0   

Anže Miš @magus 25. Mar 2008, 23:37

Kupujem zgoraj navedeno bliskavico, verjetno bom sicer kupil rabljeno. Me pa zanima kako je s to bliskavico in brezžično komunikacijo z D70? Kaj pa z D300, kako komunicirata? Je možno imeti več bliskavic sb600 istočasno povezanih, ali je to možno le z sb800?

Na kaj je potrebno biti pri bliskavici pozoren (nimam kaj preveč izkušenj z le temi).

Hvala za odgovore.
 0   

miha @mihaaa 26. Mar 2008, 10:32

ja 600ka se povezuje bp z D70 in D300 in vsem vmes :d .. lahko povezes vec bliskavic, sam onisem siguren ali so maximalno 3 (npr pri 200ki imas 3 group-e, ali ni omejeno), prozijo se prek predbliska, zato je tudi majhna zakasnitev (res majhna) pri prozenju flesa, proziti jih pa moras obvezno z ali built in flashem ali sb800ko, sb-600ka ti ne bo prozila drugih ker je lahko smao slave, commander ne more biti, druga varianta je da prozis preko pc kabla, kjer ni zakasnitve zaradi predbliska samo imas pa kable, ostale variante so pa brezzicno prozenje (ali IR ali radio trigger)

na kaj moras biti pozoren pri nakupu rabljenega flasha ne vem,... naceloma po moje da ni fizicno poskodovan, pocen, korodiran, ipd, zarnice kot jaz vem zelo dosti zdrzijo,... ce kupis takega ki ima garancijo ki jo priznajo v sloveniji pa itak ni problema

srecno z nakupom
 0   

miha @mihaaa 26. Mar 2008, 10:43

se to... nisem siguren ali prozi s predbliski ali mogoce IR (meni se je vedno zdelo da s predbliski, tud ina slikah sem to kdaj videl,.. npr muha se je ustrasila predbliska in na sliki je bila smao rit ker je odletela biggrin )

se par linkov, ta od nikonians je verjetn ose najbolj koristen

http://www.nikonians.org/nikon/d200_and_cls/

http://www.olegnovikov.com/technical/nikoncls/cls.shtml

http://www.nikonimaging.com/global/technology/speedlight/function/wireless.htm


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati