0   

Vidoo @Vidoo 4. Feb 2008, 14:17

Ker končujem s pisanjem diplome z naslovom Studijska portretna fotografija in mi manjka samo še praktičen del (fotografije modela) me zanima če mogoče kdo ve kje bi ga najlažje priskrbel oziroma, če je katera od članic foruma pripravljena sodelovati.
Fotografiralo se bo čez cca 14 dni en dan za vikend v Velenju v najetem profesionalnem fotostudiju pod mentorstvom izkušenega fotografa. Če bo vse po sreči bom priskrbel tudi maskerko. V primeru, da katero od predstavnic lepšega spola zanima takšna izkušnja vabljena oziroma z besedo na plan če kdo ve kje bi si lahko priskrbel model.
Po želji se lahko dogovorimo za plačilo ali pa prejem kopij fotografij po zaključenem fotografiranju.

p.s. Gre prioritetno za klasično portretno fotografijo in ne za akt!

l.p.

Primož
 0   

Peter Bernik @Noob 4. Feb 2008, 16:49

Agencije. Sicer pa zagotovo poznaš kakšno punco ki se s tem ukvarja, saj je (wannabe) modelov, približno toliko, kot (wannabe) fotografov . Sicer pa vprašaj mentorja, če je izkušen iz tega področja pozna na desetine, če ne stotine modelov. Saj jih še jaz, pa ne sodim med izkušene.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Vidoo @Vidoo 4. Feb 2008, 17:18

Ker mi je znanec ponudil mentorstvo in pomagal zrihtat studio mu nebi rad obesil še taga na hrbet, da mi najde model. Našel sem kar nekaj povezavo do rentanja modelov preko agencij ampak žal nobene cene. A ma kdo kakšne izkušnje?

Sem pa tega mnenja, da je bolje dobiti osebo, ki je že izkušena na tem področju in zadeva steče tako kot je treba. To je tako kot dirkati s ferarijem po makedamu. Gre že nekako ampak ni tako tekoče.
 0   

Peter Bernik @Noob 4. Feb 2008, 17:52

Jasno, dober model zelo olajša delo, sploh nekomu ki ni izkušen. Po agencijah je cena kar visoka, koliko računa agencija ne vem, vem pa da punce dobijo 200-300 EUR za fotkanje (1 session). No seveda je odvisno za kakšno fotkanje gre in kako uveljavljen je model. Govorim pač za večino punc, ne top modele. Kolikor vem agencije poberejo do 25%. Se pa da s puncami zmenit za veliko manj denarja oz morda celo v zameno za fotke (kot si že sam omenil), če bodo dobre, se bo marsikatera strinjala - glede na to da zadeva ni komercialna.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

roman @romeno 4. Feb 2008, 18:40

Kaj če bi to na kakšnem forumu objavil, ki ga v večjem številu obiskuje nežnejši spol kot pa forum Slo-foto. Mogoče pa bo kaj efekta.
 0   

Peter Bernik @Noob 4. Feb 2008, 18:50

Ah potem se ti neke leve javljajo, imaš same probleme - imaš ful dela z vljudnim kenslanjem. Vem iz prve roke, k me sprašujejo na myspaceu, pa nikol nisem iskal modelov...Kaj je šele če jih. Najbolje je, da lahko sam izbereš. Še bolje je če lahko prej spreizkusiš, da ne mečeš stran denarja za studio in vse ostalo.
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati