0   

iztok @izo 17. Jan 2008, 12:48

na enem tujem forumu sem zasledil, da je canon obvezan k 1x zastonj čiščenju senzorja, dokler je še fotič v garanciji. a to drži tudi pr nas?
sicer nič takšnega, najbrž pa bi marsikomu prišlo prav, jst recimo že nisem vedel za to..
 0   

ogabe @ogabe 17. Jan 2008, 14:10

Ce pogledas garancijski list, ni notri nobene taksne obveze. Ponavadi te stvari delajo zastonj na CPSu v okviru tistih dogodkov katere CPS pokriva. Pri nas se je to zgodilo zgolj na letosnjem CPK meeting na Bledu, ceprav je bilo na zacetku zastavljeno drugace.
Seveda se pa lahko motim in 3A zares dela te stvari tako kot si napisal, ceprav hudo hudo dvomim v to smile
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

iztok @izo 17. Jan 2008, 14:20

jst sem to pobral na eos magazinu forumu, če se prav spomnem. možno, da je to res bolj za pro zadeve ipd. bom probal skopirat tisto iz foruma, če bom še najdu kje. razmišljal sem bolj v smeri, če je evropska garancija, bi nekako morale te zadeve tudi pri nas veljati, samo sej poznamo stanje pr nas, kako je s temi rečmi. na konc pogruntaš, da imaš več več pojma, ko tisti tam po servisih ipd, če si lahko privoščim malo pretiravanja.
 0   

iztok @izo 17. Jan 2008, 14:23

eko:

"This is always a 'delicate' topic, however this may be of some interest to all, both Pro & novice.

For those of you that are not aware, Canon will do a 'full' sensor clean of All EOS digital cameras free of charge within the warranty period of your camera. This is a 'once' only offer, however carriage & insurance charges will be the responsibility of the owner, not Canon. Please contact either Canon or your dealership for more details if required.

Those of us with a 'fixed' MKIII, I think we best check with the extended warranty.

I trust this might be of help, especially those who have concerns about cleaning their sensor, but remember. This is only for ONE clean only, then its back to Arctic butterflies, swabs & blowers and nerves of steel :-)"

http://www.eos-forums.com/index.php?topic=18606.0
 0   

Igor @Umetnik 28. Jan 2008, 23:15

Do sedaj sem kupil 2 Canona: 350D in 30D. Oba v Fužinah. Dokaj različna aparata sta imela skupni imenovalec: umazan, kaj umazan..svinjski senzor. Odnesel sem ju trgovcu in ju je brez debate očistil. Zastonj! Ni pa preteklo več kot 3 tedne od nakupa.
 0   

Aleksander @aleks_oni 19. Feb 2008, 11:38

ravno danes sem klical servis 3A v Ljubljani.
Suvereno so mi znali povedati, da je čiščenje senzorja, zrcala...40€.
tako da...bom poskusil z načini, ki so jih napisali predhodniki,
 0   

Zelod @flambirana_oFca 19. Feb 2008, 22:55

Hah zanimivo. Sem vprašal na Canon Adria, ker z njimi že itak poslovno sodelujem glede drugih zadev... Vse kar sem slišal prek telefona na moje vprašanje, je bilo - "Jaaaaa ne vem no. Prvič slišim. Pravzaprav..... V tujini mogoče jaaa ampak.... pri nas....neeeeeeee..."

Sicer senzorja ni problem spucat, res je pa, da si moraš čas vzet pa vajo večkrat ponoviti. Raje bi videl, da bi mi zastonj kakšen bolj obsežen poseg naredili. smile

Drugače, če rahlo preklopim temo in te zadeve, ki so v garanciji, kako se tretirajo pri nas... Žal, popolnoma drugače. Naprimer USB Corsiar ključ, ki ima po vseh napisih 10-letno garancijo ali celo doživljenjsko... Pri nas ga dvakrat v rokah obrnjejo in ti celo trikrat istega pošljejo nazaj. In še na veliko komplicirajo za garancijski list, češ kdaj je bil kupljen.... 10 let.... Doživljenjska... ? Hmmm.... V prejšnjem življenju najbrž. biggrin
 0   

ogabe @ogabe 20. Feb 2008, 08:16

Dozivljenska garancija ne pomeni do konca tvojih dni. Dozivljenska garancija pomeni garancijo do konca zivljenske dobe izdelka, ki pa je ponavadi krepko krajsa kot tvoja. Za razne racunalniske dele in podobno zna biti tudi zgolj dve, tri leta. grin
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati