0 

Mitja @sirij 8. Mar 2008, 09:45

Zdravo. Imam sledeči problem, in sicer se je računalnik nekaj spomnil in več ne prepozna fotoaparata, s katerim je povezan preko USB kabla. Ko ju namreč povežem in vključim fotoaparat, mi javi naslednjo napako:
Citiram:
USB Device not Recognized
One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned and Windows does not recognize it. For assistance in slovnig this problem, click this message.

Kaj naj storim? Finta je še v tem, da se je prej računalnik brez težav povezal z fotoaparatom. Nevem, mogoče sem kje po pomoti spremenil kakšne nastavitve, vendar se ne spomnim.
CS, MItja
   0 

Klemen Bregar @KlemenBr 8. Mar 2008, 10:13

Pa si fotoaparat pred odklopom ugašal in ustavljal v Windowsih al si ga kar izklopu iz USB... Ker pri slednji metodi se zelo hitro zgodi, da razni USB ključi in fotoaparati 'crknejo', al pa samo nočjo več komunicirat z računalom... confused
   0 

roman @romeno 8. Mar 2008, 10:56

Poizkusi izbrisat driverje za usb na računalniku. Najdeš jih Pod nadzorna plošča, System, Strojna oprema, upravitelj naprav, Universal Serial Bus controllers, klikni na napravo z desno tipko od miške in klikni odstrani. Ko boš to naredil, pa resetiraj računalnik, driverji se bodo na novo naložili.
   0 

Aleš @lial 8. Mar 2008, 11:06

Ena od možnosti pa je tudi 'povrnitev nastavitev na prejšnji čas' (system restore), če seveda nisi te opcije kdaj izklopil.

LP
   0 

Matjaž Milharčič @MatH 8. Mar 2008, 11:17

Če aparat priklapljaš za prenašanje slik, toplo priporočam čitalec kartic, ki gotovo ne bo imel težav z gonilniki, saj le teh pod Windows XP ne potrebuje. Razen tega prenašanje vsebine neposredno iz aparata troši baterijo zna pa biti tudi počasnejše od čitalca.
Kdor kadi sto let, dolgo živi.
   0 

Mitja @sirij 8. Mar 2008, 15:22

MHvala za odgovore. Med tem sem formatiral disk in nanovo naložil Windowse, pa ni nič pomagalo. Ponovno sem inštaliral driverje za USB, naredil tako, kot je napisal romeno, ponovno zagnal računalnik in Voila!!! Računalnik in fotoaparat sta zopet najboljša prijatelja biggrin Hvala, Romeno.
CS, Mitja
   0 

roman @romeno 8. Mar 2008, 15:58

   0 

andyz @andyz 8. Mar 2008, 20:02

Ja, tako je to z informatiko.
Kar pa se hitrosti kartic tiče, je povsem odvisno od aparata oz njegovega procesorja.
Canon PowerShot Pro1 je počasnejši od čitalca, Canon 40D pa je bistveno hitrejši.
andyz
   0 

J @Natrix 8. Mar 2008, 20:07

Linux je rešitev.
   0 

Rudi Robič @ferrari 9. Mar 2008, 01:24

Jaz pa sem dodal novi disk,zdaj pa ne dela cd/rom ,v biosu ga prepozna,zažene ga pa ne,pa še kaka drobnarija bi se našla ko ne laufa,-disk je samsung 500 G..
   0 

roman @romeno 9. Mar 2008, 11:20

A to ga v Windowsih ne prepozna ali bi rad da ti zažene windows instalacijski cd?
   0 

Bostjan @Archie 9. Mar 2008, 13:14

Stalno tlačenje USB kabla na aparat je bistveno slabša rešitev kot nakup čitalca kartic. Prvič zaradi kompatibilnosti, drugič zaradi hitrosti, tretjič zaradi trošenja baterij in četrič zato, ker je na spletnih forumih kup uporabnikov, ki so USB priklop na aparatu uspeli uničiti in popravilo ni poceni. Dober čitalec kartic je definitvno vreden tistih €.
   0 

Rudi Robič @ferrari 9. Mar 2008, 23:52

Smo že porihtali,smo windovs na novo nložli,
A če maš USB vedno prikloplen je boljše..?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati