0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jan 2008, 10:35

Želel bi namreč zapeči kak HD film oz. trailer na DVD ter ga predvajati na HD predvajalniku, ki je povezan s HD kablom na TV.

Ne vem ali je to sploh mogoče? stars
 0   

M_M @M_M 31. Jan 2008, 11:52

Jasno, da lahko posnameš HD na DVD. Če imaš boljšo kvaliteto, boš pač potreboval double layer dvd. Novejše grafične kartice imajo HD izhod in lahko direkt priklopiš na LCD ali plazma TV. Brat ima to kombinacijo in je fenomenalna. Film ženeš direkt iz računalnika. Sam uporabljam podobno varjanto. Sicer še nimam HD povezave do TV-ja. Običajni TV-out prek S-video kabla tudi odlično opravi prenos slike. Resolucija katodnega TV-ja mi tako ne omogoča večjih resolucij kot jo je sposoben prenesti s-video. Za HD predvajalnike mi je še malo prezgodaj. Mislim da še niso povsem dogovorjeni o standardih. Enako je bilo z DivX-i.

Sicer pa bodo tudi blueray snemalniki kmalu na voljo tudi za nas, ubogo rajo.
[url]http://matjazmercnik.net[/url]
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 31. Jan 2008, 12:08

V začetku bi raje posnel kak trailer na navaden DVD, da vidim ali zadeva sploh igra. Saj ta nov Nero že podpira snemanje HD formata?

Problem z mojim računalnikom je, da je preglasen in ne preveč zmogljiv za predvajanje HD filmov v resoluciji 1080dpi in mogoče tudi 720dpi. Priporočaš mogoče kakšen samostojen HD predvajalnik? Gledam tele Xoro pa sem malce v dvomih...
 0   

Matjaz @mbbirdy 31. Jan 2008, 12:25

DVD je v primerjavi s HD-DVD ali Blueray ploščo samo po kapaciteti manjši medij za shranjevanje podatkov. Torej lahko predvajaš krajše vsebine. "HD kabel" pa je najbrž HDMI, ki daje naboljšo kakovost do TV-ja, seveda je dobro, da je HD Ready ali pa vsaj Full HD grin
 0   

heroj @heroj 31. Jan 2008, 13:28

Povej mi model predvajalnika, da bom videl v katerem kodeku moraš imeti film, da ti ga bo predvajalo. Problem je, ker je zelo malo predvajalnikov, ki bi podpirali vse kodeke. Imaš pa na izbiro xvid, divx, h.264 ter x.264. Načeloma lahko video zapečeš na DVD in ga predvajaš v predvajalniku. Če bi imel prenosnik, potem ne bi bilo težav, tako pa pri predvajalnikih nikol ne veš.

LP
 0   

iztok @izo 31. Jan 2008, 15:06

bom tukaj vprašal:
kako se obnese predvanje recimo xvid/divx filmov v hd ločljivosti prek vga kabla (tist moder, za monitor) na lcd tv (hd ready, sony)? na prenosniku pač ni hd priključka.
imam serijo galapagos (bbc) v hd resoluciji in že na prenosniku zgleda krasno, kot da bi fotka bila živa, vsi tisti detajli ipd, najbrž to na večjem lcd-ju zgleda bombastično.
 0   

martin @pikoli 31. Jan 2008, 20:05

Jaz sem to enkrat probal z enim prenosnikom in z VGA kablom. TV je bil en samsungov LCD z resolucijo 1366 x 768. Video je bil pa en x.264 z resolucijo 720p. Slika je bila izvrstna. Veliko boljša kot analogni telemachov signal.
 0   

heroj @heroj 31. Jan 2008, 23:02

Če bi imel docking station, potem imaš tm izhod DVI (kar se da spremeniti v HDMI). Izguba definitvno je, toda vseeno je slika dosti bolj WAU kot npr. DVD.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati