0   

ogabe @ogabe 14. Nov 2004, 15:51

Ker tole tvoje pisanje Aljaz leti name, ti priporocam da si se enkrat preberes moje pisanje pa mi citiras kje sem omenjal >TEBE< kot kvazi studenta prava. Moje omenjanje "kvazi studentov prava" sega kaksno stran pred prvo omenjanje tvojega clanka, torej... Prav tako se ne spomnim da bi kadarkoli diskutiral o >TVOJIH< kompetencah, medtem ko ti o mojih si. Ne glede na to da me ne poznas in niti ne ves kdo sem.
Kot tretje... nikoli nisem trdil, da sem pravnik ali poznavalec prava. Eno malo osnov pa na zalost vem. In ce samo citiram dve vrstici iz tvojega clanka:
Èe teorijo prièakovane zasebnosti prenesemo na podroèje fotografije, bi se njena poenostavljena oblika glasila takole: Na krajih, kjer doloèena oseba ne more prièakovati zasebnosti, jo smemo fotografirati. Na vseh tistih krajih, kjer pa bi oseba utegnila upravièeno prièakovati zasebnost, je ne smemo fotografirati, èetudi je ta kraj del nekega javnega kraja.
Pa potem pogledas tisto kar sem napisal jaz eno stran nazaj bos lahko prisel do tega, da sem zares napisal isto, samo mogoce malo manj naokoli in bolj direktno.
 0   

ziga @ziga 14. Nov 2004, 20:53

FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT!!!! :twisted:
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Nov 2004, 20:56

ziga:
Citiram:
9. Uporaba velikih črk ni zaželena (kričanje), saj moti druge obiskovalce.


Tokrat le opozorila...

https://www.slo-foto.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=128
 0   

ziga @ziga 14. Nov 2004, 21:00

Se opravičujem! Ne bo se več ponovilo! :?

lp
 0   

Aljaz_M @Aljaz_M 15. Nov 2004, 12:44

Ogabe, zapis pravzaprav (v 98%) ne leti nate, saj nekako razumem tistega smajlota, ki je ob besedni zvezi "kvazi študent prava", čeprav vseeno deluje malce cinično (tukaj tista preostala 2% smile ). Moj zapis se nanaša predvsem na tiste, ki so začeli z uporabo besedne zveze "kvazi študent prava", potem pa se je ta besedna zveza nekritično razširila na vse "študente prava", vključno z menoj. In bralec, ki ne pozna ozadja, bi si zlahka ustvaril mnenje, da sem eden izmed "pametnjakovičev, ki se postavljajo s navajanjem členov, čeprav o stvari nimajo pojma" ter da nimam nobenih kompetenc za pisanje glede obravnavane teme. Moj odziv je bil usmerjen v bran svoje kredibilnosti, nikakor pa ni bil njegov namen osebni obračun s komerkoli.

P.S.: Tukajle ne najdem pivskega smajlota, pa tistega, ko se dva pobotata... pa čeprav jih ne najdem, naj bosta namenjena Ogabetu. Niti najmanjšega namena nimam s komerkoli obračunavati ali se iti zamere in podobno... raje se dobimo na (vstavi pivski smajlo) in kakšno rečemo :wink:
 0   

andrej studen @scufi 18. Okt 2005, 19:57

jest osebno se nebi prov preveč sekirov saj si bil na javnem kraju pa še nobene zasebnosti nisi motil. hišnik je pač hišnik k nima nobene umetniške duše in posluha za fotografiranje na javnih krajih.

lp scufi
 0   

Matej Herbst @matto 19. Okt 2005, 08:47

Kaj naj rečem he,he,he........

Bomo pa v Sloveniji morali resno nekaj narediti kar se tiče pravne podlage okoli fotografije. Naši časniki in internetni razvijalci kradejo fotke, da je grdo videt ti jim pa v naši državi ne moreš dobesedno nič.
Dobiš odgovor "TOŽI ME" to v ostalih državah ne dobiš pod nos v bistvu sami poskrbijo, da je že pred objavo vse zmenjeno z avtorjem.

Najboljše, da še fotografi naredimo kot glasbeniki naš Sazas al kaj že imajo, pa naredimo kar tri, da bo več denarja devilish ( če imajo oni dva-spet slovenska glupost )

Kar se pa tiče teme sem tudi jaz bil parkrat napaden in tekel nazadnje pred ciganko v Franciji. Sicer pa sem jaz mnenja, da to spada k našemu poklicu. Imaš pa včasih tudi drugo plat nekaj fotkaš pol pa pride lastnik, pa malo ***, pa mu pokažeš kaj delaš pa ti še on naroči kakšno fotko.
Najhujši očitek pa je bil...Hodim po mojem mestu in fotkam ulice (zgodaj zjutraj v meglici) pa se zadere baba skozi okno, da kaj jaz fotkam njeno spodnje perilo itd, itd.... matto brez dlake včasih in ji rečem pa saj niso tangice te prevleke za kušin pa ja lahko fotkam (kušin -vzglavnik), saj veste gate za babice
ene imajo več materiala kot vse tangice od moje žene smile, pol pa je popizdila nekaj zamrmrala in čez minuto mi je skoraj naredila lep hladen tuš, še dobro da je prej rekla mulc ....... he, he se pa še danes ko grem mimo spomnim na to situacijo
 0   

tinekr @tinekr 19. Okt 2005, 09:05

A se je že komu zgodilo, da ti je nekdo tako silil v fotoaparat, da je blo enostavno too much?
 0   

Matej @OKO 19. Okt 2005, 09:05

@matto, zanimiva tale prigoda cool.

v krajih po celjskih ulicah, sem ze videl da so jim gate itd.. spricali z vodo in tinto:D
inekcjio nafilali in gasa bigeek .
ka vsega ne vidis cjoo
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

Jaka @Guda 19. Okt 2005, 09:34

tinekr je napisal/a:
A se je že komu zgodilo, da ti je nekdo tako silil v fotoaparat, da je blo enostavno too much?

Meni se je v Vietnamu --> sredi parade - celo mestece bogu za hrbtom, sami domačini, pionirčki, narodne noše, ... - kot v časih Titeja - mi je en mulček nonstop skakal pred objektiv in pokvaril najmanj 10 slik mad mad mad
 0   

iztok @izo 19. Okt 2005, 11:40

matto, še dobro da ni kahlo zlila nate biggrin
 0   

Miha Vrhovnik @krho 19. Okt 2005, 18:12

Mene so na noči radia Belvi v Kranju zalili s pirom. Dobro, da sem ravno fotaparat nesel pred sebe, tako je na njem pristalo samo nakaj kapljic. Jaz sem pa tako ali tako bil čisto moker po hrbtu.
 0   

Matej Herbst @matto 19. Okt 2005, 18:43

izo je napisal/a:
matto, še dobro da ni kahlo zlila nate biggrin


laugh Ja al pa kakšne gate vrgla za mano z mokrimi penzi gatami se ni za hecat thumbsup
 0   

Jan @ghandaed 22. Okt 2005, 12:26

biggrin biggrin biggrin zanimive prigode si doživel hahaha thumbsup
acta non verba!
 0   

Antonio @vragec 26. Feb 2006, 18:41

Jaz sem eden izmed srečnežev ki se nismo doživeli take situacije smile thumbsup
 0   

pripravnik @pripravnik 26. Feb 2006, 19:43

zanimiva tema,
pred davnimi leti je tudi meni težil nek hišnik, oziroma temu podoben model, pač tip človeka, ki od dolgega časa postopa okoli bloka in se vtika v karkoli. tudi sam sem takrat imel občutek, da je revež totalno paranoičen, češ, kaj bom s fotkami njihovega bloka, kdo me je poslal in podobno.

druga takšna izkušnja pa je iz lanskega leta.

prečekirala sta me ta dva na sliki, mene, moje dokumente in vse fotke na malem digitalcu (nisem jih rabil zbrisati, samo pogledala sta jih) - je pa njuno zanimanje bilo razumljivo - bilo je namreč 8. 7. 2005 v centralnem Londonu. glede na p*zdarije prejšnje jutro, sta bila zeeelo korektna.
lp
pripravnik
 0   

Heretic @Heretic 26. Feb 2006, 19:47

meni je najbolj nor tisti dogodek, ko so imeli MORIS-ovci neko predstavitev, nakar je enemu odletel bajonet naravnost v nogo Direktovega fotografa. upset usposobljenost na vrhuncu dead
 0   

iztok @izo 26. Feb 2006, 21:40

hehe, ja čist po naše, na papirju so vsi oh in sploh, praksa pa pokaže resnico.
 0   

Davor @Davor 2. Apr 2006, 12:15

Hah, nimam volje vsa sporočila v tej temi brati, ampak mislim, da je moja dogodivščina še najbolj smešna, ali žalosna. Veste kako se reče; če ne bi bilo žalosno bi bilo smešno.
No, mene je napadel kmet na travniku. Na travniku, kjer ni bilo posajeno nič takega kaj bi lahko pohodil, je bil pač navaden travnik. Kmet je priletel z avtom do roba travnika, prišel ven iz avta, pograbil neko vejo in začel, kot da bi bil zbesnel, bežati proti meni. Jaz sem pograbil stojalo in fotoaparat in sem zbežal kakor hitro mi je uspelo. Še dobro, da sem bil hitrejši od njega, ker se nebi dobro končalo.
Razlog napada, koliko sem lahko slišal kričati kmeta za mano, je bil ta, da sem mu pohodil cel travnik in da zdaj njegovih deset krav ne bodo imele kaj jesti...
 0   

Oracle @Oracle 2. Apr 2006, 13:40

heh, tale s kmetom je huda, imam podobno iskušnjo. s tem da sem ga jaz skoraj udaril ker se mi ni dalo bežati, on mi je pa težil da bom pohodil vso travo (na recimo 1x3.5km travniku devilish pa sem se malo razjezil, pa mi je hotel brcniti v avto. no nadaljevanja ne bom govoril policeman cool


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati