0   

Janez Šturm @jj65 24. Nov 2007, 20:31

V zelo ozkem časovnem intervalu sta C in N predstavila trgu dva nova kit objektiva 18-55. Nekaj na vodi čutim, da sta narejena na enakih osnovah, če že ne kar v isti tovarni nekje na Kitajskem. Ali je kdo primerjal število leč, število skupin,... Neodvisnih testov še ni, pa tudi ko bodo, ne bo popolnoma enako, saj se primerek od primerka razlikuje, sploh pri tako množični proizvodnji/produkciji. Kaj menite? Lp j
 0   

bushman @bushman 5. Dec 2007, 07:39

Če si tole imel v mislih, mogoče kaj pomaga spodnji link.

Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS

Sam sem ga nedavno kupil, vendar še nisem imel časa preveriti, če je res tako kot piše. V SLO mi ni uspelo dobiti informacije ali ga že kje prodajajo in po kakšni ceni.

lp smile
 0   

iztok @izo 5. Dec 2007, 09:20

folk zelo hvali ta nov kit objektiv, in če gledam grafe, lahko rečem samo wow. takšne cifre dosegajo najboljši objektivi. zgleda, da niso plastični cilindri kr tako, hehe
jasnio, nima odprte blende, zato kakšen lep portret ipd odpade (no, še vedno se da, da ne bo pomote), ca najbrž ni tolko kontroliran kot pri kakšnemu z ud lečami, tudi sodčka je najbrž kr nekaj, ampak za tak denar (plus is) je definitivni kit objektiv zaslužil ime.
 0   

iztok @izo 5. Dec 2007, 09:24

aja, pa da se razumemo, tudi stari kit objektiv glih ni tak jajc, ko se včasih hoče prkazat. ko se ga malo pripre, se dobi zelo fajn rezultat ven, iz prev roke. nekaj zelo lepih pokrajinskih fotk sem naredil z njim.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati