0   

Robi @mavrica 2. Dec 2007, 11:42

Imam monitor, ki nima gumbov za nastavitev svetlosti in kontrasta, zato imam to nastavljeno preko Zaslon - Nastavitve - Dodatno - Color. Barve pa imam kalibrirane preko programčka v Corel Paint Shop Pro X . Problem nastane ob zagonu računalnika, ko se mi za sekundo pokaže prava svetlost in kontrast, takoj pa se spremeni v žarečo belo in kontrastno sliko (taka je nenastavljena). Da dobim pravo osvetljitev in kontrast, moram potrditi nastavitve Zaslon......Color. Mi lahko kdo pomaga, da bi svetlost ostala pravilna in ne bi bilo potrebno to potrjevanje? Hvala!
Lp Robi
 0   

roman @romeno 2. Dec 2007, 14:06

Jaz imam monitor skalibriran preko Adobe gama in se avtomatsko adobe gama loader bližnjica shrani v startup (zagon) zavihek v start meniju. Morda bi dalo kaj podobnega naredit v tudi s tvojim programom.


LP Roman
 0   

Robi @mavrica 2. Dec 2007, 16:53

Pri meni ni problem v programčku za kalibracijo barv temveč v svetlosti in kontrastu, ki ju imam nastavljena preko grafične kartice in mi jo ob ponovnem zagonu vedno vrže na svetlo..., dokler ponovno ne kliknem "Vredu" na shranjene nastavitve. Nekaj se verjetno ne ujema, samo nevem kaj?
Lp
 0   

Robi @mavrica 5. Dec 2007, 22:27

romeno, 1000 x ti hvala! Napaka je bila ravno to, da se mi je Adobe gama s svojo bližnjico, adobe gama loader nalepil v Zagon in tako mi je metalo ven moje nastavitve svetlosti in kontrasta, ki jih imam nastavljene v Zaslon....Color. Zdaj sem bližnjico izbrisal in nastavil bližnjico do ATI Control Panel (nevem, če je bilo potrebno, samo ne bom brisal) in deluje, kot mora, saj se vklopijo in tudi ostanejo moje nastavitve na zaslonu.
Še enkrat hvala za pomoč! thumbsup

Lp Robi


Slo-Foto je zakon


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati