0   

Jan @Speedi 11. Nov 2007, 23:12

Glede na to, da je Canon S5 kompakten in ima do 432mm (12x) zooma + stabilizator +........... in je cena takega digitalca okoli 400€, Canon EOS 400D pa je SLR pa ima v osnovi zelo podobne funkcije kot S5 in v osnovi do 55mm ali 80mm .....in je cena nekje 700€. V ceni je kar velika razlika, fotoaparata pa se ne ralikujeta v osnovi veliko, razen teag da se 400D menjavajo objektivi.
Digitalca bi uporablal za slikanje portretov, športnih dogudivčšin(od kajtanja, surfanja, bordanja, downhilla,......), portretov pokrain, sončnega zahoda........
Kar se tiče slikanja nisen ne vem kakšen amater in me zanima kaj mi vi predlagate kaj kupit??

Hvala
 0   

J @Natrix 11. Nov 2007, 23:15

če finance dopuščajo go for dslr..
Je pa res da boš za šport potreboval še kakšen teleobjektiv kar pomeni še kakšnih 300+ evrov...
 0   

Ban @Ban 12. Nov 2007, 01:08

Med zgoraj omenjenima aparatoma je ogromna razlika. Pri kompaktih se lahko od kakšnega nadzora globinske ostrine kar posloviš, kar pomeni da boš imel ponavadi na fotkah vse izostreno in pri portretih ne boš mogel "izpostaviti" osebe in ozadje zablurati. Skoraj ni razlike med f2.8 in f8 recimo. Tudi hitrost ni vrlina kompaktov.

Je pa tako, da če te slednje ne moti ter če ne zahtevaš ravno ne vem kakšne kakovosti in predvsem če v fotografijo po tem nakupu ne misliš preveč vlagati, ti svetujem, da kupiš S5. Imaš makro, tele, spodoben široki kot in vse to za 400 evrov, vendar ne pričakuj ne vem kakšnih fotk, predvsem kar se športa tiče.

Če boš kupil 400d in samo kit objektiv, boš prikrajšan za makro, predvsem pa za slikanje večino zgoraj omenjenih športov, ker ti bo zmanjkalo v tele. Za kaj takega bi pri nakupu takoj prišel na kakih 1000 evrov vse skupaj.

Glede na to, da enačiš S5 z DSLR aparatom, bi rekel, da o nekaterih stvareh še nisi dovolj dobro izobražen(nič slabšalnega), tako da mislim, da ti bo S5 zadostoval. Lahko pa v roke vzameš kako knjigo in se tako naučiš o prednostih DSLR.

Sporoči, kaj si/boš nabavil!
 0   

Jan @Speedi 12. Nov 2007, 12:23

Kulker zadnji čas prebiram vse teste in se informiram z profesionalnimi fotografim mi vse bolj govorijo da bi bil S5 za moje potrebe kar vredu, tako da..........še par dni prespim in se fiksno odločim.
400D sm mel zadnič v rokah, tako da še S5 stestiram in bomo vidlik kaj bo.

Mal več bi lahka komentirali na to temo!
 0   

Robert @Kroma 12. Nov 2007, 13:06

Speedi je napisal/a:

Mal več bi lahka komentirali na to temo!


Toliko takih in podobnih tem je odprtih, da je vse skupaj kot neko lajnanje.
Nekdo je za DSLR, nekdo proporoča začetniku definitivno kompakta, nekdo tretji spet pravi, da je oboje k...c in da je film zakon... ahhhhhhhh.....
Preberi teste, sprobaj, razmisli, vprašaj za kakšno informacijo glede fotoaparata, ne pa za mnenje, kaj je zate bolj primerno (ker boš dobil toliko mnenj, kolikor uporabnikov ti bo napisalo post).
 0   

Ban @Ban 12. Nov 2007, 13:50

Speedi je napisal/a:
Mal več bi lahka komentirali na to temo!


Eh, večina se noče ponavljat, ker so bile take in podobne teme že večkrat obdelane na tem forumu, tako da raje malo prebrskaj. Na konkurenčnem forumu imaš tudi par dobrih člankov na temo "kompakt ali DSLR". Poguglaj.
 0   

Matej Ružič @mat 12. Nov 2007, 13:58

Se bom kar strinjal s tistimi, ki ti priporočajo S5 (oziroma še raje S3 če ga še kje dobiš), kajti če ti ne vidiš nobene razlike med kompaktom in DSLR-om, potem je res nesmiselno kupoveti slednjega. Boš pa ob tvoji načrtovani uporabi (hitri športi v zelo zahtevnih svetlobnih razmerah) verjetno čez nekaj časa hotel imet DSLR (al pa tudi ne-mogoče ti bo kompakt čist dovolj).

Lp
 0   

Jan @Speedi 4. Dec 2007, 16:02

LP

Tiste, ki vas zanima vam sporočam da sm nabavu SONY HSC H9.
Za 1x dobr digitalc v vseh pogledih veliko nastevitev + dodatne opreme od objektiva,leč...

upset


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati