Danes sem imel manjši pripetljaj - ravno začel z uporabo nahrbtnika in v spletu okoliščin in naglici iz avtomobiskega sedeža dvignil odprt nahrbtnik. Seveda je vsa oprema zgrmela po tleh. Skratka:
Z višine cca 40 cm je na "pokrov" nahrbtnika padel 40D z battery gripom in Sigmo 24-70 2.8. Objektiv je počil tik ob bajonetu, čeprav je bil padec precej blag - iskreno povedano se zavedam delikatnosti foto opreme, samo take krhkosti pa nikakor nisem pričakoval. No pa to sedaj niti ni pomembno.
Po pregledu poškodovanca sem ugotovil, da je počil le en kos plastike okoli "drobovja", ki drži bajonet in se odlepil nosilec flat kabla.
Slike povedo več kot tisoč besed:
(se opravičujem za slabe fotke - afekt naredi svoje)
Ker s takšnim popravilom še nisem imel izkušenj, me zanima, ali je možnost takšen objektiv popravit in kakšni so okvirno stroški?
Po laičnem mnenju bi rekel, da je potrebno zamenjati le plastiko na katero je pritrjen bajonet ter ponovno pritrditi flat kabel (oz dva) - zoom in ostrenje se zdita povsem nepoškodovana.
PS:
Koliko je sploh smotrno popravljat enkrat poškodovan objetiv? Konec koncev se bojim, da me bo negotovost v popravljen objektiv preveč žrla...