0   

rado @rado 9. Avg 2004, 21:36

pele: Ni krivo odsotnost Lucifixa ampak poèitnice. grin Nekaj bo treba narediti, da se bo kakovost fotografij na galeriji dvignila. Mogoèe bi bilo potrebno uvesti, da bi admin dodeljeval, katere slike spadajo gor katere pa ne. Maš ti kakšno boljšo


Tako je je napisal Pele v vriskaču. Smešno Pele,kaj si pa ti naredil za kvaliteto tega portala? V galeriji imaš po nekaj mesecih objavljenih pet fotk , ki razen ene niso ravno vredne ogleda pa še tista je povprečna, in ti bi zdaj rad na amaterskem portalu uvajal pravila in kriterije kdo kaj lahko in kaj ne sme ( seveda saj si moderator ) .Namesto tvojih razprav raje naredi kakšno fotko , da boš dvignil kvaliteto portala pa tudi kot moderator bi se lahko vzdržal neumestnih komentarjev pri nekatrih fotah.
Mislim , da ima pravco vsakdo pošiljat svoja dela pa četudi so slaba se mu pač v komentarjih pove kaj je naredil narobe in iz tega se lahko vsak nekaj nauči. Ravno zaradi takšnih razmišljan in včasih neumnih priomb nekaterih komentatorjev je portal zapustilo, kar precej članov , ki so imeli odlična dela.
Sam osebno nerad komentiram o samih fotkah in solim pamet nekomu to bi pa moral tako ali pa tako, saj sam ne delam kakšnih dobrih fotk, verjetno pa znam ločit med dobro in slabo, in tudi družinska ali dopustniška fotka je lahko dobra, če pa kdo objavi takšno , ki je tema razprave v vriskaču se mu pač v komentarju napiše kot mu je napisal Progre in to bi naj bilo tudi vse ne pa, da potem razpravljate o nekakšnih prepovedih saj se bodo tudi drugi iz tega kaj naučili in tudi avtor se bo verjetno zamislil , o svojem delu in se bo naslednjič bolj potrudil.
 0   

odi7850 @odi7850 10. Avg 2004, 01:06

Ravno to je ze ves cas kamen spotike, ki se vlece kot "jara kaca".......

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Gregor Prodan @progre2 10. Avg 2004, 08:17

rado, iz spremljanja dogajanja 3delavnice ti lahko povem, da so večinoma taki komentarji kot sem ga jz napisal na tisti fotografiji , zelo slabo sprejeti. Verjamem, da pele ni mislil nič slabega z tisto pripombo, vendar pa kot ti lahko tudi on razloči razliko med dobro in slabo fotografijo čeprav jih sam ne objavlja dosti. Glede tistega o omejevanju pritoka del pa bi bilo pravično če bi postal tudi moj odgovor iz vriskača. probal bom povzeti:

to je nemogoče izvesti. potem se bodo uporabniki katerih fotografija ne bo prišla v galerijo sklicevali nad administratorjevo pristranskostjo ipd.

Posledično: morali bi sestaviti odbor (komisijo) za izbor fotografij. Kot sm pa že na vriskaču je tudi to nemogoče, predvsem iz dveh razlogov:

1. portal bi postal preveč elitistični
2. slike bi prihajale po valovih, kar pomeni da tudi po en teden nebi prišla niti ena slika, potem pa enih 40, ker jih bi med tem selektorji izbrali za galerijo.

Meni osebno gre na živce naval nekvalitetnih in počitniških fotografij na portalu vendar bom ostal strpen do konca počitnic ... upam da se bo takrat to popravilo grin
 0   

Pele @Pele 10. Avg 2004, 08:43

Citiram:
Smešno Pele,kaj si pa ti naredil za kvaliteto tega portala?

Predvsem nehal objavlat fotke in čakam na res dobro fotko, da jo bom lahko objavil in s tem dvignil kvaliteto galerije.
Citiram:
in ti bi zdaj rad na amaterskem portalu uvajal pravila in kriterije kdo kaj lahko in kaj ne sme ( seveda saj si moderator )

Rado če bi bolj natančno prebral, bi videl, da sem spraševal kaj je za narediti, da bi dvignili kvaliteto galerije.
Citiram:
kot moderator bi se lahko vzdržal neumestnih komentarjev pri nekatrih fotah.

Oprosti ampak že nisem komentiral vsaj en mesec kakšne slike. Ne vem kje si pobral neumne komentarje :?
 0   

rado @rado 10. Avg 2004, 15:15

1.
Pele žalostno , da v nekaj mesecih ne moreš naredit par fotografij vrednih objave glede na to, da tako dolgo čakaš na pravo bo verjetno zelo senzacionalna.

2.
Čisto dobro sem prebral in razumel tvoje razmišljanje
(MOGOČE BI BILO POTREBNO UVESTI, DA BI ADMIN, KATERE SLIKE SPADAJO GOR KATERE PA NE )
Čisto nič ni narobe , če prihajajo na portal slabe fotke saj iz napak se učimo in mislim da se bo tudi lastnik slabe fotke naučil kaj iz tega, če se mu napiše to pa to si storil narobe in konec debate ne pa, da se potem razpravlja v nedogled in s strani nekaterih celo žali.Na tujih portalih takšnih izpadov ne vidiš in če je fotka slaba pač dobi slabo oceno in v komentarju se mu pove to pa to je narobe in debata zaključena, nihče pa ne omejuje nikogar kaj lahko objavlja in kaj ne.Sodelujem na kar nekaj tujih portalih in mi je vseeno za oceno , ki jo dobim mi je pa v zadovoljstvo ko mi nekdo, ki spada v kategorijo exspertov komentira fotko in pove to bi lahko naredil tako bi bilo bolje.Zanimivo pa je , da fotke , ki jih pošljem na tuje portale ravno tisti , ki delajo resnično dobre in so nekateri med njimi celo znana imena iz sveta fotografije mi jih ponavadi ocenijo in pokomentirajo dosti bolj pozitivno kot pa na tem portalu.

3.
In če bi ti bolj natačno prebral, kar sem napisal bi videl da sem napisal za tvoje komentarje , da so neumestni pri nekaterih fotkah, kar se pa tiče neumnih sem pa napisal ( neumnih pripomb nekaterih komentatorjev ).
Neumestnih se mi zdi tvoje razpravljanje o zakaj si pa uporabil tako zaslonko moral bi takšnoin takšno pa daj ISO na takšno vrednost ter kam si nastavil focus in podobni , čeravno fotka zaradi drugačnih nastavitev ne bi bila nič drugačna vsaj ne pri določenih pri katerih pišeš takšne komentarje sam pa ne pokažeš nič.Najbolj neumestna je pa pripomba pri fotki zokija ( saj še aparat ne zna držat) kot moderator bi se lahko vzdržal takšnih pripomb , sicer kar se tiče razprave , ki se je razvila pri tej fotki je ne odobravam za to je kriv tudi sam avtor z svojo reakcijo , in ti bi lahko kot moderator poskušal pomirit zadevo ne pa,da daješ takšne pripombe, čisto v stilu slovenske zavisti , češ kaj bo pa neka blondina s takšnim aparatom.In zanimivo je pa tudi to , da je ta ista slika na tujem portalu bila deležna zelo dobrih kritik v stilu dobre expresion fotke.
In praviš , da že mesec dni nisi komentiral nobene fotke saj se tudi z komentarji dviguje kvaliteta portala , če so konstruktivni in dobronamerni pa čeprav moraš komentirat slabo fotko.
 0   

kjask @kjask 10. Avg 2004, 16:09

Rado, bravo!

Problem niso slabe fotke (iz katerih se lahko marsikdo česa nauči, če ne drugega, na napakah), pač pa neumestni komentarji in ocene! Se popolnoma strinjam s tabo!

Mislim, da je nekdo predlagal, da bi ocenjevali komentarje - jaz sem za!

Dlake mi grejo pokonci, ko preberem takle komentar:

"zanima me zakaj mora biti naslov fotke v angleščini
a smo tok fini ... skriti avtor
da za vas slovenščina ni dosti dobra
a?

sedi 1"

in ocena 1, seveda! Zelo konstruktiven komentar...

Sem pa tudi sam pogledal fotografije nekaterih zelo samozavestnih komentatorjev - in ugotovil, da imajo res zelo posebna merila ocenjevanj...

Mimogrede: če je naval "slabih počitniških fotografij" tako neznosen, pošljite tisti, ki vas to tako zelo moti, vsakih 24 ur svojo "umetnijo", ne pa samo komentirat... Gotovo imate na zalogi ogromno popolnih fotografij... Čakamo!
 0   

tim @tim 10. Avg 2004, 16:32

Jaz bi rad da bi jutri lepo vreme blo... Samo kot zgleda bo slabo, ko se tak kregate :evil:
 0   

Pele @Pele 10. Avg 2004, 16:37

tim: Različna menja. Bom rajši nehal. Vsak ima drugačen pogled na to. :wink:
 0   

Gregor Prodan @progre2 10. Avg 2004, 17:37

Citiram:

Mimogrede: če je naval "slabih počitniških fotografij" tako neznosen, pošljite tisti, ki vas to tako zelo moti, vsakih 24 ur svojo "umetnijo", ne pa samo komentirat... Gotovo imate na zalogi ogromno popolnih fotografij... Čakamo!


ahem ... mislim da je tole letelo name ... ja, neki ti bom povedal zakaj mi gre ta naval na živce ... 7 ur sem se muču in v mojem "homemade" studiu fotografiral eno glupo steklenico iz katere teče voda. Potem sem še približno 30 minut zajebaval z psjem, da sem 2 od okoli 80 fotk zmontiral in jih spravil v neko smiselno celoto, seveda z pretvarjanjem, obrezovanjem, spreminjanjem ozadja itd.

Potem sem vesel in olajšan pogledal moje delo in si reku: "Noben mi ne more reč da se za tole nism potrudu". Uploadal sem sliko na slo-foto.

In kaj se zgodi ? V 10min je bla moja slika izven tistih 20 najnovejših, izirinjena pa je bila od nekaterih fotografij ki niso potrebovale več kot 5 min za sliknit in obdelat.

Jah, dobesedno moti me, da sm dobil samo en komentar, čeprav vzpodbuden.
 0   

Matej @OKO 10. Avg 2004, 17:47

Slike, sami pa menda morate vedeti kaj lahko objavite in kaj ne.
Ce se ze hocete registrirati v galeriji potem se od vas pricakuje da ste dosledni glede slik kot sem ze rekel da ne objavljate gasilskih slik....
Bog z vami.
OKO :wink:
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

Mihy @Mihy 10. Avg 2004, 20:57

ej naredimo tako moras pokomentirat napr 5 al pa 10 fotk pa lahko das eno svojo gor
pa valda da bos dal eno lepo ne pa en navadn sit :? 8O
 0   

tim @tim 10. Avg 2004, 22:54

Dobra ideja Mihy, zdaj je treba sam na Krucifixa pocakat bigrazz
 0   

Mihy @Mihy 10. Avg 2004, 23:01

ja kdaj pa pride 8O
 0   

Mihy @Mihy 10. Avg 2004, 23:03

no z mojo idejo se izboljsa kvaliteta fotografij in tudi manj jih bo dodanih pa tud mnogo vec komentarjev bo
8) :lol: bigrazz
 0   

MrMossy @MrMossy 11. Avg 2004, 00:01

Ja...

Tudi sam poznam kar nekaj poklicnih fotograov in na vprašanje zakaj ne sodelujejo na tem portalu, so mi odgovorili sledeče:
"Ta portal je za stare do 20 let.... itd. . "
Sam sem tudi malo starejši in opažam da ste na portalu večinoma stari do 25 let smile
Pohvalno, da se današnja mladina tako z zanimanjem navdušuje nad fotografijo, pa naj bo to digitalna ali klasična.
Zadnje čase pa ga malček preveč, po domače rečeno, "serjete"!
Ne podpiram vaše "politike" glede komentarjev in dodajanje slik. Tudi če uvedete, da mora vsak komentirat vsaj 20 fotografij, ne bo nič bolje. Preberite si komentarje fotografij. Mimobežniku se kdaj pa kdaj zazdi, da je ta portal navadna klepetalnica in ne portal, kjer bi "vsak" lahko pokazal svoje delo. Lahko tudi sam komentiram svojo staro fotografijo (20x če je potrebno) in tako dodam novo fotografijo. Zato se mi ta način ne zdi vredu.

Sam ne komentiram fotografije, ker sem amaterski fotograf, ter se s fotografijo ukvarjam zgolj ljubiteljsko in priznam, da o fotografiji nimam kaj dosti pojma (zato tudi ne komentiram), vendar sem zadovoljen, če kdo komentira mojo fotografijo. Na žalost pa se ve kakšni so večinoma komentarji... .
Prepričan sem, da se v naslednjih dneh oziroma mesecih ne bo kaj dosti spremenilo.
sad
 0   

odi7850 @odi7850 11. Avg 2004, 00:36

Ta tema, ki se vlece kot jara kaca, me spominja na klepet branjavk na trznici......
Samo bla...bla...bla.....bla.....replika na repliko, ponavljanje besed in idej perjsnjih postov, metanje polen pod noge enim in drugim, cas je, da se zresnite in prekinete to "babjo" debato......, ki ne vodi nikamor, se manj pa daje kvaliteto poralu. Postal je zadnje case bolj podoben klepetalnici bla..bla..bla....IRC.

Da bo jasno za vselej! Komentarje, posebno se debilne, butaste, prostaske in ne strokovne ne DAJAJ. Pusti to osebam, ki se spoznajo na svoj posel. Tu izgleda, da je vazno samo stevilo komentarjev in pik, ki se izpisejo pri vsakem clanu o stevilu objavljenih postov. Ozrite se malo po tujih podobnih portalih, po kulturi pisanja in izrazanja. Obcutek imam, kot da je to portal samih najstnikov, polnih same sebe, ki bi samo "frleli", pa se nimajo perja.....

Ozrite se malo in zgledujte se po avtorjih dobrih fotografij, ki jih je nemalo na tem portalu. Kopirajte jih ucite se od njih in ne se preganjat za oslovo senco, ki ne vodi nikamor. G. Modelator, cas bi bil, da ustavis to "nategovanje" levo in desno, pa malo naprej, pa malo nazaj.......

Lp, Odi.
.
. Dobro luc vsem......
 0   

Marijan Ponikvar @martest 11. Avg 2004, 09:14

Se strinjam z včerajšnjim odi7850-jem končno in dokončno

Predlagam moderatorju, da odpre novo temo (lahko v smislu ankete) z naslovom npr.:
Zakaj se v zadnjem času izogibam komentiranju in ocenjevanju?! :!:
Vidim skozi iskalo, torej sem
 0   

EMET @EMET 12. Avg 2004, 00:46

pravzaprav imate vsi prav ...

tako tisti, ki vlečete, kot tisti, ki to le želijo, pa nič ne storijo.

Kolikor kdo lahko prispeva h kvaliteti portala, je na žalost striktno subjektivno. Če občutki varajo, je statistika mase lahko potrdilo tega varanja. In kdor noče verjeti (videti, slišati, ...) si bo pač tiščal glavo v pesek še določen čas ... razlogov je več ... jih je toliko, kot je nas ...

Odgovor na vprašanje, zakaj ni več nekaterih "dobrih" komentatorjev, ste v gornjih postih dali že sami; odgovor, zakaj je tako malo dobrih komentarjev, bi morda lahko izhajal iz prejšnjega ;vsekakor pa ni odgovora, zakaj po vsem napisanem ne more biti bolje.
Zanimiva iztočnica je tudi čas, ki ga je progre2 porabil za fotko, ki je minila praktično v trenutku ... čas na netu teče neprimerno hitreje, kot v naših življenjih - v živem življenju obstaja neke vrste paradoks - mladi, ki imajo celo pot pred sabo, imajo manj časa kot stari, ki se bližajo koncu ...

In čas razpravljalcev o tem je drugačen kot čas komentatorjev z idejno in besedno revno razvitimi sposobnostmi. V katerokoli podobno temo v forumu pogledate, lahko opazite, da se starost razpravljavcev o taki temi neprimerno dvigne proti starosti povprečenih klepetalnih tem foruma.

Čas za viseti na enem in istem mestu, v enaki situaciji, mineva ... z leti vse hitreje, kot s komentarji prazne besede ...

V tem trenutku ima portal 1098 članov ... in pri tej številki se še vedno odpirajo taki pogovori, kot je gornji ??

Spremljal sem ga leto in pol; gostil malo manj; več fotk komentiral kot objavil in več komentarjev kot objavljenih fotk je bilo kvalitetnih, več sem časa namenil željam, kot realnosti ...
... in končno se vam pod mojim imenom oglašam kot navaden uporabnik - član - smrtnik kot vas je večina, ki niste bili izbrani ali ovenčani s titulami, takimi ali onakimi ...

Minil je mesec in pol in v tem času me ni bilo, čeprav sem bil - pod drugim nickom ... ali tremi ... in kar sem doživljal, vsekakor ni to, kar sem pričakoval, morda upal ...

Moja odsotnost je prav tako kot vaša prisotnost osebna stvar ...

IN srečen sem, da ni nihče nepogrešljiv, enako kot dobri komentarji ... le tu pa tam se nostalgiki razburijo, "kje pa sploh so?!" ... in kot pljunek v lavorju razburkajo morbidno nespreminjajoče se življenje portala ... in kot v vsakem lavorju, je gladina zelo hitro spet oljnata ...

Več selitve vam želim in v spomin le to pustim ...
https://www.slo-foto.net/modules.php?name=Galerija&file=details&image_id=478
 0   

slowenien @slowenien 12. Avg 2004, 08:37

O janez to pa je bil dolgi dopust 8)
 0   

Bojan Fatur @drbojan 12. Avg 2004, 11:29

BW...karavana gre dalje


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati