0   

Iztok @ito 20. Jan 2005, 14:06

Ima mogoče kdo že ta objektiv?
 0   

drejch @drejch 18. Maj 2005, 15:09

Madonca, sem ravno hotel pogledat komentarje, pa vidim, da ga še nihče nima. smile
 0   

Juš Medič @JusM 6. Jun 2005, 18:51

tudi mene zanima kaj v zvezi s tem objektivom.....ali bo kdo kaj napisal prosim če kej ve bigrazz hehe
 0   

detelj @detelj 6. Jun 2005, 21:21

Jaz ga imam in sem z njim zadovoljen. Cena je visoka, vendar, če ga kupiš v kompletu skupaj z 20D, je sprejemljiva (sam nisem bil deleže te ugodnosti; sem bil prehiter za dva meseca).

Očitajo mu CA, počasnost (f5,6) in pa mehkobo slike.

CA:
Če gledaš surovo fotko na računalniku pri 100% se v določenih primerih ta res pojavi, na papirju 10x15 pa sploh ni opazen. Za večje formate ga pa lahko s programi popolnoma oz. zadovoljivo odstraniš. Preverjeno.

počasnost:
Ta objektiv res ni za šport. Sam ga pogosto uporabljam pri slabi svetlobi za fotkanje ne ravno dinamičnih scen. Navijem ISO na 800 ali 1600, vklopim IS in NO PROBLEM. IS je zakon. Objektiv sem imel možnost primerjati z mojim prejšnjim objektivom (SIGMA 24-135, 2.8-4.5), ki je resda skoraj polovico cenejši, a se posnetek pri f2.8 na Sigmi ne more kosati s tistim na Canon pri F4 in vklopljenim IS. Pa občutek v roki je boljši in izdelava kvalitetnejša (v vertikalnem položaju ne leze ven oz. noter).

mehkoba:
Velja isto kot za CA. Če gledaš neobdelano fotko pri 100% na računalniku je pri odprti zaslonki slika res malce medla. Če pa daš kanček USM-ja in pa sliko vržeš na papir, je za moj okus OK. Preveč ostre fotke niso zdrave za oči (si jih lahko porežeš). Tisti, ki ste za oštro: za vas je kompakt. Vzemte kamero pa pejte slikat, ne pa piksle na računalniku štet.

Tudi sam sem cincal, ko sem se odločal za ta objektiv. Prebral sem precej testov in mnenj uporabnikov, ki pa so si bila pogosto nasprotujoča. V nakup pa me je prepričalo dejstvo, da na eBayu (nemškem in ameriškem) ni bilo rabljenih objektivov. Torej, če bi bili ljudje res tako nezadovoljni z njim, potem bi bila tudi ponudba rabljenih večja.

Je pa mogoče res, da si tisti, ki je kupil (pre-drag) objektiv, tudi sam ne bo zlahka priznal, da je šlo mogoče za zgrešeno naložbo. In s tem, ko hvali objektiv, začne še sam verjeti lastni zmoti.

Sam pa zagotovo nisem med njimi. Nakupa ne obžalujem. To ni moj prvi in ne edini objektiv, je pa kljub temu 95% časa privit na kameri (na srečo je zmernih dimenzij in ČRN, tako da ljudje ne vedo, kako pregrešno drag je). Ni pa tu ekonomike. Pri katerem hobiju pa je?

No sedaj pa naj pride na plano še nekdo, ki bo objektiv popljuval. In potem boste tisti, ki vas srbijo prsti, še bolj zmedeni, kot ste bili pred mojo objavo.

Prav vam je. Zakaj pa sprašujete?
 0   

Andrej @fotokaj 7. Jun 2005, 10:47

Mene pa zanima, kolikšna bi bila cena tega objektiva v sledečem primeru; znanec ima doma tri malce starejše Tamronove objektive z nekega filmskega Canona, ima pa zelo ugodno možnost nakupa kompleta 350D in tegale našega objektiva, ki ga namerava potem prodati, saj bo uporabljal Tamrončke.
Pustimo ob strani smiselnost njegovega 'plana'; koliko bi dobil za tale 17-85mm IS objektiv?
 0   

Matevz @Matty 7. Jun 2005, 11:41

glede, da je nov v SLO cirka 190k sit, bi verjetno moral dobiti kaksnih 160k sit... jest osebno bi ga kupil zelo hitro ce bi nasel ceno okoli 145k sit...
 0   

Tomaž @Tomzi 7. Jun 2005, 12:58

fotokaj je napisal/a:
Mene pa zanima, kolikšna bi bila cena tega objektiva v sledečem primeru; znanec ima doma tri malce starejše Tamronove objektive z nekega filmskega Canona, ima pa zelo ugodno možnost nakupa kompleta 350D in tegale našega objektiva, ki ga namerava potem prodati, saj bo uporabljal Tamrončke.
Pustimo ob strani smiselnost njegovega 'plana'; koliko bi dobil za tale 17-85mm IS objektiv?


Jaz ga po taki poti tudi kupujem. Po moje ga lahko proda za okoli 150000 SIT, taka je tudi cena v tujini.
 0   

Juš Medič @JusM 7. Jun 2005, 13:45

deltelj...hvala za tvoj komentar.....

glih danes sem dobil 2 ponudbi..... nov objektiv dobim za 162k ... v kompletu s fotko seveda... zdej se morm se neki pogajat k se cena neki ne ujema k na spletu bigrazz bom se zmenu zihr..in mislm da bom ta objektiv kar vzel ker je res vsestransko uporaben......
 0   

Tomaž @Tomzi 7. Jun 2005, 16:58

Glej da sporočiš prve vtise smile
 0   

Juš Medič @JusM 12. Jun 2005, 18:05

edino kar lahko rečem.........objektiv se mi zaenkrat zdi super.....zelo hitro izostri....IS je sploh supr zadeva......fotka je pa itaq UBER ALLES


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati