovore

V2: Canon 5d mark II-IV, 1Dx in 6D, kateri je boljši? Grem na FF ker mi le-ta omogoča napredek in kvaliteto.

Če po petih letih fotografiranja nisi pripravljen vložiti kakšne ure v informiranje o teh modelih ter njih uporabi in če ti po petih letih ni jasno kaj sploh vprašati in kako formulirati vprašanje da bo razumljivo (pa to govorimo o odrasih pismenih osebah), potem je to pač provociranje in vsakršna nesramnost s strani uporabnikov, ki odgovarjajo je razumljiva saj je že vprašanje v osnovi na nek način nesranmo. In potem dobiš prvi odgovor in odgovoriš da ta je pa predrag, ja zakaj je bil pa potem sploh na spisku?

Kot je že napisal nekdo prej, kakršno vprašanje takšen odgovor. In še enkrat ponavljam, ljudje tukaj niso idioti.

tmt: Če pa srečaš osebo na terenu pa verjetno veš da če bi te provociral bi bilo to razvidno iz tona glasu in še po marsikaterem fizičnem in glasovnem znaku, ki pa ne pridejo v poštev pri pisani besedi na forumu.
 0   

Aleš @lial 5. Dec 2014, 11:56

@tmt: Prepričan sem, da meni ne moreš očitati 'nesramnosti in zafrustriranosti', čeprav je na forumih vse možno.
Če pa si mislil na kakšen drug prispevek, bi bilo iz tvoje strani vljudno in odkrito, če bi povedal na koga misliš.

Tako pa ...
 0   

tmt @tmt 5. Dec 2014, 12:22

Ma nisem tebi Lial, ti s svojimi prispevki iz izkušenj daješ veliko, s tabo se le ne strinjam o tem, da naj bi šlo za provokacije. In prav tako se ne strinjam z navedbami Mirka, da je opravičilo za cinizem bit dolgo na sceni, moralo bi bit ravno obratno. Res je, da so podatki marsikje dostopni, vendar če vprašaš nekoga z izkušnjami, ti lahko dosti več pove. Sam bom recimo pred nakupom raje povprašal nekoga, ki se spozna ali ima izkušnje o pralnem stroju o katerem nimam pojma, ko pa se zanesel na podatke.
 0   

Mirko1 @Mirko1 5. Dec 2014, 12:28

Seveda boš vprašal o pralnem stroju nekoga, ki se na to spozna, verjetno pa mu boš povedal tudi kje ga boš imel, koliko hrupa še toleriraš, koliko perila boš pral, ali hočeš takega z sprednjo ali zgornjo odprtino za nakladaje, s sušilcem ali brez... ne boš naštel treh modelov od katerih je en namenjen za industrijsko pranje in je očitno prevelik za tvoje stanovanje in zraven razlagal ljudem, ki uporabljajo te stroje že leta, kako lahko le z industrijskim dobiš zadovoljivo belino rjuh.
A je to bolj razumljivo?
 0   

Mirko1 @Mirko1 5. Dec 2014, 12:35

Citiram:
če vprašaš nekoga z izkušnjami, ti lahko dosti več pove

Res je, ampak samo, če je vprašanje natančno oz. smiselno postavljeno. Tisti z izkušnjami poznajo veliko malih stvari pri uporabi, ki so lahko odločilne za praktično uporabo. Debate v stilu ali je Mercedes boljši od BMW se pa ne obnesejo pri odraslih ljudeh (vsaj ne pri zrelih). Povej kaj, zakaj, in kako boš uporabljal in kaj te zanima in potem je možna nadaljna debata.
 0   

Mirko1 @Mirko1 5. Dec 2014, 12:44

Citiram:
In prav tako se ne strinjam z navedbami Mirka, da je opravičilo za cinizem bit dolgo na sceni, moralo bi bit ravno obratno.

Se strinjam, podal sem samo enega izmed razlogov za to, nikakor nisem opravičeval početja.
 0   

tmt @tmt 5. Dec 2014, 12:45

No ja, debate o tem Miroko kar navajaš se res ne obnesejo med odraslimi, so pa pri fotografih, tako kot v drugih poklicih na dnevnem redu, približno enako kot neproduktivni pogovori o vremenu. In če so na forumu taki pogovori "izpod tvojega nivoja", se boš vzdržal in ne boš nič odgovoril, ne pa odzival z nesramnostjo. No, pa si poglej Mirko tvoj odgovor meni. Ko jasno povem, da zaradi nadutosti in frustracij posameznih "velikih strokovnjakov" forum umira, mi takoj pripisuješ funkcionalno nepismenost.
 0   

Mirko1 @Mirko1 5. Dec 2014, 13:12

Citiram:
No ja, debate o tem Miroko kar navajaš se res ne obnesejo med odraslimi, so pa pri fotografih, tako kot v drugih poklicih na dnevnem redu, približno enako kot neproduktivni pogovori o vremenu.

Torej naj tisti ki sprašuje ne jamra da ne dobi odgovora, če je vprašanje neproduktivno bo tak tudi odgovor. Je to napisal nekdo že na prvi strani, ali je to tako težko razumeti.

Forum pa ''umira'' še zaradi česa drugega in to kar si ti napisal ni nujno edini razlog (si pač napisal kot absolut, forum umira zato in zato in pika), si mogoče pomislil da nekateri uporabniki pa dejansko znajo googlati in najdejo večino odgovorov na svoja vprašanja v že objavljenih temah in drugje na spletu, glede na to da se splošna vprašanja ponavljajo. Forumi so po mojem mnenju zmeraj bolj rezervini za specifične težave in zanimanja, poglej si temo ''Light box'' na tem forumu, v izjemno kratkem času veliko odzivov s koristnimi informacijami in uspešno razrešena težava. Je bilo pa vprašanje postavljeno kot se zagre in temu primerno so se uporabniki odzvali. Poglej vse teme kjer je bilo tako, povsod dobri odzivi.

Glede funkcionalne nepismenosti pa nebi, se pa oproščam če si dobil tak občutek.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati