0   

andyz @andyz 11. Jan 2008, 15:05

Sem hotel že večkrat spomniti na to.
Fotografija tedna naj bi bila po številu prejetih glasov in po mnenju glasujočih najboljša fotka tedna. "Najboljša" je itak relativno, je pa zadeva v celoti nepoštena do dobrih fotografij takrat, ko so v družbi še dveh ali treh enako dobrih fotografij.
Zakaj nepošteno?
V nekem tednu so lahko uvrščene med deseterico dve ali tri odlične fotografije, ki bi vsaka posebej zanesljivo bila fotka tedna v drugačni konkurenci, tako pa ne bo nikoli.
Mogoče bi spremenili sistem po tematikah, ali kaj podobnega.
Kaj menite?
 0   

Hakan @Hakan 11. Jan 2008, 15:12

Ja kako pa potem fotka tedna še zmeraj dobi več glasov, kot drugi dve oz. druge tri enako dobre fotografije? Sigurno se je kdaj težko odločit, ampak na koncu se pa le odločiš in vsak se odloči za boljšo. Seveda če ima fotografija slabo konkurenco, da bo zmagala, če ima pa dobro konkurenco in zmaga, pa to pomeni da je fotografija res dobra če je premagala dve fotki s potencialom. Nevem zakaj bi zmagala kera druga fotka, če pač v tem tednu ni bila najboljša.

Nevem, ampak ta sistem se mi ne zdi zgrešen grin
 0   

iztok @izo 11. Jan 2008, 15:14

tako bom rekel: bolj kot mešaš drek, bolj smrdi.
nič bolj pametnega mi ni padlo na pamet trenutno, hehe. dobra fotka ne bo spregledana, sam že stokrat povedal. samo za dobro fotko se je treba pač potrudit, to je vse.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 11. Jan 2008, 15:15

@andyz: vseeno nismo kak svetovni portal na katerem dnevno objavijo 500 fotografij. Tako da glede na našo število se mi še ne zdi smiselno fotografije tedna razporejat po tematikah.
 0   

Stane Crnjak @staneC 11. Jan 2008, 15:22

A bomo spet Pandorino skrinjico odpirali devilish ? Se ne bo končalo samo pri fotki tedna upset . Tako pač je. Zmaga tista, ki ima največ glasov. Je pa vsako ocenjevanje subjektivno.
 0   

Andrej @fotokaj 11. Jan 2008, 17:18

Fotka tedna je fotka tedna. Pika.

V tem je point!?
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 11. Jan 2008, 18:34

ma pustite tko kot je...

zdej sej itak že tole vse zmešal, ni reda več, v galeriji najdeš vse mogoče, da o fotkah tedna ne govorimo, kajti kaka kandidatka za foto tedna ostane že na kaki 3,4 strani čakalnice...tko da, brezveze... portal ni več to kar je bil (tut nimam nič proti temu; delam zase) slej ko prej pa se vsakemu posveti, da nekaj ne štima. edino merilo je-> FOTOGRAFIRAJ IZ VESELJA DO TEGA IN PREDVSEM ZASE!

Včasih je bilo sigurno, da bo spodobna fotka dobila vsaj en komentar (bilo jih je po 10), danes tega ni... Najbolj smešni pa so primeri risarjev risbic(pa ne bom o imenih, saj vsi vemo, da ne delajo fotografij, temveč ps zmazke), ki poberejo zvezdice od vse zelencev na portalu -> in pridemo do seštevka 60, 80... slepijo sami sebe... Da o hinavščini ne bi govoril...
 0   

Hakan @Hakan 11. Jan 2008, 21:19

Ti pa tut sam jokaš... deal
 0   

roman @romeno 11. Jan 2008, 23:29

Če bi bila izbrana fotografija meseca ali leta, bi bila še vedno tista fotografija, ki je v izboru tedna na drugem mestu tudi v izboru meseca ali leta na drugem mestu.

To so pa avtorji sami krivi če imajo slab tajming za oddajo fotografij Rofl

Po kategorijah pa bi eventuelno lahko zbirali samo fotografijo leta.

Najboljše pa je, da si vsak avtor sam določi svojo kategorijo, da bomo vsi zmagovalci in nebo nobenega kreganja. thumbsup
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 12. Jan 2008, 08:20

timing - to je postalo izjemno pomembno

@hakan: ne seri... sem malo dlje tukaj kot ti...tako da...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 12. Jan 2008, 08:27

@hakan: pravilno študiraš. thumbsup

@Uzp6 ne se%# sem malo dlje tukaj kot ti... tako da... Rofl
 0   

Hakan @Hakan 12. Jan 2008, 12:59

uzp6 je napisal/a:
@hakan: sem malo dlje tukaj kot ti...


Edina stvar, ki jo imaš prav thumbsup
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Jan 2008, 14:04

Nehajte se smilit sami sebi. Če ne zante narediti dobre fotke pač nikoli ne boste imeli FT. Dober fotograf bo pač vedno dobil veliko komentarjev ocen in slej ali prej tudi kakšno FT. Tako je, cut the crap and wake up, it's a cruel world we're living in.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 12. Jan 2008, 14:07

noob je kr prav povedal... fotke ki so všečne bodo FT druge ne... tko je

sicer pa: vsake oči imajo svojega malarja grin
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Jan 2008, 14:11

Jasno, tako je. Zmaga tista ki je po množičnem okusu ali pa je res huda, tako huda da ji nihče ne more oporekati (dee&gandy&co). Res kdaj zmagajo tudi take da mi gre na bruhanje, ampak folk ima pač kmetavzarski okus in večina itak ne ve kaj je dobra fotka. Glas ljudstva pač. Pa saj poglejte komercialo, večina vas je gledalo the shot in tako veste kaj je vse podrejeno naročnikom in seveda tistim, ki bodo te fotke gledali in najpomembneje nekaj kupili zaradi teh fotk.

Najlažje pač zmaga nek pokrajinski kič, najtežje pa recimo kakšna športna fotka in zadnje čase tudi makro, sploh muhe&co katerih smo že vsi siti.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Marjan Krebelj @Nikio 12. Jan 2008, 14:19

Noob je napisal/a:
Zmaga tista ki je po množičnem okusu ali pa je res huda, tako huda da ji nihče ne more oporekati (dee&gandy&co).


dee hodi toliko po robu, da gre marsikdaj čez... pa tudi sicer se mu da marsikaj oporekati. Kup nametanih nesmislov še ne pomeni "globokih misli". Preberite si Andersenovo Cesarjeva nova oblačila. deal
[url=http://my.opera.com/Nikio/blog/][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Blog[/color:2222f2fe55][/url][/size:2222f2fe55] - [url=http://photo.net/photos/marjan][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Portfolio[/color:2222f2fe55][/url][/size
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 12. Jan 2008, 17:41

"kmetavzarski okus" no, to sem mislil...pa nekako nisem našel pravih besed.... bravo noob!

ja no, sej se strinjam, samo filter, ki določa prestop iz čak. v gal. pa niso kmetavzarski okusi oz. vsaj ne bi smeli biti... upam da ne no... thumbsup
 0   

Peter Bernik @Noob 12. Jan 2008, 18:59

Kar se pa čakalnice tiče je pa hitrost vstopa v galerijo odvisna v veliki meri od avtorjev samih. Res mi gre na živce, da se ta krivda vedno vali na komisijo. Namreč, če je fotka res dobra, takoj dobi dovolj glasov, ker bo VSAK član komisije takoj glasoval zanjo, če je pa bolj bedna, ravno na meji za v galerijo, bo pa glasoval recimo vsak tretji član komisije. In potem je logično, da pride v galerijo šele po enem dnevu, kajne grin ?
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Urban Žitnik @UrbanZitnik 12. Jan 2008, 20:37

ni logično....

lahko pa postane logično, če pride na vrh galerije in ne na poden... varka, a ni zanemarljiva... dejstva so dejstva in ČAKALNICO POGLEDA ENOSTAVNO MANJ LJUDI. - to nepreklicno drži, lahko da lucifix tut kako statistiko. (sicer pa bo itak vsak zelenec prvo kliknil galerija, kar se mu zdi tudi logično... no eni so že člani pa recimo še fotke ne znajo dodat, kaj šele, da bi pregledoval čakalnico)

NI BISTVO V ČASU KDAJ JE FOTKA DODANA, temveč v času, ki ga preživi na prvi strani galerije na očeh največ ljudem.. Pa kako, da se tega ne da normalnim ljudem dopovedat....

No, jaz sem v glavnem zato, da ko fotka dobi zadostno št. glasov komisije, se doda na 1. mesto galerije. PERIOD


Pač moje mnenje, upam, da ne bom spet zbombardiran... grin


Lep pozdrav!
 0   

boris @fopo 12. Jan 2008, 21:05

Berem tole in mi gre že počasi na bruhanje.Vsak,ki se prijavi na slo foto ne more imeti fotografijo tedna.
Veliko je ljudi,ki objavljajo fotografije ampak galerija in komentarji so večinoma odvisni predvsem od imena in šele za tem kvalitete fotografije.Nimamo vsi enakega okusa in nekateri,ki delajo portrete tudi komentirajo portrete ,drugi delajo večino makro i to zvrst tudi komentirajo.Kaj češ tako je.
Fotografija tedna pa je izbira vseh na slo-foto tistih profi fotografov in tistih ,ki nimajo pojma o fotografiji.
Sam sem imel dvakrat fotografijo v izboru za foto tedna in sem s tem zadovoljen,glede na to ,da se s tem ukvarjam šele leto dni,sem pa zadovoljen in presrečen če dobim seštevek ocen preko 20 in več kot pet komentarjev.
Sicer pa komur sistem ni všeč lahko preneha objavljati fotke in se preseli k sosedom,če bo tam kaj bolje laugh
lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati