0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 24. Nov 2007, 00:33

no pa recmo kakšno o tej temi, shall we? Verjamem da se bo ta tema kr precej razvila grin

Danes sem prišel domov ter opazil tole:>>Opozorilo za blogerje >> sem kliknil, prebral in razmmislil o tem.

-JA, res je, da so nekateri člani na tem forumu pretiravali z linkanjem svojih foto-reklamnih blogov, saj zgleda, da ti osebki imajo blog le zato, da jim obiskovalci poklikajo na reklame in s tem zaslužijo mastne pare. To jim pomeni več, kot da bi dobi komentar na njihovo kratko objavo. Poste so od začetka pisali le zato, da so imeli razlog za objavo linka na vriskač (seveda s pripisom - POKLIKAJTE NA REKLAME!). s časoma so le prilepili link do bloga ter pripisali, da danes še nihče ni kliknil na reklame stars ... primerov je bilo veliko. začelo se je razvijati pred pribljižno pol leta, vrh pa je doseglo ta mesec, ko so bili na vriskaču le linki z že zgoraj omenjenim dopisom.

je res tudi to, da lahko te zadeve preprosoto ignoririaš, vendar smo le na fotografskem forumu, kjer je vsakdo pipetkar biggrin

Kaj pa mi... govorim o fotografih, ki oddamo objavo zato, da dobimo feedback. kako se pa mi lahko reklamiramo? Imenik blogerjev? verjamem, da to ne bo in tudi ni tako obiskan kot je vriskač. torej kaj potem? objavljati nove objave, kar bomo pa slišali od drugih bo pa tišina?

pomoje bi bilo najbolje da naredimo kompromis: reklamni fotoblogi se ne smejo objavljati, medtem ko nereklamni fotoblogi se lahko grin
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

JurijVM @JurijVM 24. Nov 2007, 13:08

Drugi predlog:
- naredi se razdelek (okvirček) na naslovni strani, kot je recimo "Top fotoaparati", kjer bo 5 naključnih linkov na blogerje iz imenika

Drugače pa lahko samo pohvalim prepoved reklamiranja, stran vedno manj spremljam, en izmed razlogov je tudi konstantno in nadvse nadležno prosjačenje blogerjev, naj poklikamo reklame na njihovih blogih. Če si nekdo želi reklame na portalu ima orodje za to, kontaktira naj skrbnika in se dogovori za plačano reklamo, prav tako kakor blogerji želijo nekaj zaslužiti z reklamami, potrebuje ta portal pritok sredstev za svoj obstoj.

Jurij
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 24. Nov 2007, 13:11

JuriijVM super ideja! thumbsup
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Peter Atanackov @Geo 24. Nov 2007, 13:12

Ne vem no, težko je kar tako ločit ljudi na tiste ki delajo samo za profit in tiste, ki hočejo le komentarje. Pa tudi če imajo za profit, ne delajo nič narobe, z denarjem, ki ga bodo dobili od tega si bodo foto opremo lahko kupili in izboljšali fotografije na tak način.

Tisti imenik je pa kar je, za moj blog ne deluje in verjamem, da marsikomu ne. Zdej pa ne vem kje naj objavlamo. Jaz sem dal nov post na blog. Ga sta pa pogledala samo dva, ker sem jima omenil na msnju, da sem dal novo objavo gor. To je dokaz, da enostavno brez objavljanja, ne morejo ziveti blogi. Sigurno bodo nekateri rekli, pa pošiljaj boljše fotke gor, pa bodo sami hodili gor. To ne gre, blogerji imamo bloge, zato da posljemo gor fotke, nam folk pove kaj jim ni vsec in jih izboljsamo in tako se ucimo delat boljše fotke. Druga stvar pa je, da nekateri ne objavljamo redno in zato tudi nimamo konstatnega obiska.

Moje predlog je da se tisti imenik nekak naredi bolj viden, opazen. Pa ce bi deloval bi tudi blo lepo.
 0   

Marko @Fioko 24. Nov 2007, 13:41

A ni na vsakem blogu tudi RSS ?! Če nekoga zanimajo tvoji posti, si bo dal pod RSS
in ko boš imel novo objavo bo le ta seznanjen

thumbsup
 0   

chips @chips 24. Nov 2007, 13:46

Geo, blog ni namenjen nasvetom, kako izboljsati svoje fotografsko znanje, za to je slo-foto in podobni portali. Nekako si ze sam odgovoril, s tem, da moras enostavno imeti dobro vsebino na blogu, da bos imel posledicno dosti obiska in komentarjev. Druga resitev je, poleg imenika dnevnika fotografov, Rekarjevo Zdruzenje slovenskih foto blogov (ki prinasa kar velik obisk, slava mu), pa Blogrola ipd. Tu so se ostali prijemi kako si povecat obisk, ampak ne bi zdaj o temu, ker v prvi fazi je vsebina bloga, ki steje.

Ziza, pa se mnogi drugi pred njim, so omenili ta problem oglasevanja na vriskacu, in hvala Lucu, da je zadevo prepovedal in zacasno resil to sranje, ki se je dogajalo.

Menim, da je imenik dnevnikov dobro obiskan, ampak kot je Luc ze povedal, se srecuje s tehnicnimi tezavami te skripte in jih bo, bojda, v kratkem odpravil. Je pa Jurijeva ideja dobra, da se postavi imenik zadnjih 5 vnosov, na prvo stran (sicer je to delno ze tako, odkar je prenovljena podoba slo-fota. Zdaj, ce pa je folk len in se mu ne kliknit, pa jebiga).

Pa malo offtopic:
Citiram:
Pa tudi če imajo za profit, ne delajo nič narobe, z denarjem, ki ga bodo dobili od tega si bodo foto opremo lahko kupili in izboljšali fotografije na tak način.


Spet smo na debati ali dobro fotko naredi oprema ali fotograf deal
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Dragan @lippi 24. Nov 2007, 14:16

booo, nevem... po moje oglaševanje bloga na vriskaču ni nek big deal.. redno spremljam ogromno blogov in še nikoli jih nisem šel iskat preko vriskača. Zame je "Imenik Dnevnikov" zelo uporabna stvar!!

Pa tudi (kot je reku chips) imaš na prvi strani zadnjih pet objavljenih postov.. tako da ne vidim razloga da bi še na vriskač dajali.. in kot so že nekateri omenli zadnje mesece so po vriskaču leteli samo še linki do dosadnih fotografij z "famoznim" pripisom.

Tako da administracija - Slo-Foto zakon
http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
[b:067885716f]Imagination is more important than knowledge...[/b:067885716f]
 0   

Peter Atanackov @Geo 24. Nov 2007, 14:20

Chips lej, nismo vsi Ansel Adamsi biggrin . Hotel sem povedati le, da poznam veliko folka, ki se trudi posiljat dobre fotke gor in si zasluzijo kak komentar, teh je veliko vec kot onih, ki so ze tako al tako profiji in posiljajo same dobre fotke gor.

Po drugi strani je pa tako, na vsake kolk casa pa naredi povprecen fotograf eno res dobro sliko? Ce bi samo ta res dobre posiljali gor, bi blogi bili res pusti in dolgocasni, in ce bi samo dobre posiljali bi veliko casa preteklo med tem ko smo eno in potem drugo poslali in, ce so taksne velike casovne razlike, spet ne bi bilo obiska brez oglasevanja. Ne poznam cloveka, ki bi vsak dan, pol leta, gledal ce je nekdo kaj novega poslal na blog.

Jaz se bom rajsi odmaknil od te debate, ker mam obcutek, da bo spet ena tistih brez konca.
 0   

chips @chips 24. Nov 2007, 14:56

Geo, prav imas, ampak zato je namenjen imenik dnevnikov, v sirsi slovenski foto blogosferi pa ZSFB. Oba pa uporabljata feederje, ki indexirajo nove objave na blogih, zato oglasevanje na vriskacu ni potrebno.

Samo v razmislek: ce gledas recimo statistiko obiskanosti bloga, bos videl, da ti velik del nanese udejstvovanje v debatah na forumu.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Peter Atanackov @Geo 24. Nov 2007, 15:26

Chips, ja ce imas spodaj podpis za blog.
 0   

chips @chips 24. Nov 2007, 15:33

Noben ti ne preprecuje, da ga ne bi imel tudi ti. Je pa menda manj motec kot linkanje v vriskacu...ali pac?
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Peter Atanackov @Geo 24. Nov 2007, 15:36

Ne sej, nism mislil nic s tistim, samo odgovoril sem grin .
 0   

Boštjan Selinšek @NwA 24. Nov 2007, 16:50

Jaz nevem zakaj vas tak hudo moti oni link pač ga prezreš, nekdo drugi pa ga bo z veseljem pogedal. Strinjam pa se, da se prepove prošenje za reklame.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati