0   

rokin_ @rokin_ 6. Nov 2006, 13:23

T-2 so največji neprofesionalni arogantneži kar sem jih v poslovnem svetu srečal. OK pustmo to, da morš čakat pol leta zarad telekoma.
Ne bom cele zgodbe pisal ker se mi ne da podoživljati te muke. Ampak na kratko, ko se stvar zaplete si prepuščen na milost in ne milost telefonskim operaterjem, ki itak nič ne vejo in samo odgovarjajo kot eni roboti eno in isto da so problem "dali naprej" (pol pa pokličeš čez 14 dni pa ti rečejo, da še ni šlo naprej,aaaaaaaaaaaaa!). Ni šans, da bi ti kdo povedal vsaj približno kdaj bo prišel monter in uredil zadevo, pač čakaš in čakaš, in čakaš in čakaš. In čakaš. In seveda ni šans da bi dobil številko nadrejenih.
No po enem mescu brez interneta (po njihovih pogojih bi to moralo biti 3 dni) so (in pol leta po naročilu) skupaj s telekomom popravili "stik" na centrali in končno je internet začel delat. Jasno sem mogu za ipTV sam poskrbet, da sem šel nabavit posebne klešče in konektročke, da ne govorim o napeljavi, in vse sam zmonterat, ker se še do danes ni noben oglasu za montažo tv, čeprav sem posredoval problem že takrat.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 8. Jan 2007, 19:15

Da malo osvežim temo, a tokrat bo kritika letela na Amis.net.

Stvar je takšna, sestra si je v svojem stanovanju naročila na amis internet in zraven omislila še telefonijo. Sama pošiljka je prišla v parih tednih in prišel sem k njej zmontirat napravco. Vse delam po pravilih in ko se želim povezati na internet mi napiše, da je geslo napačno. Stvar se je dogajala slaba dva tedna pred novim letom. Kličem na amis in ugotoviva, da na napravci ne sveti lučka za DSL (kar pomeni priklop na internet). Tehnična pomoč mi zagotovi, da se bodo pozanimali pri Telekomu ali so uspešno upravili odklop in ponovni priklop na amis. Čakam par dni in jih pokličem. Odgovor je bil pozitiven, ampak zakaj stvar spet ne dela??? Hmm... ja poslali bodo Telekomu zahtevek, da preverijo ali je napaka na njihovi strani. Čakam zopet tri dni in brez odgovora. Jih pokličem ter ugotovijo, da Telekom ni dal nobenega odgovora. Stanje živčnosti se povečuje... Obljubijo mi da bodo poslali urgentni faks (kao neki protokol). Čakam dva dni... NIČ! Jih danes pokličem in mi admisov fant sporoči, da bo preveril. Ga prosim da me pokliče na moj GSM. NIIČČČČ!!! Jebemti pokličem nazaj in dobim njegovega sodelavca, ki skoči povprašat neke "tehnične mojstre" kaj je narobe. Zopet Telekom zavrne krivdo in seveda Amis tudi. Zatežim jim naj pridejo pogledat ampak neee oni nimajo nč s tem, Telekom kriv. Zopet kao faks na Telekom. Pa koga bodo zajeb$"!$ s temi prokl$"#" faksi??? sleep sleep sleep

Neresnost iz srani Amisa do konca in ponavadi toleriram kakšno zamudo, ampak da morajo poslati 3 fakse v treh tednih na Telekom, da bodo ugotovili, da bi mogoče bilo bolje pridt pogledat ali je mogoče ADSL pokvarjen in ali sploh dobijo signal iz tiste žice (pred preklopom je ISDN delal čisto normalno). Za vsako stvar jih moraš dobesedno prosit, da kaj naredijo. Bog ne daj da bi te nazaj poklicali in sporočili, da pri njih vse štima...

Stvar se bo sedaj odvila po malce drugačni poti, pa me zanima kdo od njih bo na koncu kratko potegnil... no nekdo bo zihr...
 0   

Zdenko @Zlodej 8. Jan 2007, 23:20

Pokličeš direktorja ali mu pošlješ mail, saj ni skrit. smile
 0   

Miran @fisheye 8. Jan 2007, 23:38

Ja. Jaz ti povem takole. Prej sem bil na navadnem 56k, zdej pa sem že dober mesec na t-2 za 4000 SIT 1/1 Mbps (telefon ti mora ostat pri telekomu). Za zdaj nimam nobenih problemov-ŠIBA ,ŠIBA,....z več prenosa pa še bolj Edino za priklop sem moral čakati skoraj mesec (administracija intelekom...) Nasvet-ko ti poteče aneks zamenjaj!!!!!
 0   

Jani Kleindienst @iKmet 9. Jan 2007, 07:46

Meni občasno na T-2 ne deluje telefon. Kadar se to zgodi, ne plačam tistega dela naročnine, ki zadeva telefon in po faxu pošljem reklamacijo. Do sedaj se ni zgodilo še nič.
 0   

Dubravko @Dubi 9. Jan 2007, 07:47

Jaz imam T2 v bloku. Se ne spomnim ker paket je že, 60Kb uploada pa 400/500 Kb downloada. ŠIBA. Nobenga telefona na televizije samo internet.
 0   

ales @ales07 9. Jan 2007, 19:35

niti ene dobre besede ne morem reči.

po podpisu pogodbe je na dom prišel njihov tehnik, preverili smo naprave in ugotovili, da nam v tistem trenutku ne ustrezajo. bi morali vleči dodatne kable ipd.
je tehnik odšel z vso robo domov in kaj stori T2? čez en mesec dobimo račun za odjem signalov... jih kličemo, pišemo, se sprenevedajo, pošljejo nekaj manjši račun, spet pišemo ugovor, zdaj čakamo, da se kaj novega spomnijo...
 0   

dusan @galop 9. Jan 2007, 20:07

meni dela super (t2)
 0   

MareŽ @maremare 9. Jan 2007, 21:23

T-2
prijavo poslal lani julija, povezan na TV,telefon in net septembra lani.Vse papirje z telekomom so oni poštimali,plačal sem telekomu in siolu kazen od odstopa pogodbe.Ta kazen, kakor sem vse preračunal se mi povrne v 10 mesecih pri T2, s tem, da imam že TV in hitreji net.
Na začetku ful zadovoljen, potem pa na Tv problemi.Slika zmrzovala, kocke...
Klical tehnično službo od T2 skorej vsak dan, pa so skozoi govorili ,bojo dali naprej, pa resetiraj aminota.......Po dveh mesecih ,torej decembra je prišel tehnik T2 k nam domov,malo pogledal,mi dal telefon in rekel naj pokličem, če bojo težave.Moram povedat, da sem tehnika dobil tako, da sem na T2 poslal dopise, da ne bom plačal računov dokler mi ne zrihtajo.In računov res nisem rabil plačati 2 meseca.
No, v glavnem je decembra tehnik po toliko klicih zamenjal vmesnik in modem in stvar zdej dela brez problemov.Je pa T2 trenutno najcenejši, se mi zdi.Jest sm od centrale 250m po kablu, tako, da nimam nobenih drugih težav.Pravijo, da če si 1,5km od centrale, mora biti kabel v hiši do modema in vmesnika čim krajši-1m.To jim je tud neka čudna fora.

link do foruma T2

http://t-2.stamcar.com/
 0   

Jože @himen 12. Jan 2007, 17:20

Rabim eno pomoč.Študiram da bi se naroču za internet pri T 2. Živim v bloku in so se stanovalci med seboj neki skregal.Tako da so svoje kable napelal samo do bloka.

Tako da je možno da se naročim prek telefonskega kabla.A je pol povezava kaj slapša do interneta koker če bi bil preklopljen na njihov kabel (kadar ga bodo napelel).Prosim če mi laho svetujete.
Nimam veliko izkušen.

Hvala za pomoč.

Himen
 0   

Tomaž @TomazK 12. Jan 2007, 19:46

himen je napisal/a:
Rabim eno pomoč.Študiram da bi se naroču za internet pri T 2. Živim v bloku in so se stanovalci med seboj neki skregal.Tako da so svoje kable napelal samo do bloka.

Tako da je možno da se naročim prek telefonskega kabla.A je pol povezava kaj slapša do interneta koker če bi bil preklopljen na njihov kabel (kadar ga bodo napelel).Prosim če mi laho svetujete.
Nimam veliko izkušen.

Hvala za pomoč.

Himen


A ti govoriš o optičnem in bakrenem kablu? Če je T-2 napelu optični kabel do bloka in sprašuješ, če je kaka razlika med povezavo po optiki ali po bakrenem kablu pol je seveda velika prednost na strani optike, ki ti nudi tako rekoč neomejeno pasovno širino.

Vprašat se moreš kako povezavo sploh potrebuješ! Jz mislim, da za enega povprečnega uporabnika popolnoma zadostuje bakrena povezava! Če si blizu centrale bi bo delal tud s 10Mbps.

Če pa želiš še hitrejšo povezavo po bakru pa počakaj, da Telekom zaštarta VDSL2.

T-2 ali Telekom?
Poceni, slabo kvalitetna povezava vs. malo dražja, kvalitetnejša povezava!

Problem so predvsem napake, ker T-2 nima nobene podpore na terenu!

Primer:
Internet ne dela....Telekom pošlje nekoga na napako, da ugotovi kaj je narobe, seveda se lahko zavleče predno se napaka odpravi, ker je omrežje veliko in posledično tudi veliko napak, ampak načeloma je napaka hitro odpravljena.

Internet ne dela...T-2 nima nobenega človeka, ki bi pregledoval napake na terenu. Obvesti Telekom, da naj pogleda kaj je narobe, Telekom ima že s svojimi naročniki veliko dela in predno pridejo na vrsto še naročniki T-2 lahk traja precej časa. OK, Telekom pregleda povezavo na delilniku, naredi potrebne meritve z ADSL testerjem, odgovori, da je vse ok. T-2 pregleda na svoji strani in ugotovi, da tudi pri njih ne najdejo vzroka napake, ampak tebi še vedno VDSL ne dela! Mine teden, dva...nič...pošlješ vse skupa nekam...odpoveš internet. V drugem primeru, če maš srečo, ti pa lahko net po nekaj tednih celo spet dela! smile
 0   

iztok @izo 18. Jun 2008, 14:34

ok, bm še jst malo firbcal:
amis- a oni vlečejo prek telefonsko žice? kako ravnst v primeru, ko imaš fizično narjeno tel napeljavo v stanovanje, je pa bil že narjen odklop tel številke? a je potrebno najpre na telekomu še enkraz nardit priklop, ali se da kr direkt na amisu zrihta priklop z recimo novo številko ipd? kakor vidim, omogočajo tudi razvezene storitve, ampak kaj ko nikdar ne veš, kdo točno ima te kable načez, po mojem gre itak vse nzadnje prek telekomove hrbtenice vse, ne glede na ponudnika.
in tudi meni se zdi, da je najbolj ziher imet pr t1-siol navezi vse skupaj, zdej so še oprtiko pripeljali v naš blok, tako da je tista varjanta za 35€ (kabelska, telofon in 20/20 internet) najbolj ugodna, po mojem.
amis pa ni za moj primer (ampak imam nalogo uštimat zadevo) in tam še ni možnost optike zaenkrat. in najbolj ugodno "ne-optično" ponudbo ima amis, se mi zdi, samo kaj ko slišiš marsikaj. nimam pa niti časa niti živcev se ukvarjat s temi tehniki, pa tistimi študentih na telefonih, ki ponavadi nimajo pojma itd..
 0   

Andrej @Pophotnik 15. Avg 2008, 21:31

Osvežujem temo, ker je na forumu tuga. Jaz sem na t-2 preklopil, ko so fantje še delali po telekomovem omrežju in je bila to enostavno precej velika jeba. Trajalo je do priklopa kar nekaj časa, predvsem pa je bil problem, ker smo kabelsko od lokalnega ponudnika, telefon in internet od telekoma odjavili precej prej, preden so t-2 prišli zmonterat.
Torej: odjavljajte obstoječa omrežja čim kasneje, predvsem pa se pred odjavljanjem prepričajte katere storitve t-2 v konkretno vaši hiši/stanovanju omogoča in katerih ne.
Telekom ima v primerjavi s t-2 precej zastarelo omrežje, zato so, med drugim, fanjte šli na svoje. Edina dva problema, ki sta se pri nas ob montaži pojavila sta bila kup naprav, ki jih prej ni bilo in lokalno "omrežje", ki smo ga postavili sami. (Po stenah je bilo treba napeljat kable iz sobe kjer je centrala do ostalih...)
Sicer pa večjih problemov in težav ni bilo, edini so se pojavili, ko so delovali na telekomovem omrežju.
Televizija je zakon: kvalitetna slika, ogromno programov, sporedi, itd.
Telefon je predvsem poceni...
Internet pa trga gate, hitrost je dejansko skoraj enaka tisti ki bi morala biti.
Najbolj od vsega pa je seveda privlačna cena storitev.

T-2 je uglavnem ZAKON, a fotokaj, kaj praviš ti? Rofl Rofl

P.s. imejte v glavi da smo zelo blizu centrali in da kabli (sicer ne optični...) do nas pridejo po zemlji in ne po zraku. (če grejo stvari po zraku je itaq bolj kurtz...)
 0   

slavko @samotar1978 16. Avg 2008, 07:41

Mogoče komu prav pride... če adsl in to ne vleče ali pa maš težave. Greš k mobitelu al pa si mobil, nabaviš si modem ali pa telfon ki ma ugrajen modem in surfaš kjer koli v slo. Če maš UMTS ali pa celo HSPDA je to zakon, ampak tud EGPRS pr men je veliko bolje kot pa baker + inpulzi. Do adsl še ne bom prišel, ampak da se. Mam ga sedaj že 3 leta in v tem času ni kakih težav. Včasih linija zašteka, ali pa pade hitrost... sam se da. Sedaj ko pa dobiš za si mobil 18 € in mobitel 29 € mesec neomejen internet je to še toliko bolje.
Mimgrede, če kupujet usb modem pogljete na avstrisjki hofer, tam ma od ZTE novejši model brez vezave na operaterja.
 0   

chips @chips 16. Avg 2008, 10:33

samotar, T-2 ima mobilni internet za 10 EUR/mesec...ampak verjetno ne pades v obmocje, ki ga pokriva njihov signal, saj so pokrita (zaenkrat) le vecja mesta.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

slavko @samotar1978 16. Avg 2008, 10:48

chips je napisal/a:
samotar, T-2 ima mobilni internet za 10 EUR/mesec...ampak verjetno ne pades v obmocje, ki ga pokriva njihov signal, saj so pokrita (zaenkrat) le vecja mesta.

Sm na vasi kjer smo bli zlo veseli ko je postal signal tako dober ko so nam povišali odajnik da lahko govoriš v hiši. Prej si pa lovil lukne, pa vadil MIRNO!
 0   

Andrej @fotokaj 16. Avg 2008, 11:23

T-2? Zakon intenet in najslabša možna TV!

Pred kratkim sem za Moj mikro spisal tale članek, zna koga zanimat:

http://www.mojmikro.si/center/povem_naglas/kako_sem_kupoval_televizijo_in_se_nategnil
 0   

chips @chips 16. Avg 2008, 12:33

fotokaj, no, tvojo grenko izkusnjo s T-2 televizijo, kot si ze sam v clanku zapisal, lahko pripisujemo nepoznavanju tovrstne tehnologije. Vse razloge si ze itak sam navedel, tj. slaba bakrena povezava oz. predpotopna komunikacijska infrastruktura. Hvala Bogu se v zadnjem casu pospeseno vlece optika, ki bo nadomestila baker.

"T-2? Zakon intenet in najslabša možna TV! "
Tu pa ni kriv ponudnik, ampak zgoraj navedena zadeva.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Andrej @fotokaj 16. Avg 2008, 12:49

Chips, vse ni v bakru; STB-ji od T-2 so prav en cr@p od cr@pa, mam že tretjega v desetih mesecih, modem prav tako - trenutno imam pregoren en vhod od štirih ... pa ga bom zamenjal in čez mesec, dva, bo spet isto.
Mam motnje čez cel zaslon, pokličem dol, oni "ne vidijo" ničesar, njim "kaže čist u redu linijo" ...

Ko rečem, da je T-2 TV za en drek, ne mislim samo na kvaliteto slike, temveč na "tutto completto service", na splošno oceno vsega, od kvalitete slike, do znanja tehnikov, pripravljenosti pomagat/svetovat uporabniku, do pripravljenosti znižat mesečno plačilo, ker cel mesec gledaš kocke in poslušaš zvok izpred dveh sekund.

Jaz razumem, da niso "krivi" za slabo telefonsko omrežje, jaz razumem, da majo to omrežje v najemu od Telekoma. A ti se postavi v mojo kožo; kličeš jamrat na T-2 za slab signal, tam pravijo da je krivo omrežje in naj se obrnem na Telekom, tam me po praktično pošljejo v kuratz, ker nisem njihov naročnik (stac. telefon sem namreč odklopil).
In pazi T-2 mi ni dolžan pomagat, ker niso odgovorni za slabo omrežje, tega mi pa Telekom ni dolžan zrihtat, ker nisem njihov naročnik - plačal sem pa oboje; jaz TV, moji tastari pa pred leti omrežje, ki je danes zanič, zrihtat ga ni pa dolžan nihče ...

No, komu naj jamram, koga naj za jajca stisnem? Pravno gledano ne morem nikogar. Tu v bistvu ni problem niti pri T-2, niti pri Telekomu, niti pri meni, pač pa v zakonodaji, ki take nategavščine dopušča!
 0   

chips @chips 16. Avg 2008, 13:01

Imas popolnoma prav, si v zacaranem krogu. T-2 ti ne more zagotavljat brezhibne storitve, ker je pac omrezje v k****, Telekom ti tudi ne bo nic pomagal, ker se jim j***, ti pa valda placujes racune, ker ti drugega ne preostane. Predlagam da odjavis en STB, tako, da ti bo vsaj drugi vredu spilal. deal
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati