0   

Gregor @GreGor 9. Feb 2008, 20:12

Poleti imam namen obiskati Kanado in bi si morda nabavil kak kos foto opreme, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj z nabavo opreme v Kanadi? Konkretno bom obiskal Toronto in morda še katera druga mesta pa me zanima, če pozna kdo kako dobro in poceni trgovino. Kako je kaj potem ko opremo prineseš v Slovenijo? Kako ukaniti carino? Ali je dovolj, da si od tam račune in garancije ensotavno pošlješ domov, objektive pa v fototorbo, kot da so že dalj časa tvoji prijatelji? Morda kdo ve, kako je z garancijo (šlo bo za Nikon objektive) - ali je nato tudi pri nas veljavna? In pa nasplošno na kaj je treba biti pozoren, da cenejši nakup ne postane dražji nakup.

Lp Gregor
 0   

Bostjan @Archie 11. Feb 2008, 14:19

Kolikor vem oziroma sem se zanimal pred časom je Kanada draga in Konadčani švercajo robo iz ZDA. Cene v Kanadi na spletnih straneh so ponavadi brez davkov in na tisto pride še zvezni in provincialni davek, ki ga lahko dobiš vrnjenega, ampak je kar nekaj papirologije. Na koncu si +/- na istem, kot če bi kupil v Nemčiji.

Pri carini je pa tako, da če pristaneš na Pučniku in je let iz ZDA cariniki vejo, da si imel vezan let iz ZDA in da je tehnična roba tam hudo poceni (za naše cene). Kako reagirajo na Kanado pojma nimam. Če (ko) se vpiknejo bodo hoteli imet račun oziroma dokazilo, da je roba iz EU območja (lahko tudi naknadno in zadržijo robo). Garancije praviloma ni, (Nikon Europe). Pomaga pa pristat kje v EU na večjem letališču in nato z avtom v naše kraje.
 0   

Gregor @GreGor 11. Feb 2008, 14:23

To sem nekje prebral ja, da je davek na ceno, ki je navedena (torej ni vključen v ceno), nisem pa bil prepričan. Če je potem tako, cene res niso več tako nizke, kot zgleda na prvi pogled.
Bo potrebno preverit. Hvala za info.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati