0   

PIPI @PIPI 6. Nov 2006, 21:11

Problem je sledeč. Po izostritvi (Af ali ročno) in pritisku sprožilca mi občasno aparat enostavno noče narediti posnetka. Ne pomaga niti ponovno ostrenje recimo na bolj oddaljeni točki. Ostrenje deluje normalno, lučka za potrditev fokusa gori ampak aparat se ne odziva. Po izklopu in ponovnem vklopu aparata vse deluje normalno. Problem se pojavlja občasno, večkrat se pojavi, ko je gor montiran objektiv Sigma 30/1.4 kot pa kit objektiv 18-70. Na servisu pravijo, da je z aparatom vse v redu in da tudi v biosu aparata ni zabeleženih erorjev. Kot možno napako omenjajo napako na kartici. Btw uporabljam lexarjevo 1 GB professional serijo, ki jo redno formatiram.
Ima kdo podobne izkušnje z opisanim problemom?
LP!
 0   

Gregor @GreGor 6. Nov 2006, 21:14

Na D70 in Sigmo 70-200 2.8 se mi je dogajalo, da ni zelel proziti. Pisalo mi je CHR, kjer bi mogla biti številka za posnetke. Jaz pa imam 1Gb Sandisk Extreme, tako da predvidevam, da ni fora v karticah.
 0   

Boštjan @loomy 6. Nov 2006, 21:21

Imam D70s pa se mi še to ni zgodilo. Si me pa spomnil na prijatelja, ki mi je zadnjič potožil o tem problemu na Canonu d350.
 0   

PIPI @PIPI 6. Nov 2006, 21:21

Hmm jaz tega CHR ne opazim.. Za vraga ne vem kaj je narobe.

mad
 0   

Alien @Alien 6. Nov 2006, 21:29

Shemal je napisal/a:
Pisalo mi je CHR, kjer bi mogla biti številka za posnetke. Jaz pa imam 1Gb Sandisk Extreme, tako da predvidevam, da ni fora v karticah.

Meni je to pisalo ravno ko sem uporabljal 1Gb Sandisk Extreme III. Ko sem zamenjal za 2Gb se to ni niti enkrat več ponovilo.
 0   

Gregor @GreGor 6. Nov 2006, 21:37

Alien je napisal/a:
Shemal je napisal/a:
Pisalo mi je CHR, kjer bi mogla biti številka za posnetke. Jaz pa imam 1Gb Sandisk Extreme, tako da predvidevam, da ni fora v karticah.

Meni je to pisalo ravno ko sem uporabljal 1Gb Sandisk Extreme III. Ko sem zamenjal za 2Gb se to ni niti enkrat več ponovilo.


Imam še Ultra II kartico pa se ne spomnim, da bi se kdaj zgodilo.
 0   

PIPI @PIPI 6. Nov 2006, 21:48

Zanimivo se mi zdi, da na servisu niso nič ugotovili. (pa ni bil malo časa tam)
Res pa je, da jim kartice nisem pustil v aparatu. Nisem pa še imel priložnosti poizkusiti z drugo kartico.
 0   

Alien @Alien 6. Nov 2006, 21:49

Imam tudi jaz Ultra II 1Gb, ki nikoli ni imela CHR problema. Hočem ti povedat, da zna biti kaj narobe z 1Gb Sandisk Extreme III. Jaz sem jo kupil pri nas (enaa) pa sem skoraj prepričan, da je bila prav ta razlog za napako.
 0   

Jože Petrak Zajc @FotoJoe 9. Dec 2006, 16:06

Morda res kartica oz. komunikacija med aparatom in njo. Pred dnevi se mi je na D70 zgodilo enako (SanDisk 1 GB Extreme III). Ni sprožil, čeprav je bilo na hiter videz vse OK (nisem imel časa za pregled, ker sem bil sredi akcije).

Kasneje sem na ob pregledovanju na zaslončku naletel na mesto "File does not contain image data". Pač neka napaka pri zapisovanju. Čudi pa me, da bi to preprečilo sprostitev zaklopa. Morda je bila kriva izredno dolga zakasnitev zapisovanja prejšnjega posnetka.

To se mi zgodi le tu in tam, nekako v nekaj stotinah posnetkov. Poskusi zamenjati kartico s prijateljem, pa bosta videla, kako in kaj, oz. si najdi kakšno napol zastonj (npr. na Bolhi, 256 Mcool.
 0   

Janez Šturm @jj65 9. Dec 2006, 16:12

Kartico formatiraj. Če ne bo bolje, potem ni kartica. Osebno mislim, da je problem samo z določenimi objektivi. Nikon prilaga D70 list, kjer je razloženo, da pri običajno širokokotnikih se dogaja, da ne izostri kot je treba. Jaz ne bi imel 30/1.4 za preizkušanje, saj je objektiv vprašljiv glede kompatibilnosti. Lp J
 0   

PIPI @PIPI 9. Dec 2006, 16:33

Kartica je redno formatirana. Je pa res, da se mi problem največkrat pojavi na omenjeni Sigmi blizu min razdalje ostrenja.
Za priloženi list pa prvikrat slišim. jj65 kje bi lahko tole staknil, da si stvar malo preberem? Se pravi, da je problem v aparatu in v nobenem primeru ne morem reklamirati obektiva?

LP!
 0   

Janez Šturm @jj65 10. Dec 2006, 18:16

Evo scan:

Notes on using wide or super-wide angle AF Nikkor lenses
In the following situations, autofocus may not work properly when taking pictures using wide or super-wide angle AF Nikkor lenses,

1. When the main subject in the focus brackets is relatively small.
As shown in Fig. A, when a person standing in front of a distant background is placed within the focus brackets, the background may be in focus, while the subject is out of focus.

2. When the main subject is a small, patterned subject or scene
As shown in Fig. B, when the subject is highly patterned or of low contrast, such as a field covered with flowers, autofocus may be difficult to obtain.

In such situations:
(1) Focus on a different subject located at the same distance from the camera, then use the focus lock, recompose, and shoot.
(2) Or set the camera's focus mode selector to M (manual) and focus manually on the subject.
• Also, refer to "Getting Good Results with Autofocus" in your camera's instruction manual.

Lp J
 0   

PIPI @PIPI 10. Dec 2006, 18:25

Thx jj65!!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati