0 

robi @robim 14. Dec 2007, 11:08

Pozdravljeni

Lastim si zgoraj omenjeni fotkič pa me zanima naslednje. Pri dobrih svetlobnih pogojih mi dela zelo lepe slike, kar pa ne morem reči pri malo slabših pogojih oz. pri slabši svetlobi. Pred dnevi sem slikal v športni dvorani pa slike niso dobre.
Ja ja sej vem kupi si DSLR pa bo bolje smile samo ni cvenka za kaj bolšega (trenutno). Pa me zanima ali je pametno kupiti dodatni fleš za podobne zadeve al je pač "ne jokaj pa pridno šparej za bolši fotkič" confused

Pa še to ali pašejo od Olympusa fleši tudi na ta model aparata. Ker kolkor so mi omenili je to izvedljivo.

Lp
   0 

Pentagor @Pentagor 14. Dec 2007, 11:17

Ne vem, če boš s flešem kaj nardil v športni dvorani, razen če je izjemno majhna ali če si dejansko na parketu.
Pri takih zadevah (šport) skušaj čim bolj skrajšat čas osvetlitve, povečaj (odpri) zaslonko, povišaj ISO. Če boš ujel relativno dobro fotko z malo slabšo osvetlitvijo, jo skušaj potem dodatno osvetliti na računalniku. Seveda pozabi na osvetlitev črnin.
Tudi z DSLR-jem bi v športni dvorani, sploh če sediš na tribuni imel precej težav dobiti dobro fotko. Torej: ne kupuj DSLR-ja zato, da boš lahko iz tribune slikal košarkarsko tekmo. Težka bo. Prednost bo ta, da boš pri višjem ISU imel malo manj šuma.
   0 

poZdravcek @poZdravcek 14. Dec 2007, 15:41

Ponavljam, kar sem že napisal v temi Panasonic DMC-FZ8:
Panasonic fotoaparati so znani po šumu. Uporabljam Panasonic FZ-30. V nastavitvah imam fiksno izbrano vrednost ISO 80 (najnižja). Če so slabši pogoji, uporabljam fleš ali stojalo. Kljub temu se ob daljših časih v temnejših delih slike pojavlja šum.
Večje ISO vrednosti uporabljam izjemoma, največ do 200. Takrat spremembo naredim jaz, ne fotoaparat in se zavedam, da bo več šuma.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati