0   

Uroš Mravlje @D3v1L 3. Jun 2016, 12:43

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje. Kupil sem Sonyjev objektiv AF FE 24-70mm 2.8 GM. In ker objektiv ni ravno poceni sem preveril cene doma ter v tujini. Nakar mi je znanec rekel da lahko dobi objektiv preko njegovega znanca po nabavni ceni brez davka ki naj bi imel neke veze pri uvozniku in naj bi objektiv vzel nase na podjetje. Se pravi cca 500€ ceneje kot pri najcenejšemu ponudniku ki sem ga našel. Rekel je naj prinesem denar in da ga naslednji dan dobim. Naslednji dan pa so se pričele komplikacije, nikakor ni mogel priklicati tega "dobavitelja", ko pa ga je se je moral peljati na skoraj drugi konec Slovenije. Prinesel mi je novi objektiv s škatlo in vso opremo, za torbico ki pa naj bi bila že priložena škatli pa je moral doplačati nekaj malega. S škatle je odtrgana nalepka s serijsko številko, račun pa naj bi obdržal njegov znanec. Danes pa me je prosil če lahko pošljem še serijsko številko objektiva.

Uglavnem dobil sem nov objektiv veliko ceneje. Zanima me če je lahko kaj narobe s tem da ima vse papirje ter nalepko on. Je možno da gre za nateg? Naj pošljem serijsko, naj vrnem objektiv če je mogoče? Razmišljam če ima vse stvari on lahko prijavi objektiv kot ukraden. Ali mi je samo naredil veliko uslugo in preveč paničarim?

Hvala za odgovore
 0   

Jure Verdnik @pajdo 5. Jun 2016, 07:53

Preveri na policiji, če je bil javljen kje kot ukraden. Se zna zgoditi, da je kje v Evropi ˇpadel s tovornjaka". Ti kot kupec ukradene stvari si tudi zakonsko odgovoren.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati