0   

Matej Herbst @matto 10. Nov 2005, 14:33

Prej smo govorili o Vili, pa sem na strani zasledil ta komplet.

Že leta brskam po netu pa tega še nisem videl. he he

Zenit fotokomplet
 0   

gasper trampus @gtyrant 10. Nov 2005, 16:24

kolk stane takle komplet??? druč mi zgleda kr zelo zanimiva zdeva.
 0   

Aljaž Celarc @Hendrix 24. Nov 2005, 18:36

To zgleda kot kakšna snajperka za zložit iz kakšnega mafijskega filma.
Kure pa to thumbsup
 0   

gasper trampus @gtyrant 24. Nov 2005, 18:39

ja teli pobjektivi bi mel prav prišli pri mojem zenitu,...pol bi mel pa že za cel nahrbtnik opreme,kaj bi blo fajn
 0   

FKS @FKS 24. Nov 2005, 19:03

Imel sem čast teden dni uporabljati tak stroj. Povem vam SSSR ni bila od muh.
Marsikateri današnji oblikovalec bi se lahko učil, vse pri roki, ostrenje, zaslonka, prožilo, kot vojaški snajper ( tudi sicer nanenjen foto lovu ), brezhibno precizen. Brez kančka elektronike, seveda, zato pa toliko večje zadovoljstvo nad rezultati Edina pomoč je svetlobomer, ki pove le dejstva. V mojep primeru je bilo vse skupaj še v kovinskem rucaku, vodo nepropustnem in vsak kos posebej privit z vijakom in zaščiten z filcem, lahko bi igral nogomet z njim, pa še barvni filtri.... Skretka žal mi je, da ni v moji lasti, bi šel večkrat z mano na špancir.
 0   

iztok @izo 24. Nov 2005, 20:00

matto govori o kompletu na sliki, ne o "snajperju" (12s z pištolnim gripom in 300mm objektivom).
mah, rusi ko rusi, pač nemce so kopirali, za jasno dosti manj denarja. isto je blo povsod po teh vzhodnih kvazi socials. državah, tudi pri nas. zakaj bi tuje, če lahko itso nardimo pri nas za desetino cene, pa narod ima kaj za delat. enako je blo z avti itd otd, recimo fičko (kopija fiata) ipd.
zeniti so res robustni, čeprav skoraj maalce preveč, niso ravno vrhunec prezicnosti. kvaliteta pač ni poceni.
 0   

Gasper @gash 25. Nov 2005, 10:27

Na izotov post pa postavim jaz eno vprašanje:
Ali je potem Leica res toliko boljša od Zenita kolikor je držaja?
Vaši odgovori me zanimajo.

Povem pa Vam mojega. za moje znanje in zahtevnost fotografije ne. Pri moji (naši, še par kolegov) primerjavi Leice M3, Olympus OM 1 in Zenita E (vsi z 50kami) razen različnih konceptov nastavitev (ki se jih pač navadiš) končna fotografija ni bila posebaj različna.
Cene pa so zelo različne. So pa vsi trije narejeni kot tank. Jih zlepa ne uničiš ali pokvariš. Tako rekoč za večno.
 0   

iztok @izo 25. Nov 2005, 10:45

m3 je že dinozaver (čeprav dober), om1 in zenit so mlajše zadeve, zato bi bilo fer primerjava z kakšno mlajšo leico. ja, leice so res predrage, sploh pa objektivi, ampak njihova optika ja pač vrhunska, ne glede na goriščnico.
s 50 mm objektivi je pa tako, skoraj ni slabega, optično niso zahtevni, ne rabijo dosti leč, zato so več ali manj vsi zelo ostri. če greš delta primerjavo recimo z kakšnim 24 ali pa 35 mm objektivi, je pa čisto druga pesem, tukaj ponavadi kakšna nemška optika nima konkurence (zeiss, leica ipd).
sdrgač se pa dobi tudi "leice" (enak bajonet) z bolj prijaznimi cenami, recimo kakšna konica hexar ipd, tudi m39 objektivov je kar nekaj naokrog, samo bl malo pri nas.
bo pa sigurno leica preživela zenita, po mojem, sem jih že kar nekaj videl in vsak je imel kakšen droben problem, stavr je sicer funkcioral, vendar zna biti tečno, sploh z tistim anvijanjem in trganjem filma ipd. niso po zenit šfoh, sploh v kombinaciji z poceni (in dobro) rusko optiko, ki je itak najbolj važna, ne moreš falit.
rangefinderji pa imajo nekaj plusov (in minusov jasno) pred slr-ji, recimo to,da nimajo špegla (manj treslajev) in lahko iz roke fotkaš komot tudi pri recimo 1/15s ipd, pa tudi nsaploh sso zardi manj treslajev slike bolj ostre ipd, ni pa tak fotič ravno za šport lai pa za teleobjektive, že 135mm je problem, pa okularji itd. za splošne snapshote in pa za street pa ni boljšega, po mojem, majhno, diskretno in vrhunska optika. kaj češ lepšega. moje želja za vse tri prinašalce daril: konica hexar af (f2 35 mm vrhunski objektiv, objektiv af in merjenje svetlobe svetlobe, neslišen zaklop itd, dobra izdelava in ne starejše od recimo 10 let)
 0   

Gasper @gash 25. Nov 2005, 11:53

Ja tudi jaz bi kakšno novejšo Laico sprobal. Pa M ne R. Samo je ni na dosegu moje roke. Čeprav sem mnenja da leta pri teh zadevah niso problem.
Tudi zelo rad bi kakšne Laica široke objektive sprobal (me firbec matra), pa ne poznam nobenga, ki bi mel. Sem pa enkrat zenitar 16mm objektiv gledal (se prodaja kot nov še vedno na e-bay) pa je odličen (sam sicer nisem z njim fotkal, mi je pa trgovec fotke kazal, mu verjamem) in cenovno dostopen. Ne vem, če je nemško res toliko bolje??Moj OM 28 je zame perfekten.Me prav zanima koliko bi bila Leica boljša. ali bi to sploh opazil??
Za tele pa se strinjam. Ti kvadratki na daleč za ostrit. Mam raje pogled skozi objektiv. Za fotkat na potepanjih pa idealno ( z 28 in 50). samo navadit se je treba pa šiba.
 0   

iztok @izo 25. Nov 2005, 14:27

na fotkah 10X15 cm ne boš leočil razlike (oz. malenkost, največ v kontrastu in barvah) v ostrini med poceni in vrhunski objektivom, ka pa nardiš kakšno povečavo, se pa še kako pozna. pa da ne bi zdej o vinjetiranju, neostrina po robovih fotkem, aberacije itd itd, pa jasno ostrina, vse to se pokaže na večjih fotkah. na vrhunski optiki je to zmanjšano na minimum, je pa prisotno, fizike se pač ne da prelisičit. razlika je, brez skrbi.
rangefinder je čisto druga filozofija, in tako moreš vso stvar vzet. za uvod bo ziher kakšen zorki čisto dovolj, recimo 4k model z f2 50mm objektivom, dela čisto spodobne fotke. na bolhi se jih kr nekaj prodaja, zdej so vsi nekako čez 10k, je pa ka nekdo za 5k enkrat prodajal, se mi zdi. leice so cenjene predvsem zaradi odličnih leitz objektivov, ki pa so dragi kot hudič, pa tudi jasno zradi finomehanike, po čemer liece slovijo. tudi pri rangefinderjih je ogromno izbire (oz. je bilo), samo pri nas to ni tolk znano, ker folk misli, da gre za trotl kamere, kar pač ni res, šlo je več ali manj za pro aparate, vendar so kasneje v 80-tih začeli delat zelčo poceni zadeve, ker so slr-ji prevladali, in tako so je začele saga o trotl kamerah, na žaslot, ki jih poznamo danes, pred tem obdobjem so pa vsi glavni proizvjalci delali odlične rangefinderje (oly, canon, konica, nikon, itd itd). kar veselo poguglat, pa videt na pbase, kakšne fotke delajo ta mala čuda.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati