0   

jeboZone @jeboZone 3. Dec 2007, 19:44

sam en mali kvescn....sem nabavu ta objektiv in zlo zadovoljen, sam me nekaj zanima; Ali je normalno ko pritisnem sprozilec do polovice(ko je stabilizer na ON) v objektivu 'zaruzi' podobno kot takrat ko na fotkicu pritisnemo DOF preview gumbek....ko spustim sprozilec po 2s zopet confused?????
 0   

Peter @Focus 3. Dec 2007, 20:55

Evo to ti je plastični cilinder, ki ti kak praviš "zaruži", če vzameš v roke kak L pa slišiš, da ti poje violina. Te plastične stabilizacije v plastičnih cilindrih so enostavno zanič gre le za prodajni trik. Če že sam objektiv ni ne vem kako natančno grajen, potem je toliko hujše pri tako natančnem mehanizmu, kot je IS.
No navkljub povedanemo pa ti "zaružiti" ne bi smel, če je v garatnem roku ga zamenjaj - plastični cilindri se pač ne popravljajo. grin
 0   

iztok @izo 3. Dec 2007, 21:10

focus, a si kdaj slišal is v kakšnem L zumu, ko zaštarta? to je narmalno, jebozone, razen, če res ne tako čudno škrta, da misliš, da je kaj narobe.
 0   

jeboZone @jeboZone 3. Dec 2007, 21:36

.....sej pravim,zvok je podoben tistemu katerega poznamo, ce pritisnemo DOF gumbek na bodiju samo, da je za en ck glasnejsi ...deluje mi, kot da bi se IS vklopil potem, ko pa sprozilec spustim se pa po 2sek ponovno slisi ta zvokec...recimo da se IS izklopi (???)

IS mi pa dela b.p.
 0   

Kris @kris 4. Dec 2007, 11:36

Da, ta zvok je vklop in izklop IS-a. Vendar pod nobenim pogojem ne bi smel
biti tako glasen. Jaz sem svoj objektiv že pošteno "zjahal" ampak IS-a se
še vedno skorajda ne sliši.
 0   

Ime Priimek @dunda 4. Dec 2007, 15:27

Normalo je, da se IS sliši. Ne sicer preveč, vendar tisti, ki fotografira, dobro sliši. devilish


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati