0   

Peter Atanackov @Geo 20. Jan 2007, 21:17

Zanima me ce lahko d-ttl flash skodi vezju fotoaparata ki ima i-ttl sistem vgrajen, ker sem bral da starejsi lahko poskudujejo, samo nevem ce velja isto za d-ttl flashe ki niso stari.

Na netu sem zasledil, da te d-ttl flashe lahko na novejsih DSLR-jih (od d70 naprej) uporabljas samo v A in M nacinu (ne deluje TTL), kaj to pol pomeni da mas blendo in ekspozicijo nastavljeno in potem sam flash prilagaja moc bliska?
 0   

Martin Peca @mPECA 20. Jan 2007, 21:21

ne to pomeni da fleš strelja s full močjo (razen če je možno nastavljat jakost direktno na flašu) in ti se ukvarjaš z zaslonko in časom... vsaj pri meni je blo vedno tako... mam pa canon... a je pri rumenih drugače? naj kdo pove kaj več smile
 0   

Peter Atanackov @Geo 20. Jan 2007, 22:51

Ok to pa je fuul ne prakticno, glih to me moti da bi vedno z polno mocjo usekal. Ma se kdo drug kaksne izkunje s tem oz. ve kako tocno to gre?
 0   

Janez Šturm @jj65 21. Jan 2007, 09:21

Tole sem pred časom nekaj poskušal (D70, SB28). Kakor se spomnim, ni šlo ttl. Po tem sem zamenjal za SB800 in 28-tko prodal. Te stavri razložene, sem pred časom našel na nikon.de , ampak me ne vparšat kje točno. Lp J
 0   

peter perunovic @iPeter 21. Jan 2007, 10:53

Vsi starejši fleši delujejo na vseh fotoaparatih, večina jih ima manualne nastavitve tako da te ne rabi skrbet da bo na polni moči sekalo, samo manualne nastavitve morejo imet pa bo šlo. Pri zelo staarih fleših je edino trba paziti da nimajo prevelike napetosti ampak lahko kupiš safesync in bo vredu, nikonovi sb2# serije fleši in večina flešov te generacije nimajo takšnih problemov. ttl ne dela ampak to ni nek velik problem ker imajo ti fleši(sb serija) dobro avto funkcijo in moč se enostavno določa po skali, bolše se je naučit z manualnim flešom ker boš bolše razumel svetlobo potem.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati