0   

Tilen @Tilen20 22. Avg 2006, 16:07

hehe, ona prva s hišnikom je dobra ne, naj pove tisti ko je to sliko, kje je to, da ga gremo malo provocirat LOOOOL laugh laugh laugh
 0   

Oracle @Oracle 22. Avg 2006, 16:22

mene je danes en napadel...da kako imam pravico ga slikati....pa sem rekel, da nikjer na njemu ne piše da ga nesmem laugh pa je bil še malo pameten....pa sem mu dal primer: raznorazne pi*ke lahko gledajo cel dan če hočejo, jaz pa, ko bom objavu fotko v reviji, in vas bo vidlo še več pi*k, pa ne smem gledati? po par sekundnem premisleku se je umiril, in me že skoraj povabil na pivo, hehe thumbsup
 0   

Tilen @Tilen20 22. Avg 2006, 16:33

eni so pravi talenti ne beatnik
 0   

Jan @ghandaed 26. Avg 2006, 19:17

dobro si se znajdu tilen laugh
acta non verba!
 0   

ludvik @ludvik 1. Sep 2006, 11:44

Mene je skoraj pretepla lastnica nasada kaktusov v Luciji. Prosil sem jo če smem fotografirati kaktuse, ki so ravnokar cveteli. DOVOLILA mi je pa sem plačal simboličnih nekaj sto sit vstopnine. Bil sem sam in sem se lotil fotkanja. Kar naenkrat je gospa izgubila živce in skoraj z solzami v očeh me spodila. Nisem ji mogel dopovedati, da ji nič slabega nočem samo fotke bi rad objavil na internetu kar bi moralo biti tudi v njenem interesu. Nič ni pomagalo bila je tako iz sebe, da sem moral oditi kot če bi bil tat, ki so ga ujeli pri kraji.
 0   

Aleš @nabel 11. Dec 2007, 10:34

Zdravo,
imam vprašanje v zvezi s fotografiranjem pri dokazovanju prekrška. In sicer ali sme javni uslužbenec - redar za namene dokaznega materiala fotografirati osebo in njegovo premičnino, če je le ta storil prekršek.
V naprej hvala za vaša mnenja.
 0   

iztok @izo 11. Dec 2007, 11:58

redar ni policist, če mene vprašaš in njegovo delo ni zbiranje dokaznega materiala, ampak vzdrževanje reda.
 0   

MZ @MZ 11. Dec 2007, 14:47

Izo v kateri državi pa ti živiš? Pri nas te mestni redar (aka baretka) lahko tudi pretepe. Redar res ni policist se je pa temu z novim zakonom nevarno približal.

III. POOBLASTILA OBČINSKEGA REDARJA

10. člen

(vrste pooblastil)

(1) Občinski redar ima pri opravljanju nalog naslednja pooblastila:
– opozorilo;
– ustna odredba;
– ugotavljanje istovetnosti;
– varnostni pregled osebe;
– zaseg predmetov;
– zadržanje storilca prekrška in kaznivega dejanja;
– uporaba fizične sile, sredstev za vklepanje in vezanje in plinskega razpršilca (v nadaljnjem besedilu: prisilna sredstva).
(2) Če s tem zakonom ni drugače določeno, se za izvajanje pooblastil opozorila, varnostnega pregleda, zasega predmetov in uporabo prisilnih sredstev uporabljajo določbe Zakona o policiji in podzakonskih predpisov, ki urejajo načela in način uporabe istovrstnih pooblastil policistov.
 0   

Jan Vrhovnik @Palkic 11. Dec 2007, 18:33

Meni se ni še nikoli zgodilo, da bi me kdo pošiljal kam pa vem kaj ali celo fizično obračunal z mano zaradi fotografiranja (trkam na les). Se mi je pa ogromno krat zgodilo, da ko fotkam ljudi na ulici itd. da so me res grdo pogledali, ampak mislm da je to stvar, ki jo pač fotograf mora dati skozi. Če pa hočem narediti prav portret od nekega neznanca pa ga seveda vprašam, ampak potem zgubiš tist trenutek in sproščenost...

Lp,
Palkic. smile
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Dec 2007, 12:26

Naj mi nekdo nekaj pove, sodelavec je bil med ogledom enega stanovanja zaprt pod prisilo lastnika. Sedaj se je med sodelavci razvila debata ali ima pravico na silo odpreti vrata ali mora počakati na policijo?

Jaz sem osebno mnenja, da imaš pravico razbiti vrata, če ti je prostost odvzeta po prisili. Kajti kako bi poklical policijo, če ne bi imel GSM-a ali telefona?

PS: policija je prišla in rešila nesrečnika Rofl
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Dec 2007, 12:33

Sem ravno poguglav, da bi našel kaj zanimivega pod besedami PROTIPRAVEN ODVZEM PROSTOSTI in glej ga zlomka, kaj mi je google predlagal (aka Did you mean?) - glej sliko:Rofl Rofl Rofl Rofl Rofl
 0   

Andrej @fotokaj 14. Dec 2007, 12:49

Lucifix je napisal/a:
Naj mi nekdo nekaj pove, sodelavec je bil med ogledom enega stanovanja zaprt pod prisilo lastnika. Sedaj se je med sodelavci razvila debata ali ima pravico na silo odpreti vrata ali mora počakati na policijo?

Jaz sem osebno mnenja, da imaš pravico razbiti vrata, če ti je prostost odvzeta po prisili. Kajti kako bi poklical policijo, če ne bi imel GSM-a ali telefona?

PS: policija je prišla in rešila nesrečnika Rofl


V bistvu sprašuješ, ali ima oseba pravico rešiti se, če ji je protipravno odvzeta prostost...? Se strinjam s tabo; zihr lahk rukneš vrata dol, če te nekdo nekam zapre. Men se zdi dost manj normalno sedet in čakat, da boš rešen (malce drugače bi bilo, če bi bile lahko sam hude bejbe policajke, pol bi se narod sam ugrabljal...).
Bom vprašal sestroyebca, k je pomočnik komandirja na eni PP.
 0   

Dragan @lippi 14. Dec 2007, 12:52

ja u tem primeru, bi raje da me zaklenejo za kako urco biggrin biggrin
http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
[b:067885716f]Imagination is more important than knowledge...[/b:067885716f]
 0   

Andrej @fotokaj 14. Dec 2007, 13:47

Evo, sestroyebec pravi da v tem primeru, ko je bila tipu prostost odvzeta proti njegovi volji, torej protipravno, ni kazensko odgovoren za svoje dejanje tj za vdiranje vrat.
Je pa haklc; kljub temu lahko lastnik stanovanja tipa civilno odškodninsko toži za poškodovanje tuje lastnine - tu je treba dokazovat vzroke, razloge, posledice, pravice... kjer pa v našem sodnem sistemu ponavadi tožbo dobi ali izgubi tisti, ki ima bolj premetenega odvetnika.
Ravno tako te lahko toži vlomilec, ki si ga zalotil med vlamljanjem v, ali ropanjem, stanovanja - lahko in sme te tožit, ker si ga nabrcal in mu, denimo, zlomil roko, kljub temu da je on tisti ki je storil kaznivo dejanje.

Torej, ločiti je potrebno med kazenskim in civilnim pravom.
 0   

Dragan @lippi 14. Dec 2007, 14:20

a za protipraven odvzem prostate velja isto?
http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
[b:067885716f]Imagination is more important than knowledge...[/b:067885716f]
 0   

Andrej @fotokaj 14. Dec 2007, 16:20

Isto, a kdor bo hotel ugrabit mojo prostato will have to come over my Dick first!
 0   

iztok @izo 14. Dec 2007, 16:23

ne se sekirat, bodo leta nardila svoje (plenice press) biggrin
 0   

Andrej @Pophotnik 15. Dec 2007, 15:49

No, malo ste zašli od prvotne teme, je pa vse v kontekstu in zelo zanimiva debata. Pa naj povem še svojo izkušnjo... Med vsakodnevnim lovom za dobrimi fotkami, malo zaidem z običajne poti in pridem do železokrivske delavnice. Sonce je ravno zahajalo, ob delavnici pa na začetku velikega polja žalosten pes na ketni in polno železja nametanega okrog njega. fenomenalne fotke... pofotkam, se odrpavim čez pole, nakar za mano priteče "šefe" ključavničar in me s tako jeznim glasom začne napadat da je bilo kar veselje... Kaj si slikal? Aja, a mojga psa? Kako si upaš? Od kje si ti? Čigav pa si?, itd... Pa si predstavljajte pravega železokrivca, tip je bil res dvakrat širši in večji od mene... No, nadaljevalo se je s tem, da sem ga (res po čudežu) pomiril, mu pokazal fotke, razložil da so za osebno uporabo in da jih prav nikjer ne bom objavljal... No, končalo se je tako, da mi je tip razložil da se je ustrašil, da sem z društva za zaščito živali in da slikam psa, ker je na ketni... Preden se je vrnil v delavnico se je še zadrl: "Ti kar slikaj, sine, če hočeš prid pa še v delavnco poslikat..." No ja, česa vse se ljudje bojijo...?! :> Rofl
 0   

varja @varja 27. Dec 2007, 15:47

uf,

moja zgodba je pa že stara... bigrazz

sem bila še v osnovni šoli, ko je bila pri nas naša vojna leta 1991. Pa so pod našo hišo na drevoredu bili "skriti" gasilici (zdaj lahko povem, ko ni več vojna skrivnost, hehe). Jaz pa sem se naokrog sprehajala s fotičem (ker sem slikala mačke). In pridirka za mano policija v kareti, me ustavijo, da slikam za sovražnika, da bodo poznali lokacijo, mi hočejo vzet fotič. Jim poskušam razložit, da sem stara 14 in da nisem vohun in da ne slikam za sovražnika. biggrin končalo se je skoraj v solzah, a sem fotič le lahko obdržala, ko so se odločili, da nisem nevarnost za državo. sunny
 0   

M:P. @Maniak 27. Dec 2007, 19:06

...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati