0   

Igor @grIo 16. Feb 2016, 19:47

Zdravo,

na področju fotografije sem nov.
Nameravam kupiti (za moje pojme) zmogljivejši kompaktni fotoaparat.

Zaenkrat sem gledal Nikon p610 in Canon PowerShot SX60 HS.

Zanima me ali sta navedena modela primerna predvsem za nočne fotografije
(tudi fotografijo narave) ali morda predlagate kaj drugega?

Za odgovor se zahvaljujem
Lp
 0   

Igor @grIo 20. Feb 2016, 10:49

Verjamem, da ste že siti vedno istih vprašanj glede nakupa opreme.
Bom probal vprašati drugače:
-katere karakteristike je potrebno gledati pri fotoaparatu, poleg ISO, zaslonke in časa zaklopa?
-kakšne vrednosti teh karakteristik omogočajo določen način fotografije (npr. če se ne motim je čim nižji ISO potreben za fotografiranje pri slabi svetlobi, čim nižja vrednost časa zaklopa je dobra za fotografiranje premikajočih se predmetov...)? Oz. kje bi si lahko kaj o tem prebral (poleg npr. http://www.canonoutsideofauto.ca/)?
- za konec še najbolj amatersko vprašanje od vseh: ali imajo fotoaparati praviloma možnost ročnega nastavljanja vsaj, kolikor razumem osnovnih, funkcij (f, ISO, čas zaklopa)?

Hvala, lp
 0   

jurij @stajrc 20. Feb 2016, 14:53

ok zdj bom pa čist tk povedu fotografije mi je kot hoby zato ne pričakuj nekega profi odgovora ampak bom povedu čist na splošno pri fotoaparatu gledamo predvsemna to zakaj ga bomo uporablali glede na to da gledaš za kompaktnimi ( fotoaparati kjer se ne da menjati objektivo) ga boš uporablav za potovanja, dizlete,... pač za slikanje vsega za spomin. torej ne da se pri vseh kompaktnih aparatih nastavljati vrednosti zaslonke časa in ISOta. zato priporočam da si kupiš takšnega kjer se to da recimo Canon PowerShot G7X je več kot odličen. ISO vrednosti so številke ki jih določiš glede na to kaj slikaš če slikaš sredi belega dneva boš uporabljal najmajnši možni ISO 50 ali 100, če boš slikal v temnejšem prostoru in špe vedno želel imeti ostre slike premikajočih predmetov boš ISO vrednost dvignil. zaslonka ali blenda se določa glede na to kaj slikaš, če želiš imeti en predmet oster ostalo pa zamegleno boš izbral odprto zaslonko (majhno številko blende) če boš želel imeti vse na sliki ostro boš izbral visjo zaslonko blende. Čas določaš glede na svetlobo, blendo in ISO če slikaš šport bo čas nad 1/500s razen če delaš panning. drugače pa pojdi v knjižnico in si sposodi vse 4 knjige digitalna fotografija od scott kelby-a in notri vse opisuje kako da kakega posnetka. Če pa izbiraš med zgornima aparatoma pa izberi Canona ker imajo boljše megazoom aparate, kakovost slike je veliko boljša. Upam da sem kaj pomagal
 0   

Igor @grIo 22. Feb 2016, 16:39

Hvala =)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati