Imam Canon EOS 650D z objektivom Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM. Poleti je še šlo, najbrž zaradi dobre svetlobe, zdaj pa je večina mojih fotografij zrnastih in pretemnih. Spreminjal sem med Tv, Auto in Brez bliskavice. Vsi časi osvetlitve naredijo sliko pretemno, razen tistih najdaljših. Tam se pa motiv samo malo premakne in posnetek ne uspe. Spreminjal sem tudi ISO, pa noben ne štima. Pri manjših vrednostih je pretemno, pri večjih zrnasto. In dodatek osvetlitve imam na 1/3. Ne vem, če naj ga nastavim na 0, ali povečam...? Ko vidim fotografije drugih v podobnih zimskih scenah, pa imajo zelo ostre in svetle slike pri podobnih nastavitvah in opremi.
Vsak nasvet dobrodošel! Kaj še lahko spremenim, da bodo tudi zimske slike kvalitetnejše?
In še nekaj: Obstaja kakšna nastavitev za točko ostrenja? (Razen menjave med MF in AF). Ne vem, kako naj AF prepričam, da bi ostril točno na sredino. Stalno ostri veje na robu fotografije in ne motiva, ki ga imam na sredinski točki. Hvala že vnaprej!