0   

Anže @Anzej 21. Nov 2007, 15:03

Pozdravljeni !


Nasploh me zanima kako ali pa kje čistiti DSLR fotoaparate. Drugače pa imam en majhen problem. Zaprašeno imam notranjo stran kukala, mislim tisto ki jo vidiš navpično gor če odstraniš objektiv. Na sliki se pač tega prahu ne vidi ker ni na svetlobnem zrcalu ali kje tako ampak prah pa vidim in me pošteno moti.

Hvala za odgovore.!?
 0   

iztok @izo 21. Nov 2007, 15:16

najprej nasvet:
če nimaš izkušenj in orodja, se rajš ne loti sam pucat/odpirat jaška kukala, čistit medlice ali špegla ipd, ker je veliak verjetnost, da boš nardil več škode kot koristi.
kot si rekel, prah v kukalu/ne medlici ne vpliva na končno sliko in se ne rabiš preveč sekirat zarat tega, razen, če je res orenk zasmeteno notr. sej ni tak problem odpret, spihat, spucat medlico ipd, ampak kakor pravim, moreš imet mirno roko in živce in tudi pravo orodje za finomehaniko, sicer boš vse spraskal, zamastil itd in na konc bo več prahu notr kot prej.
kar lahko brez skrbi sam, je to, da obrneš fotič tako, da luknja glede dol in dobro spihaš z dobro in močno puhalko (titse drobne so zanič), da se rašiš prahu, tam kjer je problematičen.
in še nasvet tudi za ostale, pustite zrcala pri miru, razen če je res nuja kaj dol spravi, pa še to naj bol lokalno. na zrcali je namreč zelo fina prevleka (najbrž kakakšna kovina), ki se je zlahka spraska, en glede kako fino krpico imate. brez pravih rokavic pa se tudi nimate kaj prijemat tega, to snasploh važi za vso fino optiko znotraj fotiča.
ok, malo pretiravam s to "tehnično vzgojo" samo boljš drži ga, kot lovi ga..
 0   

Anže @Anzej 21. Nov 2007, 15:19

Aja pa še to en moj prjatu je šu to pucat z čistilam za šipe pa ga je ful lepo spucou sam ne vem al je to dobr ?
 0   

iztok @izo 21. Nov 2007, 15:21

kaj je šel pucat, špegl?
najbrž je boljš mokro pucanje, kr na suho se precej bolj spraska, samo za tekočino pa nisem ziher, a je tisto za šajbo pravi, lahko so kakšne kemikalije notr, ki niso glih fajn za fotič.
 0   

Anže @Anzej 21. Nov 2007, 15:25

Spucat je šo zrcalo pa še kukalo
 0   

iztok @izo 21. Nov 2007, 15:31

hja, no, lahko je dobro opravil, zakaj pa ne, ampak kot pravim, treba bit previden in natančen s temi zadevami.
 0   

Danijel Žagar @Danijelz 21. Nov 2007, 17:43

Kej vem izo, res je treba bit previden, ampak a ne spada to še vedno v področje zdrave pameti? S puhalko svetlobni jašek spihat ni noben problem, jaz sm z vatirano palčko tudi spravil smet z medlice (res previdno, enga ta kratkega sm prej ruknu d se ni roka tresla, pa nov paket ta najdražjih palčk sm šel v francijo iskat...grin ) Z zrcalom bi pa bil bolj previden ja, da ne zmakneš kakega avtofokusa. A kar s čistilom za šipe? Pa s kako krpo, z viledo smile tudi jaz ne vem če je to dobro...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati