0   

saša @xlara 4. Avg 2011, 10:48

Pozdravljeni,

ker si nameravam v kratkem nabaviti grafično tablico in ker nimam z njimi nobenih izkušenj, bi vas lepo prosila, če mi lahko podate kako svoje mnenje glede nakupa.
Zanjo sem pripravljena plačati max 150 evrov in uporabljala bi jo za obdelovanje fotografij v photoshopu.

Razmišljala sem med naslednjimi tablicami:

http://www.mimovrste.com/artikel/2250072826/graficna-tablica-genius-pensketch-31100059100

http://www.mimovrste.com/artikel/2170116422/predstavitev/genius-graficna-tablica-g-pen-m712x#predstavitev

http://www.mimovrste.com/artikel/2170060622/predstavitev/brezzicna-tablica-trust-tb-7300

Vnaprej hvala za vaša mnenja,
Lp, Saša
 0   

Tomislav @tomaz_urh 4. Avg 2011, 11:04

Pozdrav, med temi tablicami večina uporabnikov najbolj hvalij tablice proizvajalca Wacom. Sm imam Wacom bamboo touch and pen in sem zadovoljen.
 0   

Primož Fideršek @piXi 4. Avg 2011, 11:45

še en glas Wacom grafičnim tablicam
 0   

P44F @P44F 4. Avg 2011, 11:48

zdravo.

Sam sem imel tablico genius g-pen m609 in lahko povem, da je bila pravo sranje, saj ima svinčnik na baterije, ki je narejen tako mehkužno, da mi je crknil prvič po enem mesecu, sem šel tja težit, da so mi ga zamenjali, mi je crknil spet po enem mesecu, nisem hodil nazaj, ker bi dal več za bencin in porbail preveč svojega časa ter živcev. Naj omenim, da vzrok ni padec ampak boga izdelava. Še sedaj mi leži v omari in niti ne pomislim, da bi iskal nov svinčnik. Aja cena je bila okoli 95€.

Za tem sem se odločil za nakup Wacom intuous 4. Vzel sem najmanjšo in lahko ti zagotovim, da v letu in pol, kolikor jo rabim (seveda kod amater ampak ti lahko zagotovim, da ima dosti sledov uporabe;)) nisem imel še enega sivega lasu in je verjetno najboljša tablica na svetu. Narejena je kod tank, padla mi je že na tla, svinčnik skozi pobiram po tleh, s tem, da je verjetno nova verzija še boljša saj se ti ni treba mučiti z kablom, kar je bil edini minus, kar bi ga lahko tej tablici dal. Tako da, ne kupuj nekih levih raje vzem Wacom neki x model verjamem, da je vredno. Pred letom in pol je bila cena moje okoli 250€, morda je sedaj padla, ker je zunaj novi brezžični model ne vem. Ampak vem pa, da se od tedaj nekoliko bolj držim reka, da nisem tako bogat, da bi kupšoval poceni;)
L.P.

P.S. imel sem tudi neki trust ki sem ga prodal po tednu, ker mi izdelava ni potegnila, je bil pa boljši kod genius.
 0   

filius @filius 4. Avg 2011, 11:49

Sam imam trust tb-7300, ki jo prodajam. Moram pa reči, da je zelo dobra in uporabna.
Imaš zs.
 0   

saša @xlara 4. Avg 2011, 18:15

Hvala za mnenja. Imela sem v mislih tablico velikosti približno a4 formata, ker se mi zdi mnogo lažje obdelovati fotografije na večjih tablicah, ampak verjetno se navadiš tudi na manjšesmile Tako, da se bom odločla verjetno kar za Wacom tablico.

Lp,Saša
 1   

P44F @P44F 4. Avg 2011, 18:52

tudi sam sem mislil tako, ampak ima moja tablica na strani touch screen roll gumb ( sem si sam spomnil ime thumbsup ) z katerim enostavno manjšaš in povečuješ fotografijo brez da bi iskal miško, ali gumbe v photoshopu, tako da pač če želiš nekaj bolj finega spedenati, to narediš na malo večji povečavi. Če bi nekaj novega kupoval najbrš nebi imel v mislih večje kod je ta, saj je telovadbe precej več, učinek pa je podoben;)

Veselo uporabo ti želim.
Zahvala: xlara
 0   

filius @filius 4. Avg 2011, 18:55

Take gumbe ima tudi trust tb-7300. Sem pa prepričan, da z nakupom Wacom tablice neboš zgrešila!
 0   

GruL @GruL 10. Avg 2011, 16:37

tudi sam imam trust tb7300 - velikost A4

fantastična zadeva, vredna svojega denarja
Graviranje, oblikovanje, športna priznanja in fotografija
www.gras-gruber.com
 0   

Aleš @lial 10. Avg 2011, 18:01

Tudi na moji mizi je (občasno) Trust 7300.
Edini problem, ki pa ni majhen, je to, da je velikost delovne površine enaka velikosti dual ekranov. Kar tablico praktično prepolovi, ker to, kar obdelujem delam le na enem monitorju...
Razen, če ta način dveh monitorjev izklopim, kar pa zaradi preglednosti obdelave in predvsem možnosti večih odprtih oken, naredim precej nerad.
BTW če morda kdo ve, kako bi tablico omejil le na 'master' monitor bi mu bil hvaležen za pomoč!
 0   

laonibi @jinzita 10. Mar 2022, 04:18

Jst že par let uporabljam XP-Pen Star G640 graphic drawing pad pri delu s fotografijami in lahko rečem, da sem zadovoljen z njo za mojo občasno rabo. Sigurno ni na nivoju Wacom tablic z enakimi specifikacijami, ampak price/performance pa mislim, da je odlična, sploh za občasno hobi uporabo. Nato, da je tole že star model, poglej kaj ponujajo sedaj.
 0   

matic novakovic @aceofs 31. Jan 2023, 15:42

jinzita je napisal/a:
Jst že par let uporabljam XP-Pen Star G640 graphic drawing pad pri delu s fotografijami in lahko rečem, da sem zadovoljen z njo za mojo občasno rabo. Sigurno ni na nivoju Wacom tablic z enakimi specifikacijami, ampak price/performance pa mislim, da je odlična, sploh za cbd shop občasno hobi uporabo. Nato, da je tole že star model, poglej kaj ponujajo sedaj.

tudi jaz sem imel to..super za zacet, zej sm pa upgrejdu

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati