0   

jana @kresnica 28. Feb 2008, 16:32

nujno potrebujem nasvet...
vecino slikam z diasi...zal pa imam nekaj fotografij tudi v digitalni obliki, katere zelim sedaj preslikat na dias...ker tega še nisem sama pocela, vas prosim za pomoc...je kdo, ki ve, kako lahko to opravim sama?

ze v naprej hvala;-)
 0   

iztok @izo 28. Feb 2008, 16:39

obstajajo profesionalne zadeve za projekcijo digitalne slike na film, vendar to odpade v tvojem primeru.
po mojem boš najboljš nardila tako, da projeciraš sliko z projektorjem (ali pa kr monitor pofotkaš) na kakšno bolj kakovostno platno (v temi seveda) in potem pofotkaš vse skupaj z film fotičem. najbrž ti je pa jasno, da z vsakim takim preslikavanjem izgubljaš kakovost.
druga varianta je tudi, da razviješ fotke in jih potem preslikaš z film kamero.
 0   

jana @kresnica 28. Feb 2008, 16:44

hvala za hiter odgovor:-)...
vem, da se bo mogoce slisalo neumno, samo a mi lahko malo vec poves o tej zadnji opciji...preslikava ze razvite fotke...zavedam se, da kvaliteta se dalec ne bo kot je bila prej, vseeno pa nocem, da bi se poznale kake sence ali pa odboji...kako naj naredim, da bo vsaj priblizno ok?...
 0   

iztok @izo 28. Feb 2008, 16:51

hja, glih pr fotki imaš lahko odboje ipd. fotko najprej kaširaš na ravno podlago, da ne bo krivin ipd, jo osvetliš z dvema lučema pod kotom 45 z leve in desne, na sredo postaviš fotič na stojalo in preslikaš zadevo. če boš razvila fotke na manjši format, bo najbrž prišel prav tudi kakšen macro objektiv.
kot pravim, mislim, da bi šlo tudi z preslikavo direkt iz monitorja, pod pogojem da je lcd, ker ni problem z prekrivanjem slike ipd. pa tudi ti novi so že kr precej veliki in imajo visoko resolucijo itd. pa tudi za osvetlitev ti ni treba skrbet, ker imajo neonke zadaj. grin
v vsakem primeru bo pa najbrž fajn imet film za umetno svetlobo, če hočeš da bo bela bela ipd.
 0   

jana @kresnica 29. Feb 2008, 19:54

hvala...
bom sledila nasvetom in upam, da mi preslikava uspe:-)...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati