0   

Janja Abraham @JanjaAbraham 30. Maj 2015, 13:53

Pozdravljeni!
Zanima me ali je pri objektivih, ki so namenjeni za Sony fotoaparate (A6000 in A7R), vseeno potrebno kupiti adapter ali pašejo objektivi direkt na fotoaparate. Npr Tamron, Sigma...itd.

Hvala za odgovor!
 0   

Miran @miran_a 30. Maj 2015, 14:34

Objektivi, ki so narejeni namensko za omenjene aparate, pašejo direkt, tisti, ki so pa narejeni za kake druge aparate, pa potrebujejo adapter.

Glej seznam na tej strani: http://www.mhohner.de/sony-minolta/lenses.php ali pa tukaj http://www.dyxum.com/lenses/index.asp.

Objektivi, ki pašejo direkt na omenjene Sony aparate, so tisti, ki imajo E mount, s tem da na recimo A6000 normalno delajo vsi (DT in full frame), medtem ko na A7 cel senzor izkoristijo samo full frame objektivi. Na A7 DT objektivi delajo, vendar v crop načinu.
 0   

Primoz @primzi 30. Maj 2015, 15:59

Miran ti je ze v splosnem odgovoril, ampak moras vedeti, da obstaja trenutno en Tamron in 2 ali 3 Sigme s fiksno goriscnico, ki pasejo na A6000 (oz v crop nacinu na A7).

Full Frame A7 so se izkazali kot namenjeni tistim, ki so pripravljeni izdati veliko denarja za kvalitetno superiorne Zeiss objective ali pa so zamenjali iz kakegu drugega Sistema in slikajo z adapterji.

P


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati