0   

Marko @mpungy 12. Mar 2008, 10:56

Zdravo!

Eno vprašanje glede tega.....Imam cca nekaj več kot 80 razvitih slik in bi jih želel spraviti v digitalno obliko. So pa različne. Od mladih, starih in zelooooo starih.

Me pa zanima kako naj jih spravim v digitalno obliko. Ali je boljše, da jih nesem v fotografski studio in mi jih "poskenirajo" (zanimala bi me tudi okvirna cena), ali se za tako količino bolj splača skeniranje doma na 4v1 napravi (samsung). Če to, potem me zanima, ali obstaja kakšen (zastonj) program, z katerim bi bilo to najlažje. Slike bi pa uporabil v fotoknjigi, ki bi jo podaril očetu za 50 letnico obstoja. laugh

Hvala za odgovore.

Lp,M
 0   

iztok @izo 12. Mar 2008, 15:01

dobra ideja.
današnji skenerji za doma so vsi več ali manj čist zadosti dobri za tako opravila, kar se tiče resolucije ipd. ok, če bi res hotel ne vem kakšen razpon tonalitet ipd, je drugo, ampak to je bolj pomembni pri kakšnih reprodukcijah ipd, kjer mora biti kopija čimbolj verna originalu ipd.
torej, kr veselo zaštartat skener, poskenirat vse (600 dpi je več kot odvolj, več kot 300-400 v bistvu ne rabiš, mogoče pri manjših fotkah). malce lahko še obdelaš, če so kakšne praske, raztrgnine, madeži ipd in to je to.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati